Velofit i Aarhus er flyttet til nye flotte lokaler

Ud af det blå, (for nogen af os), annoncerede Velofit tidligere på ugen, at de flyttede fra deres centrale placering, på hippe Mejlgade i centrum af Aarhus, til knap så centrale Karupvej, i udkanten af Aarhus C. Det første jeg tænkte var, – “yes, det bliver godt for dem”. Deres centrale placering havde nemlig stor udfordring, parkering. En anden udfordring var at deres lokaler ikke var de største i verden. Begge dele er nu løst! 

Af Uggi Kaldan | Foto AltomCykling.dk

Early morning meeting, lidt for early!

Straks da jeg læste på Facebook at flytningen var en realitet fik jeg fat på Thomas der står bag Velofit. Skulle vi ikke lige mødes, jeg skulle da  høre om flytningen? Vi aftalte at mødes i morges, klokken 08:30. Det var åbenbart lige lovligt tidligt for os begge to. Jeg fangede i hvert fald stifteren og ejeren Thomas Bundgaard, ud af ruden på bilen, præcis klokken 08:30, ca.500 meter fra det nye kontor, så var der dømt kapløb. Det vandt Thomas, man kommer bare ikke ret hurtigt frem i bil i Aarhus, eller andre danske større byer for den sags skyld.

Det gjorde nu ikke noget, at vi ankom næsten samtidig, for jeg kunne dermed få en fin rundtur, udefra og ind. Thomas og resten af Velofit crewet er yderst tilfredse med de nye lokaler, de er også fede. Jeg er også glad, for som det ses holder min gamle Skoda, lige ved indgangen, det er altså lidt lettere at komme forbi på hurtig visit nu, særligt i bil, men egentlig også på cykel.

Jeg ved godt hvad du tænker, en cykelblog der promoverer bilisme. I en idéel verden, så cyklede alle os med under 21km hver vej, til arbejde, ligesom Thomas, men verden er ikke idéel, og nogle gange har man lyst til at besøge sin lokale bikefitter og cykelcafé, selvom man er i bil, og så er det fedt der er parkering, lige ved døren.

Der er stadig hyggeligt café hjørne og god kaffe på programmet hos Velofit, man kan i den grad stadig komme forbi og hygge og hænge ud, som vi gjorde her til morgen, men nu er der bare plads til alt det andet Velofit også gerne vil, og som der ikke helt var plads til i Mejlgade. Men hvorfor blev det lige Karupvej, og hvorfor i samarbejde med en cykelimportør?

Opsigtsvækkende baggrund for nye lokaler…

Flytningen kom i stand, fordi Trail Surfers, der er den danske distributør af Santa Cruz, havde brug for nye lokaler. Thomas Hansen der står bag Trail Surfers, og distributionen af Santa Cruz har gjort et fantastisk stykke arbejde i DK for det amerikanske mærke. For 8 år siden solgte Santa Cruz 7 – 8 cykler om året i Danmark, nu sælger de flere, mange flere, og mærket er blevet populært. Det har dog en bagside.

På deres tidligere adresse, har Trail Surfers haft indbrud, mange indbrud! Ikke færre end 6 gange, i 2019 har ubudne gæster været forbi!!?? Uden at gå i detaljer, kan jeg fortælle at det ikke bare er spontane tyve der lige har kørt en bil gennem forruden og rapset et par dyre cykler. Det er tyve der har formået at sætte alarmer ud af spillet, i bedste “The Italian Job” stil, og dermed i ro og mag har kunne slippe afsted med mange dyre cykler.

De nye lokaler skulle være langt mere sikre, det håber vi. Både for Velofit og Trail Surfers.

Velofit – de gode oplevelser på cykel starter her

I Mejlgade havde Velofit 150m2, det var vist med fortov og terrasse i gården regnet med, der var altså ikke meget plads nede i hyggelige Mejlgade, det har de nu, og det er fedt fortæller Thomas. Nu har han plads til Bikefit, plads til lige at spise frokost i fred og ro “ude bagved”.
Emil har plads til at sidde og arbejde, på arbejdet, uden at være på arbejde i Cafeén, og så videre.

Der er også plads til større forsamlinger, når der skal holdes foredrag, og så ligger brabrandstien lige om hjørnet, så man ikke altid skal starte en fælles cykeltur, ved at cykle gennem Aarhus midt. Det giver faktisk bare rigtig god mening.

Samtidig gør det naturligvis ikke noget, at man nu ikke bare kan se på noget lækkert Pas Normal kluns, men også nogle af verdens fedeste MTB og Gravel Bikes, fra californiske Santa Cruz.

Nu er der plads til det hele, og der serveres naturligvis stadig kaffe, baseret på bønner fra Sigfreds Kaffefabrik, ikke bare en hvilken som helst kaffe i øvrigt. Sigfred var den første der åbnede en “rigtig” barista kaffebar i Aarhus, og selvom der er kommet mange fantastiske kaffesteder til, i Aarhus, så skal man ikke tage fejl af bønnerne fra Sigfreds.

Det er frækt at Velofit har deres egen signatur ristning, Velo Juice, fra Sigfreds.

Alle fra Velofit glæder sig til at byde gæster velkommen

Det er ikke helt den samme hippe cykelcafé, som de små intime lokaler i Mejlgade lokkede med, men til gengæld er der plus på alle andre parametre. Bedre plads til kernekompetencen bikefit, træning og vejledning. Lettere adgang, både på cykel, og i bil. Bedre mulighed for at vise tøj frem, og andre produkter.

Tillykke til Velofit med de nye lokaler, jeg er sikkert på det er en den helt rigtige beslutning at rykke fra hipster Aarhus C, til praktiske (og toplækre) Karupvej 2, sammen med Trail Surfers og Santa Cruz! Vi ses til kaffe, træningspas, hyggelige cykelture, og onde trappetest, foredrag og meget andet.

Tak for rundturen i de nye lokaler Thomas og resten af Velofit! Vi ønsker jeg alt det bedste.

Find Velofit på Karupvej 2, i Aarhus!