Anmeldelse: Base Layer fra danske Grip Grab

Freedom Seamless Thermal kalder GripGrab deres tykkeste base layer. Trøjen er, som navnet antyder, uden sømme, og lavet i både elastisk og åndbart materiale, der overraskede positivt i testen. En rigtig god undertrøje til vintersæsonen. 

Af Uggi Kaldan | Foto AltomCykling.dk

Lækker indpakning – og moderne farver

Undertrøjen, som vi har fået lov til at teste, blev leveret i en klassisk GribGrab indpakning, og GG havde valgt en slags “knækket” lyserød til mig, den er fed nok. Undertrøjen leveres dog også i andre farver, som det ses herunder. 

Det første man bemærker, når man tager trøjen ud af pakken, er vægten. Det er en solid undertrøje, rigtig fed til koldt vejr, men helt klart for tyk til den sommer vi har haft i Danmark i 2018. Det føltes som om der nok skulle være lidt varme i trøjen, jeg var dog lidt bekymret i forhold til om den så også ville suge en masse sved. Den bekymring skulle vise sig at blive gjort til skamme. 

Kun 2 størrelser –  ikke ideelt for alle

Der bliver nødt til at være nogle kompromisser, når man leverer en undertrøje i kun 2 størrelser. Uanset hvor elastiske trøjerne er, vil 2 størrelser ikke kunne passe perfekt på alle. Her leveres undertrøjen i størrelserne S/M og L/XL. Jeg har oplevet nogle L/XL trøjer der lignede str. 4 år når man tog dem ud af pakken. Hvis de er elastiske nok, så skal de nok komme på, men problemet kan være at de kravler op på maven, og kan være nærmest umulige at få af, når man har svedt lidt. Det er ikke umiddelbart et problem her. 

Den her L / XL er en passende størrelse for sådan en ,”standard” skandinav, som mig. Jeg er 186 høj og vejer lige under 90kg. Den sidder tæt, men ikke limet på. Der er både plads til lidt mave, og længde i både ærmer og krop, til at større personer end mig, kan have den på. 

Man skal dog ikke være meget mindre end mig, før jeg ville overveje en S/M, og her når vi så til kompromisset. GripGrab har meget fornuftigt, synes jeg, valgt at lave de her jerseys til den store side. Det er super når det er en vintertrøje. Luft isolerer jo som bekendt, men det kan være en udfordring for helt små ryttere, hvor S/M sandsynligvis ikke kommer vil sidde helt tæt. 

Personligt synes jeg ikke det er så vigtigt, når det gælder vinterundertøj, faktisk tværtimod. Så jeg synes GribGrap har valgt rigtigt, ved at lave de her trøjer lidt større, end jeg ellers har mødt på markedet. 

Overlegen svedtransporterende evne

Nå, udseende og fit er naturligvis vigtigt, men det vigtigste parameter med en undertrøje, er naturligvis hvordan den performer på cyklen. I hvert fald hvis det er til det formål man har indkøbt den. 

På den front er den her undertrøje ganske overlegen. Den har indvævede paneler under arme og ned langs siderne, der gør at der er god udluftning her. Samtidig er resten af trøjen vævet på en måde, så den skaber små luftlommer (der isolerer), og samtidig skaber små kanaler, så kondens kan bevæge sig igennem trøjen. 

Det lyder fedt, men virkede det så? Ja, det gjorde det!. Trøjen er testet på en iskold vintertur, og en lidt varmere “efterårstur”. Under vinterturen havde jeg GGs undertrøje på, en langærmet helt klassisk cykeltrøje, og en windbreakerjakke på. Da jeg tog tøjet af, var det mit mellemlag der havde suget alt sveden, mens undertrøjen nærmest føltes tør. 

På den lidt varmere “efterårstur” havde jeg blot undertrøjen under jakken, og her var jeg nærmest tør da jeg kom hjem. Jeg sveder en del, selv på en rolig tur, så det er faktisk imponerende.

Det er klart en af de bedste undertrøjer, jeg har prøvet til dato, som ikke er helt tynd. Mit mellemlag imponerende til gengæld ikke så meget, så her skal jeg vist opgradere. For mig vil den til gengæld være for tyk om sommeren, men her vil frossenpinde måske også kunne nyde trøjen. 

Kan anbefales til de kolde dage på cyklen

Kan helt klart anbefale det her baselayer fra GripGrab. Kvaliteten synes absolut i orden, og det virkede fuldstændigt som det skulle på cyklen. Det er heller ikke en billig trøje, til gengæld kan man undskylde sig med at de her undertrøjer, for de fleste, vil holde i mange sæsoner. 

Pris: 745,- Kroner  (€99.95 EUR)

Trøjen er uden betingelser stillet til rådighed til anmeldelse af GripGrab, tak for det.