Vindere Bakkeloebet 2015 © Foto: Jesper Bjerring // AltomCykling.dk
Foto: Jesper Bjerring // AltomCykling.dk

Bakkeløbet 2015: Ny trikot gav vinger

Som nyudnævnt rytter på #TeamAoC blev debuten officiel til dagens ‘Bakkeløbet’ i Hørning – en skrap udfordring, der sidst jeg besøgte det – i 2013 – kostede en sprunget kæde og en placering som nummer…hmmm…dårligere end nummer 80. I dag var jeg på jagt efter revanche.

Af: Søren Kuipers 

Klar til race!

Redaktøren mødtes jeg med kort inden start, hvor jeg blev iført teamtøj; jeg fik de sidste opmuntrende bemærkninger – bl.a. “Følg Martin Wang fra Team WeBike – CK Aarhus han er her alene i dag, og kunne godt være en ven” og ellers – “bliv så godt du kan ved bagerne.” Taktikken var klar.

Redaktoeren Bakkeloebet 2015
De sidste gode råd gives © Foto: Jesper Bjerring Johansen // AltomCykling.dk

Løbet fik en jævn start med et udbrud, ansporet af Martin Wang, der kom til at præge de første 60 km. Jeg nåede ikke at følge ham, som redaktøren havde givet et praj om – men det skulle vise sig at komme mig til gode. Feltet kørte rimelig jævnt med et snit på omkring 37 km/t.

Der blev rykket lidt på et par stigninger, men bagerne (læs: Team Ridley Briancon) havde en enkelt mand med i breaket, så de lukkede huller og hovedfeltet bestod vel af godt og vel 25-30 mand på dette tidspunkt. Efter Yding Skovhøj og Lyngvej var feltet nede på ca. 20 mand, og jeg placerede mig fortsat forrest i feltet, hvor jeg lukkede lidt huller, rykkede med et par enkelte gange og blev beundret for min trikot.

Hvad fanden, holdkørsel til et motionsløb?

Bagerne havde dog besluttet sig for at ødelægge løbet – de sad tungt på fronten. De lukkede ethvert forsøg; Team Frederikshøj havde endda en 3-4 stykker med i feltet, heriblandt 2 B ryttere og en A rytter, men de kunne heller ikke slippe væk. Det afgørende ryk kom på Bjergvej op mod Hvolbæk, her er der godt og vel 20 km tilbage, 2 bagere kom afsted og spolerede definitivt løbet (for os andre). En CK Aarhus-mand? og Janus Lautrup fra Fredrikshøj satte efter, jeg hang på med det yderste af neglene – 89kg belønner sig ikke på en 16% stigning, men bagerdrengene Morten Lambert og Brammer var væk.

Jeg kom med over, men havde ikke meget at skyde med på den efterfølgende stigning ved Vitved. Feltet sætter god fart frem mod Solbjerg, og pludselig kommer Martin Vang buldrende forbi – jeg går med. På siden af ham giver jeg ham en kompliment for hans ihærdighed og sejhed; han kvitterer med et anderkendende nik. Vi kommer dog ikke afgørende væk, men jeg føler jeg har gode ben, en følelse af begyndende krampe fra tidligere er forsvundet.

Der skal køres udefra når man har en spurt som en blød dejskraber!

Knap 6 km til mål. De to bagere er ikke at se; der er lidt spredt fægtning; forskellige ryttere forsøger sig, men ingen med bund i. Det er nu! jeg kører kontra. Vi sad vel 15 mand tilbage i feltet, og jeg ved, at min spurt er ligeså skarp som en dejskraber, så jeg rykker og ser mig ikke tilbage før der mangler 3 km.

Op er kommet redaktørens bud på en “wing-man” – Martin Wang (tidligere gæsterytter på #TeamAoC Red.) – han tager tre vigtige føringer, og vi holder det jagtende felt stangen.

AltomCykling Bakkeloebet 2015
Søren kører over stregen med Wang lige bagefter, sindsygt flot 3.plads! © Foto: Jesper Bjerring Johansen // AltomCykling.dk

Bagerne får ikke den sidste plads på podiet – den går til debutanten på #TeamAoC (kun 15 sekunder op til vinderen ) – som efterfølgende kan se tilbage på et perfekt disponeret løb; en taktik der klappede; en ny allieret fra CK Aarhus og en erkendelse af, at bagernes destruktive taktik var yderst effektiv, det er sådan man vinder cykelløb. Respekt til dem.

Tak for en god dag på de østjyske landeveje.

Afsluttende kort beretning fra redaktøren

Sindsygt flot kørt af Søren, der kunne sidde med i front, helt som jeg havde forventet efter at have luret lidt på hans formåen, på den hårde måde, hvor jeg mildest talt blev justeret på et par intervaller ude ved Moesgaard…

Startede i første gruppe sammen med Søren, men hvor Søren beskriver de 37km/t som “jævnt”, (de blev faktisk kørt rimeligt jævnt) – så var problemet for mig, at det jævne tempo simpelthen bare var over mit nuværende niveau. Det vidste jeg dog godt fra start, men havde håbet at kunne hænge på LIDT længere. Blev desværre skivet allerede efter 20 kilometer da en bil skilte feltet ad og jeg efterfølgende ikke havde kræfter til at komme op, sådan er cykelløb.

Var naturligvis blevet skivet alligevel, men så havde det måske været sammen med en gruppe og ikke som sidste mand. Valgte den kedelige udvej og drejede ind på 80 kilometers ruten, og fik de sidste 60 kilometer alene, så det var der ikke så meget ræs over, men de første 20 kilometer i felt var årets første løb, og det var dejligt at være igang igen!

Kom hjem efter 2.5 time, 32 i snit, og 170 i snitpuls, så fra et træningsperspektiv spildte jeg da ikke dagen.

Stor ros!

Stor ros til arrangementet, det er en fed rute de har stykket sammen, og godt med flagvagter derude, “opløbet” inde i Hørning savnede dog et par stykker, det synes jeg var bedre sidste år, til gengæld var der oppassere på de livsfarlige “mariehøner” – rigtigt godt tiltag!

Da jeg lå alene og rullede havde jeg god tid til at kigge på depotet der så fint ud på Yding Skovhøj, og depotet i mål var der absolut intet at udsætte på – sådan skal det bare laves.

Næste år er jeg enten i bedre form eller må jeg vist hellere starte i en 2. startgruppe :)

Vi ses på landevejen

#ForzaAoC