Thomas Bundgaard og Benjamin Justesen er på vej til Sydafrika hvor de på Søndag starter i verdens største MTB etapeløb, Cape Epic. Løbet starter på Søndag med en prolog. Vi fangede drengene efter ankomsten til Cape. 

Er I velankommet til Cape – er cykler og gear i orden?

Vi er kommet godt til Sydafrika – flyveturen gik godt – planmæssigt – bagagen og cykler kom frem og alt kørte perfekt, indtil jeg skulle bag rattet.. :) Det er pænt svært at køre bil i den forkerte side. Jeg rodede konstant efter gearstang i venstre dørs sidepaneler og slog vinduesviskeren til når blinklyset skulle aktiveres :) Benjamin var heldigvis god til at sige, hold til venstre, når jeg var på vej over i højre side.

Hvilket hotel bor I på – er det noget man selv vælger – eller er det en del af pakken I velankommet til Cape – er cykler og gear i orden

– Kom godt til Stellaebosch, hvor vi nu er. Har lånt en af mine gamle Specialized kollegas hus, mens han er ude at rejse. Det nyder vi, indtil den står på teltlejr under hele løbet. Vi har hver vores lille telt under Epic race – faktisk ret imponerende at de stiller ca. 1500 telte op hver gang der skal flyttes målby. Det giver en vild stemning at bo i sådan en lejr, men det fungerergodt. Vi bliver vækket ved sækkepibe spil hver morgen kl. 05.00 – racestart kl. 07.00.

Hvad er det bedste man kan gøre for benene og formen efter en lang flyvetur, skal I ud og rulle en tur?

– I går var vi ude at træne første gang – kørte til et vildt naturreservat: Jonkershoek, hvor der findes nogle fantastisk mtb spor. Det tog lidt tid før kroppen kom igang efter 18timers rejsen. Vi havde begge en lidt tung fornemmelse, så for os virker en rolig opstart (let træning) absolut bedst. Pulsen langsomt op og blodomløbet ordenligt igang. Efter 1.5t føltes det meget bedre – man føler sig mere fri, og lettere på cyklen. 

Cyklerne kører super – så vi eksperimentere stadig lidt med setuppet i dæmperne, da de arbejder lidt anderledes under varmere forhold. Måske er det mest Benjamin der kan mærke det. :) Han har super godt styr på det. Generelt er stemningen mellem os rigtig god, så det bliver spændende at se hvordan vi håndtere den første modgang, når løbet starter.

Hvad er planen for i dag (torsdag). 

– Tordag morgen skal vi på tur med Simon andreassen, der dog har udsat starten, grundet et hospitalsbesøg efter et edderkoppebid. Men vi skal ud og åbne kroppen idag, så vi kan få lidt gang i kroppen efter den lange “taper” periode. Op til sådan et etapeløb er det vigtigt, at komme med noget friskhed, og derfor lader vi kroppen få rigtig meget ro inden starten. Det bevirker, at kroppen går en lille smule i “dvale” og begynder en recovery fase. 
 

Den første tur hvor kroppen igen skal igang med hård træning, kan være virkelig hård. Ofte starter bekymringerne her, man har hvilet rigtig meget, og alligevel føles kroppen tung og træt. Her er det klassiske, at man så går i panik, men det gælder om at holde hovedet koldt og lade kroppen komme til “overfladen” lige så stille og roligt (med et hårdt los bagi). Det kræver is i maven og rigtig timing, men lige nu ser tallene og fornemmelsen ud til at vi har ramt den lige i rø…. 

GIV DEN GAS DRENGE!!