Som en fisk i vandet, Nibali og Jakob åd brostenene i går! © Photo: BettiniPhoto, Astana Pro Cycling Team

Chapeau Jakob Fuglsang!

Den perfekte dag, Astana opsøgte heldet!

Det er sådan med “held” at det har det med at forfølge dem der opsøger det, og Astana havde på alle måder en heldig dag i går – men det var jo ikke sådan at det bare blev serveret for dem uden hårdt arbejde. Der blev arbejdet benhårdt, og så var det jo ren “Riis” taktik der var lagt for dagen, og havde det været Tinkoff der havde sendt en rytter (Lieuwe Westra) i byen i udbruddet, for derefter at bruge ham super taktisk da han blev indhentet af kaptajnen, så havde vi nok hørt noget i retning af “Geniale Riis”.

I går var det gode gamle Vino der var genial, men det viste sig også at Nibali har lavet det gode gamle trick med at spille favoritværdigheden over på modstanderen, da han på forhånd meldte ud at det var Tinkoff der skulle holdes øje med på de franske brosten, for de havde det bedste hold… I går kørte Astana de andre hold midt over, og det endda på flad vej, av! Riis har nok mere hovedpine i dag end han umiddelbart gav udtryk for i går efter løbet.

God form og frygtløshed, sådan vinder man cykelløb!

Flere af mine venner har haft travlt med at det jo nærmest er umenneskeligt at Fuglsang og Nibali kunne køre som de gjorde i går, men det mener jeg på ingen måde det var. De havde en rigtig god dag, men de opsøgte også muligheden og greb momentet da det var der, i den grad!  I går fik vi for alvor udpenslet forskellen på Nibali og Contador / Froome / Wiggens… Nibali er frygtløs! Jeg kender tilfældigvis en rytter der har kørt på hold med Nibali tilbage i ungdomsårene og allerede dengang var der INGEN der kunne følge med Nibali nedad, i går turde hans største konkurrent ikke at give den max gas på de våde veje nær Roubaix.

To et halvt minut er en evighed i moderne cykelsport, at vinde dem på et bjerg over en velkørende Contador synes næsten umuligt, så da Nibali i går fornemmede svaghed hos Contador greb han og Fuglsang chancen og gav den MAX gas! Det kunne særligt ses på Nibali i mål, Jakob ser faktisk stærkere ud end sin kaptajn i år, lad os håbe han ikke bliver slidt helt op som hjælperytter i bjergene, for så kunne han måske gå hen og ende på podiet.

Nibali kan faktisk også ende med lidt af en hovedpine, det er ikke usandsynligt at Fuglsang i nuværende form tager en god mundfuld tid på Nibali på en enkeltstart der i år ligger dagen inden Champs Elysees og hvad sker der så? (Det ender nok ikke med at Fuglsang og Nibali ligger og battler om førstepladsen på næstsidste etape, men man kan vel godt drømme).

Nibali er den rigtige kaptajn, men i går trådte Fuglsang for alvor ind på scenen som stor rytter.

Skulle Jakob så ikke være kaptajn og Nibali hjælper… nej! Ikke i min optik. I går så vi hvad Jakob Fuglsang manglede sidste år, den fandenivoldskhed og kynisme som også Contador vidste i Dauphine, evnen til at sige FUCK IT, og tage chancen og køre sig helt ud, helt i smadder, for at tage sekunder eller minutter på konkurenterne, det synes jeg desværre Jakob mangler, men han kan godt lære det.

Lige nu er Nibali og Fuglsang det perfekte par – Jakob kan lære en masse af sin kaptajn i år, og så skal han nok selv få chancen, for han har hele pakken, det viste han i går, sikke en hjælperytter, han har en god enkeltstart også, og han klatreevner kender vi jo alle sammen! Det bliver et vildt Tour de France!

Froome kørt i smadder

Ærgeligt for løbet, men allerede fra start så det forkert ud for Froome, SKY sad på ingen måder godt i feltet, og positionskampen er Froome åbenbart slet ikke vandt til, første gang han røg ned tog det evigheder før SKY hentede ham, og det kostede MANGE kræfter at køre ham op, var der debat allerede der om han skulle sejle sin egen sø?

Efter anden styrt var det slut, man kunne se de gjorde ondt på Froome, men nok ikke så ondt at han ikke havde kunne gennemføre, han havde tabt tid bevares, men man har da set ryttere der har gennemført etaper med umiddelbart større knubs end dem Froome havde viste i går.

Mest af alt lignede Froome en knækket mand, han gad simpelthen ikke cykle mere, der stod kun én kammerat klar til at køre ham op (igen) – og hvorfor styrtede han overhovedet… fordi han sad forkert, i går blev det udstillet at Froome måske nok er et monster når det kommer til bjergene, men i feltet skal han beskyttes, for han knækker temmeligt let i modvind!

Jakob derimod ligner ikke én der lige knækker. I går var det bedste cykelløb jeg har set ham køre til dato… det var vildt!