Diamond Dust – Dansk Start Up

Det her er lige kommet ind ad døren, det er Pre-Race energipulver, fra et nyt dansk start-up, baseret i Aarhus, kaldet Diamond Dust. Desværre er der ikke mange løb lige nu, men vi prøver det til en omgang træning i weekenden, og fortæller hvordan vi oplever det virker. 

Af Uggi Kaldan | AltomCykling.dk

Svaghed for start-ups

Jeg er hverken uddannet diætist, eller ekspert indenfor ernæring og sportsprodukter, så derfor anmelder jeg meget sjældent energiprodukter, og når jeg gør, er det altid ud fra lægmandsbetragtninger, så som; smager det godt, er konsistensen god, hvordan oplever jeg virkningen, helt subjektivt.

Da nu Diamond Dust er helt nye, og spurgte om vi ville skrive en lille artikel om deres produkt, så følte jeg alligevel det var fint lige at nævne dem. Unge mennesker med en god idé, og et produkt de gerne vil have ud over stepperne, det støtter jeg gerne, hvis jeg kan. De har nok heller ikke drømt om en lancering midt i Corona krisen, så de fortjener lidt medvind!

En håndskrevet seddel med bestillingen fra “Sara”, der håber vi bliver glade for produktet. Hey, vi er allerede glade, det er da et fint lille touch, og hvem kunne ikke godt bruge lidt energi og motivation til at komme ud og træne nu her? Jeg ved, jeg kunne.

Èn af brugerne på Diamond Dusts hjemmeside er også glad for produktet…  “Købte pre-race fra Diamond Dust og det får mig altså ud af sofaen og i løbetøjet, jeg bliver fuld af energi af dette produkt” – skriver Signe. Sådan må det sgu også gerne virke på mig, og min vom, der vokser med hastige skridt.

Hvad er der i æsken?

Der er en dunde fyldt med blåt pulver, og en vejledning på siden af æsken der fortæller, at man skal bruge 1 – 4 scoops (ikke meget) alt efter kropsvægt, pr. flaske. Derudover en anbefaling om halv dosis, de første gang produktet prøves. Det lyder jo spændende at man skal holde lidt igen, gør det ikke? Jeg er pirret.

Jeg har forsøgt mig med 2 skefulde, inden den her artikel og drukket flaskens indhold. Indtil videre er jeg ikke ved at eksplodere af energi, men min vægt ligger også til højeste dosis, så det skal prøves inden cykelturen i morgen. Selv med 2 skefulde smager blandingen ikke “tyndt”, jeg kunne faktisk forestille mig at det bliver lidt heftigt med 4 skefulde, så måske jeg prøver med 3.

Smagen er lidt uidentificerbar, uden at være kender vil jeg placere den i retning af vandmelon og / eller citrus, og det er jo sådan set ikke dårligt. En rimeligt neutral og sød smag, uden at blive for tung.

Lactic acid fighter og Fat burner.

Det lyder jo fantastisk, hvem vil ikke gerne have mindre syre i benene og brænde fedt af?. Der er ikke som sådan ukendte ingredienser i blandingen, Beta-Alanine, L-Citruline, nogle Ketoner?, der vist er et udtræk fra hindbær og skulle hjælpe med at forbrænde fedt, og så naturligvis koffein.

Blandingsforholdet kender jeg ikke, men når der ikke skal så meget pulver i flasken, tænker jeg at vi har at gøre med en blanding i den stærkere ende. Nederst med småt på dåsen står der f.eks. at “Danish Veterinary and Food Administration recommend as a general standard only to consume one scoop pr. day“.

Hvis vi tager udgangspunkt i daglige maksimale koffeinindtag der anbefales af myndighederne i DK, som er 400mg, så kan vi måske også antage at én “scoop” indeholder samme mængde (et gæt, ikke), det vil svare til 4 kopper kaffe pr. skefuld, og så svarer 4 scoops til 12 kopper kaffe, hvilket er altså hvad der anbefales til mig, der vejer lidt over 80 kilo.

Hvis jeg har gættet rigtigt mht. koffeinindholdet, så forstår jeg godt hvorfor man flyver ud af sofaen og ud på cyklen… 12 kopper kaffe på 30 minutter, det er alligevel en del! Nu tester vi produktet!

Vi prøver og fortæller hvad vi synes, sjovt nyt produkt, pøj, pøj med forretningen.

Sælges til 199 Kroner, eller 2 stk for 299 kroner, lige nu, på deres hjemmeside – www.diamond-dust.dk.

**// Diclaimer – vi har modtaget produktet gratis, men modtager derudover ingen betaling for at anmelde produktet.