Raketten afsted med landsholdet i Paracykling 2015 © AltomCykling.dk
Kasper (TH) med DM blomster, de skal genvides i 2016!

En god sæson – Kasper Rakets forventninger til sæsonen

Cykelsæsonen er så småt ved at starte. Mange, lange, kolde, trælse, hårde, våde, modbydelige, irriterende timers træning på vinterlågen er forbi. Det er nu det for alvor bliver sjovt.

Af: Kasper “Rakat” Sørensen

For mit vedkommende står den også i 2016 på licenscykling. Men hvad skal man forvente af den kommende sæson for at den bliver god? Begrebet, ”en god sæson”, er lige så forskelligt, som der er licensryttere. Det handler om, hvad man vil med sin cykling. Alle har hver deres mening med at køre på cykel, og hver deres mål, de ønsker at opnå, men vigtigst af alt er; det skal være sjovt at køre på cykel. Det skal være lysten, der driver værket. Jeg har prøvet at spekulere lidt over, hvad der for mig er ”en god sæson”, hvad jeg gerne vil opnå i sæsonen 2016. Jeg lægger ikke skjul på, at forventningerne til den kommende sæson er skruet op i forhold til, hvad jeg præsterede sidste år. Ikke at sidste år ikke var en god sæson, for det var det helt bestemt – men i år skal der bygges lidt mere på, så den har fået gas med træningen, og det skal forhåbentlig også kaste nogle flere resultater af sig.

Lidt teknisk snak om oprykning

Lige så snart jeg tænker på hvad min mål er for 2016, kommer det første dilemma op. Oprykning! Jeg er jo junior, men vælger starte i D klassen. det giver meget mening for mig, at starte i juniorklassen. Rytterne i den danske juniorklasse er blandt nogle af verdens bedste  Det kunne måske godt være at jeg fysisk kunne køre med nogle af dem, men har jeg lysten til at køre junior? Ikke rigtigt, for mig skal cykling også være sjovt, og jeg tror ikke jeg ville have det ret sjovt i juniorklassen for at være ærlig.

Skulle være så heldig / god, at jeg i løbet af året får kørt 24 point ind, ja så hedder reglen altså oprykning, og for mit vedkommende bliver det så til junior. Jeg ville faktisk hellere rykke op i C – hvor der i øvrigt mangler ryttere, men sådan er DCUs regler så ikke indrettet

Til gengæld kan jeg komme op i juniorklassen med over 100 mand til start, hvor jeg vil få godt og grundig tæsk. Måske er der nogen der kan forklare mig hvorfor systemet er sådan indrettet, og om det evt. er muligt at søge dispensation som 2.års junior, og alligevel få lov at køre C. Det kræver selvfølgelig at jeg rykker op, hvilket jeg nok inderst inde godt kunne tænke mig, selvom jeg altså ikke har lyst til at køre junior…

Nok Teoretisk snak, der skal resultater til!

Målet er at få resultater, og jeg har aldrig hørt om point, der har kørt sig selv ind, så jeg er nok nødt til at køre nogle cykelløb. Jeg har også et mål om, at jeg skal prøve at køre 8 point ind i et hug, det er kun en sejr der giver 8 point, så det må jeg nok hellere få kigget på…

Hvorhenne det skal lade sig gøre, må tiden vise. Jeg har ikke udset mig et bestemt løb, eller det har jeg faktisk lidt,  nemlig vores eget løb i Haderslev, der byder på en enkeltstart på Flyvestation Skrydstrup (20 km fra Haderslev). Jeg har anskaffet mig en TT cykel, og trænet på den, så det kunne da være rigtig fedt, hvis den sejr kom på hjemmebanen i ”Haderslev”. Motivationen for det er der i hvert fald.

Et naturligt mål for mig er selvfølgelig også at genvinde Para-DM, ligesom jeg gjorde i 2015. Derudover er der et lille håb i min mave om, at jeg kan komme med til PL (paraolympiske lege) i Rio i 2016. Det ville ikke gøre mig spor, hvis der stod K. Sørensen aka. Raketten på en flybillet til Rio i september!

Sidst, men ikke mindst, er mit mål for sæsonen 2016, at det bliver ved med at være sjovt at cykle. Jeg cykler, fordi jeg synes, det er sjovt. Det er det vigtigste. Og med det fantastiske træningsmiljø vi har i Haderslev, er jeg ikke et sekund i tvivl om, at det nok skal blive et godt 2016.

Samlet set er målene:
24 point i D-klassen.
Vinde et løb i D-klassen.
Gøre en god figur på hjemmebane i Haderslev.
Vinde Para-DM
Komme med til PL
Stadig at have lysten til at cykle og synes det er sjovt.

Er det realistisk? Det tror jeg bestemt. Det vil selvfølgelig være vildt hvis jeg opnår alle mine mål, men vi tager én ting ad gangen. Det største mål er at se tilbage, når sæsonen er slut og kunne sige til mig selv, det har været “en god sæson” – det er jo det vigtigste, for så har det også været sjovt!