Missing Link fra KMC - uundværlig del på træningsturen eller i cykelløbet, seriøst!
Du har ikke brug for den tit - men hvis uheldet er ude, så gør den dig eller en makker max glad! © Photo: Uggi Kaldan

GEAR : KMC Missing Link

Skal jeg nu til at have et kædeled i tasken / lommen?

Det er selvfølgelig en smagssag hvor meget værktøj og hvor mange reservedele man orker at have med på træningsturen, men lige præcis den her lille dims er altså meget genial, den fylder mindre end lidt, og så kan den redde både din / eller din træningsmakkers tur. Du kan undgå at skulle ringe til en buddy eller din bedre halvdel, for at få dem til at komme og hente dig på Lars tyndskids mark, eller værre endnu måtte tage offentlig transport i fuldt cykelornat, noget der afstedkommer en del dumsmarte kommentarer (JA, redaktøren taler af erfaring).

Jamen, min kæde er da aldrig sprunget?

Så meget desto mere grund til at få købt dig et ekstra kædeled nu, du kommer til at opleve det! Jeg har cyklet ca. et år og har selv oplevet det én gang (uden at have et kædeled i tasken) og hele 2 gange har én i træningsgruppen sprængt kæden. Begge gange havde jeg et ekstra led i tasken – tur reddet og cola fra den uheldige på nærmeste tank, bonus!

Monteres med hænderne – også med vinterhandsker på!

Der skal ikke bruges noget værktæj, tryk leddet ind der hvor kæden er sprunget (det giver sig selv) – træk lidt i kæden, bum færdig. Leddet er i øvrigt “genbruges” ikke ligesom f.eks SRAM powerlink (10 speed) der låser og er temmeligt svært at åbne igen. Med KMCs “missing link” er det efterfølgende ret let at få kæden af igen,  hvis den f.eks. kan renses, det er dog ikke altid muligt med fingrene når der har været træk på kæden for alvor. Hvis man ikke lige har en kædetang, kan man bruge en rørtang til at trykke på enderne at leddet… med lidt snilde virker det!

Opbevaring

Jeg er én af dem der har en lille taske på cyklen, ikke under sadlen med på på overrøret, min er fra Xlab og den vil jeg anmelde senere, den er glimrende. Her har jeg normalt en enkelt plasticpind til at hjælpe med at få dækket af fælgen, en slange, en gel, nogle Super Patches og altså et Missing Link fra KMC – jeg har mit “link” i en lille vandtæt pose sammen med lapperne, leddet er i to dele og de er små, så det er rart at have samling på dem.

Hvor kan jeg købe dem?

Google er din ven, flere cykelbutikker derude sælger dem – der findes både til 10 og 11 speed, 10 speed kan godt bruges på 11 speed kæden, det er ikke optimalt, men du kan i hvert fald rulle hjem på den løsning, 11 speed kan omvendt ikke monteres på en 10 speed kæde. De fåes i pakker med 2 stk og koster ca.60-70 kroner. Det er billigt for noget der kan redde en god træningstur, eller måske endda et løb!