Velocio Signature Softshell
Velocio Signature Softshell © Foto Uggi Kaldan | AltomCykling.dk

GEAR: Velocio, Signature Softshell Jacket

GEAR: Med de milde vintre vi oplever i disse år, er “tynde” vinterjakker blevet et hit. I store dele af sæsonen, kan man endda nøjes med en varm trøje, og en foret vest. Nogle gange, særligt i “off season” eller hvis man vil ud og prøve kræfter med “bike packing”, er der dog alligevel behov for en lidt varmere jakke. For mit vedkommende, gerne en jakke der ikke sidder fuldstædigt limet til kroppen.

Luft isolerer, så derfor kan selv en helt vand – og vindtæt jakke føles kold, hvis den sidder helt stramt. Dermed ikke sagt at denne jakke på nogen måde sidder og flagrer, i hvert fald ikke på min vinterforede krop, men alligevel, den sidder ikke helt tæt i hvert fald, og det synes jeg er et kæmpe plus, både til vinter, men også til de rolige ture i efterår og forår.

Perfekt pasform, ja!

En jakke der sidder lidt løst, men samtidig sidder perfekt, hvordan det? Det er fordi der er tænkt over det, i design processen, og brugt de penge der skal til, i produktionen. Jakken smyger sig virkelig om kroppen når du tager den på, og den sidder simpelthen perfekt, når du sidder på cyklen, præcis som en god cykeljakke skal. Alle dele af jakken, er skåret og designet, uden kompromis, med funktionalitet for øje, det er ikke bare noget firmaet skriver, det kan mærkes, når man tager jakken på.

Til gengæld ser jakken ikke specielt pæn ud, når den hænger på en bøjle, som her ovenfor, men her bliver nogle af detaljerne tydelige. Ærmerne er ikke bare “lige”, men er figursyet, og buer let. Jakken går godt op på maven, ikke for meget efter min mening, det kan godt blive for ekstremt, men her er det perfekt.

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Velocio blev grundlagt 2014 af Brad Sheehan og Kristy Scrymgeour. Sheehan er firmaets CEO[/perfectpullquote]

Det vindtætte, vandtætte og ekstremt åndbare 3-lags eVent materiale, er ikke meget elastisk, jeg vil sige 2 – 3%,  det tegner godt for egenskaberne i regnvejr, hvor jeg ikke har gode erfaringer med “vandtætte” jakker, der samtidig er ligeså elastiske som en svedundertrøje.

I stedet er her indsat elastiske paneler, de helt rigtige steder – nemlig nederst på ærmerne, og i siderne af jakken, hvilken gør at jakken lige præcis sætter sig perfekt over taljen, også selvom du ikke er 100% racefit, og slutter tæt om dine håndled, uden at sidde for stramt. Den kommer også uden problemer ud over et sæt handsker, hvis du skal have den af på cyklen, men gerne vil beholde dine vanter på. No problem!

002 Velocio Signature Softshell

Indvendigt har jakken et et helt tyndt slags garn / fiber, der transporterer fugt og sved væk fra kroppen, og i det hele samler jakken ikke meget vand, hverken når du cykler i regnvejr eller i højt tempo, den formår virkelig at komme af med damp, og sky vand væk, i stedet for at samle det i materialet. Eneste minus i denne sammenhæng er at syningerne ikke er tapede, så her kan der altså trænge vand ind, hvis det virkelig regner. Det er dog ikke noget jeg har oplevet i testen, men jeg har heller ikke cyklet ude med den i styrtregn, i flere timer. 30 minutters almindeligt dansk regnvejr klarede jakken, uden problemer.

De små detaljer gør forskellen

Placeringen af lommerne bag på jakken, er jeg sikker på det også er en person, der har siddet på en cykel, der har designet, for de sidder dejligt lavt. Jeg har en knap så mobil højre skulder, og sidder lommerne for højt på trøje eller jakke, så kan jeg simpelthen ikke komme i dem. Men det er intet problem på denne jakke, og jeg vil sige at min skulder er i så ringe forfatning, lige i forhold til rotation om i baglommen, at hvis jeg kan, så kan ALLE!

Lommerne er i samme stof som resten af jakken, altså ikke et super elastisk materiale, til gengæld kommer de ikke til at hænge og slaske, hvis du propper dem med alverdens ting, hvilket man hurtigt kommer til, særligt om vinteren. Igen er der tænkt over detaljerne, da lommerne er “udstyret” med lidt ekstra stof i bunden, således at du kan have MASSER af grej, der fordeler sig perfekt. Lækkert! Behøver jeg at nævne at printdetaljerne bag på jakken, naturligvis er refleks?

003 Velocio Signature Softshell

Prikken over i’et er lommen på brystet! Jeg elsker den. En lynlåslomme, til dine vigtige ting, placeret, hvor de er lette at komme til, væk fra alt dit cykelgrej. Det er ikke fordi det er originalt, jeg har haft andre jakker og veste med den lomme, men det er ikke alle sæsoner, hvor det er muligt at finde jakker og veste med denne lomme, så når der endelig er et produkt  der spiller, der har den, så slå til!

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]”Velocio makes the best cycling clothes. Period. I know the owner/head-designer, Brad, and his meticulous attention to detail makes every article of clothing the best on the market.” Ted King, former Pro Cyclist. [/perfectpullquote]

Lommen er stor nok til at min (efterhånden aldrende) iPhoneX, som jeg synes er en rimelig stor telefon, sagtegns kan være der, så der er plads til en “ret stor” telefon. Jeg har sådan et cover, med plads til et par kreditkort, så jeg har ingen seperat pung, men en lille tegnebog, er der også plads til. Lynlåsen er i en god kraftig kvalitet, ligesom på fronten af jakken.

004 Velocio Signature Softshell

Alt i alt en jakke der kun har overrasket positivt. Jeg har cyklet omkring 300 kilometer, mest i gråvejr, men også lidt regnvejr, og det faktisk også lykkedes mig at cykle i 30 minutters solskin. Oplevelsen har været super, under alle forhold. Det har ikke været koldere end 0 grader under min test, omkring frysepunktet synes jeg jakken er til den kolde side, med det tempo jeg kører i, her i december, men så kan man jo heldigvis tage en varm trøje under.

Jeg har ikke oplevet at den ikke har kunne følge med, i forhold til at transpore sved væk, og de småture jeg har kørt med den i regnvejr, har den performet fantastisk som nævnt ovenfor.

High-end cykeltøj – betaler sig (næsten) altid.

Kvalitet koster, og denne jakke er ingen undtagelse, Velocio Signature Softshell står til 2100,- DKK på Velocios hjemmeside, kvaliteten er derefter, uovertruffen. Jeg forventer at komme til at cykle rigtig mange ture i den her jakke, fordi den simpelthen bare er utroligt brugbar under danske forhold, særligt for en motionist / cykeleventyrer som mig.

Det virker som en jakke der vil holde i mange år,  da alle dele på jakken giver indtryk af at være lavet i de bedste materialer. Kan bestemt anbefale et køb herfra. Denne jakke giver sikkerhed for en varm og tør tur, helt ned til 0 grader, og endda under, hvis du køber en størrelse med lidt plads, så du kan have en varm trøje indenunder.

Tak til Velocio for at sende jakken til test. AoC har ikke modtaget betaling for denne anmeldelse.

005 Velocio Signature Softshell