Wahoo Bolt Element GEAR TEST
Foto © Uggi Kaldan | AltomCykling.dk

GEAR: Wahoo Bolt Elemnt

Vi har testet Wahoo Bolt Elemnt i godt 3 måneder. Det er en rigtig fed GPS til en konkurrencedygtig pris. Den har god batterilevetid, skarp skærm, og ikke mindst en fantastisk medfølgende APP, til opsætning af brugerfladen. Den har været klippestabil gennem vores 3 måneders test, og så er den vist også lidt aero. 

Tekst og Foto: Uggi Kaldan 

Knapper og størrelse

Wahoo Bolt Elemnt er en fin lille enhed der måler 74mm x 50mm. Skærmen er sort / hvid og vi har oplevet at den var læselig i ALT slags vejr. Naturligvis er der baggrundslys så enheden kan bruges om natten.

Der er 3 knapper på fronten. Historik, start / stop, og “pages”, og så kan der lige anes en lille ladeport i bunden af enheden. Det eneste du bruger den til er opladning, alt andet sker trådløst gennem din App på telefonen. Upload af ture, updates, opsætning osv. – smart!

Wahoo Bolt Element GEAR TEST

På højre side af enheden er “tænd, sluk og funktionsknappen” placeret. På venstre side sidder 2 knapper der bruges til at navigere op og ned i den meget enkle funktionsmenu der findes på selve enheden, eller til zoom funktionen.

Zoom fungerer således at du kan vælge hvor mange felter du ønsker at se på hver “page”. Som det ses har jeg sat en del felter op – men hvis jeg nu f.eks. KUN ønsker at se watt, så kan jeg altså zoome ind så det er den eneste funktion jeg ser på enheden (og visningen bliver så tilsvarende større).

Funktions-menu

Wahoo Bolt Element GEAR TEST

Trykker du kort på tænd / sluk knappen dukker funktionsmenuen op. Selvom det meste af enhedens funktioner er styret via din smartphone, så kan du stadig indstille enkelte ting direkte på enheden. Du kan tænde og slukke backlight. Du kan skifte mellem træningsmodes. Du kan tænde og slukke LEDs og du kan starte workouts du har planlagt hjemmefra.

Derudover har du mulighed for at tilføje og søge på sensorer – meget smart hvis du er ude og teste forskelligt grej f.eks. Det fungerer upåklageligt.

APPen – det helt store nummer

Wahoo Bolt Element GEAR TEST

Det helt store nummer ved Wahoo Elemnt Bolt er Appen hvorfra enheden kan styres. Første gang du tænder din Wahoo Bolt så viser den en QR kode, og når du åbner APPen (og den ikke er parret med en Bolt enhed) så starter den en scanner. Scan stregkoden på enheden med telefonen, og så er de to enheder parret! Godt tænkt, det virker.

Nu har du så parret din telefon med din enhed, hvad så!? Nu har du en masse muligheder. Du kan hente ruter direkte på Strava f.eks. og så begynde at cykle efter dem, – dog ikke med turn by turn navigation. Der skal du oprette rute via f.eks. RideWithGPS hvis det skal virke. Du kan også hente workouts fra din træner (hvis du har sådan en) fra f.eks. Training Peaks – direkte ind på din enhed, via din telefon, og så er det ellers bare igang, det spiller.

Du kan også lynhurtigt dele en “live tracking link” f.eks. på din facebookside, eller med en god ven. En god feature hvis du skal ud og træne alene! Enheden kan naturligvis også parres med Strava, så du kan blive mindet om når du er ved at slå en KOM et eller andet sted, den synkroniserer også automatisk når dit “ride” er færdigt.

Wahoo Bolt Element GEAR TEST

Du kan også ændre hvad du får vist på din enhed, via din telefon. Skal der byttes om på “heartrate” og “grade” f.eks? – Det klares simpelt ved at trække rundt på rækkefølgen af de data du har valgt skal vises på din enhed. Du kan sætte så mange sider op du har lyst til via telefonen, med præcis de data du ønsker at se.

Det er virkelig let! I det hele taget så har Wahoo præsteret at lave en virkelig god APP til at styre enheden med. Eneste anke i den henseende kan være at løber du tør for strøm på telefonen, så har du meget få muligheder for at ændre din opsætning.

Normalt cykler man jo heller ikke og skifter opsætningen hele tiden, men går du ud og køber en Wahoo Bolt, så husk at have telefonen fuldt opladt på de første par ture, så du kan lege med alle indstilingerne!

Test – test og test!

Vi har testet enheden grundigt og ikke oplevet nogen udfald. I gennemsnit får vi 16 – 18 timers batteritid ud af enheden i dagslys, og 12 timer hvis BG lyset er tændt. Ved brug af navigation efter kort kører enheden ca.14 timer (i dagslys). I det hele taget har den imponeret med batteriet.

Navigationen fungerer upåklageligt. Vi har bl.a. cyklet et langt 300km løb i Italien, hvor vi fulgtes med 2 ryttere der kørte Garmin 1000. Ikke alene var Wahoo mere præcis i sin Turn by Turn navigation, den holdt også batteri hele turen. Det gjorde Garmin 1000 ikke. Til gengæld var det lettere at danne sig et overblik over ruten via Garmin 1000, end på Wahoo, hvor kortet ikke er SÅ avanceret. Det virker tilgengæld 100% der hvor det gælder.

App kontrollen af enheden er intet mindre end genial, og man kan ikke lade være med at tænke på at det må konkurrenterne blive nødt til at kopiere. Her har Wahoo skabt en super fed måde at opsætte og styre sin enhed på. Alt andet på markedet PT. vil virke lidt oldnordisk, når man vender tilbage til det, efter at have prøvet Wahoos måde at gøre det på.

Da enheden både har ANT+ og Bluetooth og Wifi har den virket med alle enheder vi har forsøgt at parre den med. Det er dejligt at man ikke behøver at overveje om den passer med wattmåler, pulsbælte, kadence og hvad man nu ellers har investeret i. Det spiller bare.

LED anvisningen på toppen af enheden er en anden interessant feature. Jeg har ikke trænet så specifikt i år, så derfor har jeg ikke brugt den vildt meget. Kort fortalt så viser LED lamperne hvor høj intensitet du kører med. På en eller anden måde er det fedt det er med små lamper, og ikke via et watt-tal. Det er naturligvis en smagssag om man kan li det eller ej, men vi synes det fungerer.

Vi har selvfølgelig også forsøgt at få enheden til  at fejle, bl.a. ved at udsætte den for ustyrlige mængder dansk sommer regnvejr, det har dog ikke bidt på Bolt. Vi har også forsøgt at slukke enheden midt i en tur, samt lade den løbe tør for strøm. Alt sammen i et forsøg på at få den til at fejle og slette de kilometer vi havde nået. Men det er ikke lykkedes, hver gang har den “recovered ride” – rart.

Til sidst skal det lige nævnes at Elemnt Bolt kommer som standard med et “outfront mount” der er integreret i enheden, således at den skulle være ekstra aero. “Aero is everything” som man siger! Hvor mange watt man sparer er svært at udtale sig om, men uanset watt-besparelse, så er det en elegant løsning.

Konklusion

Wahoo Bolt Elemnt er en glimrende GPS med fremragende batterilevetid, og en helt fantastisk “backend” APP til at styre enheden fra. Det spiller 100%. Enheden er lille og diskret, så den vil klæde de fleste cykler.

Den er klippestabil, og selvom vi har udsat for dansk sommer (i højeste potens med masser af styrtregn) – og forsøgt at få den til at slette tracks ved at slukke den i utide, lade den løbe tør for strøm mv, så vi ikke haft succes.

Wahoo Bolt Elemnt er en rigtig god GPS, som vi absolut vil anbefale.

Kan bl.a. købes direkte på producentens hjemmeside til 1785,- DKK

Wahoo Bolt Element GEAR TEST