Foto © Uggi Kaldan | AltomCykling.dk

Grote Prijs – det er i weekenden, det bliver HYLT!

Var forbi cykelbanen i dag, for at se om årets rute til Grote Prijs var ved at tage form, det var det i den grad. Tilfældigvis var brandvæsenet også på besøg, for at inspicere lokaliteterne. Grote Prijs blev ikke nævnt, men måske brandmyndighederne heller ikke umiddelbart vil være vilde med #mereild? Der er umiddelbart større basis for forvirring end forståelse… Lad os håbe inspektørens besøg ikke betyder alt for skærpede krav for brugere af banen og tilhørende bygninger. 

Tekst og Foto, Uggi Kaldan | AltomCykling.dk

Lets go – næsten klar!

Deltagerne i weekenden (og de mange tilskuere) kan se frem til et fantastisk event, på en historisk ren tribune, der netop denne højhellige torsdag, blev skrubbet og skuret, og måske derfor, vil fremstå renere end sjældent set, til en åbningsweekend for den danske cyclecross sæson.

Der er inviteret til dobbelt op på sjov, på den ikoniske betoncykelbane, når CK Aarhus og Grote Prijs crewet inviterer til to dage med ræs, og en lørdag aften på after burner, hvor DJ Sportsdunk fyrer op under “Party Prijs”. Be there, siger det bare.

Der bliver arbejdet på højtryk

Der var overraskende stille denne eftermiddag, altså udover brandvæsen og rengørings-crew, men den opmærksomme ville dog bemærke de små efterladte tegn, der talte deres eget tydelige sprog.  Når natten bryder frem, så går Grote Prijs crewet i sving, de arbejder nemlig bedst i lyset af fuld ild. Der manglede et par detaljer, men ligeså sikkert som at EUR-paller er den bedste brændsel i olietønder, ligeså sikkert er det at Grote Prijs står 100% klar til at skyde crosssæsonen igang, på lørdag, på Aarhus Cyklebane og du vil fortryde det, hvis du ikke kommer derud, med enten cykel eller koklokke, gerne begge dele.

Et sted er der dog plads til forbedring, der skal opgraderes på kaffefronten, gerne inden weekendens ryk-ind. Ikke blot for atleternes og tilskuernes skyld, men også for de hårdtarbejdende frivilliges moral. Der går vedholdende rygter om at UCI snart vil uddele bøder til alle der afsløres i at drikke den billige, og absolut elendige “weiner iskaffe”, som vi kan afsløre åbenbart bliver indtaget, som en slags antidoping på cykelbanen. Drikken der indeholder sølle 1.5% kaffeekstrakt, har et koffeinniveau så lavt, at det end ikke fremgår af indholdsfortegnelsen, burde der ikke advares omkring det på pakken?, jeg spørger bare!!

Verdens flotteste rammer

Husk at nyd betonbanen og de fantastiske rå rammer, så længe det varer. Aarhus Cykelbanes ikoniske tribune opnåede ikke at blive fredet, da sagen fornylig blev behandlet, så presset for fornyelse af den gamle betonbane er massivt.

Jeg forstår det delvist godt, en indendørs bane vil være ganske fantastisk for udviklingen af cykelsporten i Aarhus, Jylland, ja i hele Danmark, men omvendt fåes der næppe en flottere, eller mere unik og histrorisk ramme, til f.eks. cykel cross, klassisk baneløb, Grote Prijs, og såmænd også en masse andre events, end den rå, gamle betonbane og tilhørende tribune tilbyder.

Nogle gange må æstetikken vige, jeg forstår det, jeg forstår det virkelig totalt meget, alligevel håber jeg aldrig banen bliver revet ned, gentrificeret, omskabt til et moderne renskuret sportscenter, med automatiske og vandbesparende brusere og vandhaner, bonede parketgulve og 200 kroner i entré, minimum, uanset hvad du skal ind og se.

Må betonen få lov blive, i sin rå, forvitrede form, der kæler for og sætter en ganske unik ramme om, fotografernes billeder, tilskuernes jubelråb og atleternes udfoldelser. Aarhus´ gamle dame. Nyd den lidt endnu. Vi ses på betonen.

PROGRAM

Festen kommer i det rigtige gear, når DJ Sportsdunk fyrer op for lydanlægget og omdanner den klassiske betonbane til et diskotek på Ibiza for én aften. 
Tilskuere får et fantastisk overblik over kampene mellem Danmarks bedste cykel cross ryttere og talenter fra Aarhus Cyklebanes tribune. På tribunen har vi hyret en kok fra Gardeneaters, så du kan få noget god mad, diverse drikkevarer – og varm trylledrik med usynlighedsgaranti. 

Det eneste spørgsmål der står tilbage er, om det bliver fedest at være rytter eller tilskuer?

— Foreløbig tidsplan

 —

30. Oktober – PARTY Prijs – Cross Cup I

16.10 – Masters (50 min H40-80)
17.20 – B&U (35 min. u17-u9)
18.20 – Elite Kvinder (50 min. incl u17 & H)
19.30 – Elite Mænd (60 min. A B Jun)
20.30 – 23.00 – GP Afterparty med DJ Sportsdunk

31. Oktober – GROTE Prijs 
 – Cross Cup II

09.45 – Motion (45 min – åben klasse)
10.50 – Masters (50 min. H40-80)
12.00 – B/U (35 min. u17-u9)
13.00 – Elite Kvinder (50 min. incl u17 & H)
14.10 – Elite Mænd (60 min. A B Jun)

LÆS MERE: GROTE PRIJS

Tilmelding
LØRDAG: https://www.sportstiming.dk/event/9590
SØNDAG: https://www.sportstiming.dk/event/9591

DEN DANSKE CX KALENDER 2021/2022:

30-31. oktober – Cross Cup I+II, Aarhus

07. november – Cross Cup III, Sorø

13. november – Cycling West, Varde

🏆 14. november – Jysk/Fynsk Mesterskab, Vejen 🏆

20-21. november – Cross Cup IV + V, Roskilde

27. november – Cross Cup VI, Holbæk

🏆 28. november – Cross Cup VII + B&U & Master DM, Ballerup 🏆

5. december – Cross Cup VIII, Odense

11-12. december, Cross Cup IX – X, Aalborg

🏆2. Januar, Sjællandske Mesterskaber, Hillerød 🏆

🇩🇰 8-9. Januar, DM Grote Prijs, Aarhus 🇩🇰

16. Januar, Cross Cup Finale, Kalundborg