Cape Epic 2018 © Photo Jesper Andersson Photography

Here come the Danes – Cape Epic 3. etape

Benjamin og Thomas har kørt 3. etape og er i skrivende stund ved at være i mål på 4. etape. Vi fik en kort snak med Benjamin efter målgang i går. På gutternes startvideo her til morgen kunne vi desværre høre Benjamin fortælle at han har haft lidt problemer med maven, så vi håber virkelig han kommer gennem dagen i dag, med skindet på næsen. 

Af Uggi Kaldan | Foto Jesper Andersson Photograhy

https://www.facebook.com/1498700813541052/videos/1640780605999738/

Benjamin? – hvor er Thomas? – hvordan gik det i dag?

– He he, Thomas sidder lige fast i et spaghettidrop, så han kan altså ikke lige komme til telefonen, men han har også ført hele dagen, så det er ok, du må simpelthen “nøjes” med mig. Jeg vil lige give dig en kort update. Vi har kørt 3. etape som var på 122 kilometer med omkring 1800 højdemeter, og det der var lidt specielt med dagens etape og særligt stigningerne var, at det ikke var sådan nogle stejle stigninger, men mere sådan nogle lange stigninger, med godt 2 – 3%.

Cape Epic 2018 © Photo Jesper Andersson Photography

Det betød at grupperne var mere samlede i dag, men det endte alligevel med at blive en hård én, og mod slutningen af etapen er der også mange der går kolde, så vi ender på en 12. plads – vi ligger 14 samlet. Det vi virkelig tilfredse med. 

I dag havde vi hjælp i et godt stykke tid af Jose Hermida og Joaquim Rodrigues (Purito!) – de er bare hernede for at hygge sig, man kan mærke de har slet ikke samme spænding på som mange af de andre hold – de er bare nede og have en fest.

Hermida er jo lidt af en legende i MTB og Purito er jo et kæmpe navn fra landevejen, så det er sådan to helt store stjerner som vi får lov at ligge og køre med i dag, de kører bare stærkt, de er verdensklasse, eller har været det for nylig, så det er sgu fedt.  

Det er også blevet bemærket at vi de har siddet og jagtet rigtigt meget indtil videre – så når vi nærmer os målzonen bliver der råbt… “here come the Danes!” – den slags er jo også vildt motiverende. 

Hvor mange starter egentlig i UCI gruppen der starter 5 minutter før jer?

– Der er vist ca. 40 der starter i UCI gruppen, så det er altså meget godt vi får kørt en tid ind der er bedre end 2/3 af den gruppe, på trods af at vi ikke har mulighed for at få hjælp fra dem i starten. Vi har efterhånden fået det vendt til noget positivt, men samtidig er vi også klar over at vi bruger lidt flere kræfter end hvis vi havde siddet med der. 

Cape Epic 2018 © Photo Jesper Andersson Photography

Klar til i morgen?

– I morgen er mere en XC dag med flere stejle stigninger, frontgruppen bliver hurtigere splittet, det blæser helt vildt, så vi havde lidt regn og rigtig meget vind, så vi må bare håbe vi kan holde os til igen i morgen! Jeg håber vi når at blive friske, vi var godt nok trætte efter etapen i dag. 

En af de ting vi må være realistiske omkring er, at det nok kommer til at koste lidt på sigt at vi ikke starter i UCi.  De to franskmænd (Jordan Sarrou & Victor Koretzky) kører vi 2 minutter mere af i dag, så dem kan vi måske hente, selvom de er sindsygt dygtige. 

Det er efterhånden de lidt ældre drenge der sidder og pumper og munker deroppe foran, selvom de unge restiturer hurtigt, så kan de gamle altså stadig være med.