Foto: Mikkel Leegaard

Holdløb. Hvorfor er det så hårdt?

Tirsdag den 25. august 2020 stillede AoC til start i Tilst. DGI holdløb. Det er det så hårdt! Holdløb er ubarmhjertigt. Hvorfor? Det kan du læse lidt om her. Sikkert er det, at vi – uanset handicap, undskyldninger, kramper, afbud, astma, cykelvalg, dæktryk osv – ikke var i nærheden af hurtigste tid. Vi var langt fra. Vi blev nummer 10 ud af 26. Nedenunder vil du kunne læse Daniels beretning fra en aften i det mørkerøde felt.

af Daniel Vestergaard & Søren Kuipers| AltomCykling.dk

Daniels beretning

Efter en ualmindelig lang cykelløbspause stod den på holdløb i Tilst sammen med de andre AOC’ere og to – til lejligheden – indkaldte reserver, Jens og Morten. Umiddelbart skulle formen være okay, det er blevet til en del længere ture henover sommeren, men dog ingen af de hurtige løbskilometer, så det med at køre hurtigt over længere tid var benene ikke vant til. Det måtte briste eller bære!

Ruten var velbemandet de nødvendige steder, så man kunne holde farten gennem sving osv.  Omgangen var den samme som sidste år, her er stigningerne markeret med blå (vi kører højre rundt, start og mål er markeret med grøn prik);

I år kørte vi 4 omgange, svarende til ca. 45 km – en omgang mere end sidste år, hvis jeg ikke husker meget galt. De første to omgange gik ganske fornuftigt, vi kørte jævnt rundt og hentede flere af de foran startende hold. Det var meget motiverende måske for meget, skulle det vise sig senere.

I begyndelsen af 3. omgang mistede vi Jonas, jeg er ikke helt sikker på hvor eller hvorfor, men vi resterende 4 fortsatte den gode rytme. Ovre ved Kvottrup, op mod Geding begyndte det dog at koste for undertegnede. Det er måske ikke en stigning man normalt ville kalde en stigning, men en solid modvind bidrog til at gøre den hård. Havde vi været på vej mod mål havde det ikke været noget problem, men vi skulle en gang mere rundt. AV!

Sidste runde blev for alvor en hård nød, jeg måtte overlade føringsarbejdet til Søren og de to reservister, der virkelig ydede en god indsats. Jens er en erfaren herre, vistnok H50er mens Morten debuterede i disciplinen holdtidskørsel – en imponerende debut i øvrigt. De to kom til at trække en stor del af slæbet på sidste omgang, mens Søren, brølstærk som altid, koncentrerede sig om at holde hjul samtidig med at han skubbede undertegnedes 85 kg. ekstra op over bakkerne – det er jo fjerde mands tid der tæller!

Det er længe siden jeg har været SÅ træt, især efter en så relativt kort tur. Men det er nu alligevel en fed følelse – men mest EFTER løbet 😊

Sørens tilføjelser… 

Daniel indrammer løbet ganske skarpt. Redaktøren meldte forfald samme morgen for løbet. DMI lovede regnvejr (måske det skyldes afbuddet?). Jonas havde i forvejen fremtryllet Jens Vinter, så vi var en broget flok. Jens kørte som en motorcykel. Absolut holdets skarpeste rytter. Daniel hev en fyr, Morten, med, som kørte drønstabilt. Flot kørt begge mand. Vores to hidkaldte var bedst kørende. Jonas berettede om nyopdaget astma; han havde både inhalator, vingummier og gels med, men efter to omgange sprang han i luften. Sidste år kørte jeg selv og Daniel vores holdkammerater i det helt røde felt. I år var det vores tur til at lide samme skæbne.

Daniel skød med fuld hammer de første halvanden omgang, og jeg selv havde kramper to gange inden Daniel pludselig sprang et par føringer over. Max-pulsen var også nået tre gange inden sidste runde, og jeg havde selv vurderet, at jeg sikkert røg bagud på den sidste omgang. Men jeg blev reddet af Daniels nedbrud. Så er det let at virke som overskudsmanden, som skubber bagpå de sidste 5 km. Her ramte jeg en sidste gang max.

Av, av, av…Konklusionen må være: Hvis du kører holdløb, så er der mange gode råd. Her er mine fire – udelukkende baseret på tirsdagens hændelser.

  1. Kend dine holdkammeraters og eget niveau. Det gør alt lettere.
  2. Husk: du er på HOLD med dine holdkammerater – også på bakkerne.
  3. Husk: træn hurtighed – ikke kun mængde
  4. Husk: IKKE at gøre det igen

Vi ses næste år… :D :D