Isadore 2020

CLIMBERS JERSEY

Jeg har tidligere testet den første udgave af Climbers’s Jersey, denne her er den nye opdaterede udgave. Som originalen, så sidder trøjen godt til uden at være for stram. Det er en klassisk – ikke en aero jersey. Stoffet er åndebart, og funktionelt i selv ret varmt vejr. Jeg har testet den gennem sommeren her på Sicilien, hvor temperaturen gerne nå 30-32 grader. Under sådanne vejrforhold er alle cykeltrøjer for varme, men den fungere ret godt.

Jersey’en er klassisk i marineblå nuancer kombineret med en rød kontrastfarve på lynlåse, ærmeende og kantbånd på ryglommerne. Trøjen er sammensat af en letvægts sportsuld, som består af 23% merinould og 77% Polyester, kombineret med en sublimeret lycra på ærmerne og på sidepaneler.

En fin detalje er forstærkning på indersiden hvor lommernes top hæfter på trøjen. Her er den udført med et stykke elastisk stof på tværs der både forstærker lommerne, og samtidig holder lommerne bedre på plads sidevejs. Det er en fin løsning, da Sportuld ikke har så meget stretch.

For at sikre en god elasticitet har Isadore klogt valgt, at indsætte sidepaneler og ærmer i sublimeret lycra stof. Det gør trøjen mere elastic, og fremmer pasformen.

Kraven er forholdsvis høj, som jeg finder giver et elegant og klassisk look.  Logoet på højre baglomme er trykt i er refleksstof, så man bliver set lidt bedre, hvis man bliver fanget i uvejr eller mørke. Alt i alt en vellykket cykeltrøje, som man vil bruge igen og igen på grund af dens tekniske kvalitet kombineret med dens elegante klassiske design.

CLIMBERS BIB SHORTS
Puden var tidligere fra TMF og hvid. Heldigvis har Isadore opdateret denne med et bedre inset fra samme producent. Ikke kun er puden mørkere, men det er også teknisk et meget bedre inset.

Nu kalder Isadore jo bukserne for ‘Bjerg’ modellen, så vi forudsætter det betyder de er lette. Men faktisk vejer de nøjagtig det samme som Isadores Alternative Bib shorts, nemlig 180 gram. Isadore skriver da også på deres website, at man kan bruge dem i alt terræn.

Bib shortsene er sammensat af forskelige typer af gennemfarvet stof. Kvaliteten er stoffet er glimrende, og behandlet med Coldblack® som holder stoffet køligere i varmen. Har nu aldrig rigtig kunne mærke nogen forskel. Stoffet har et specielt udtryk fordi det flere steder har indpræget mønstre. Buksen er bygget op med 6 paneler. I dag har produktionsteknikken udviklet sig så man ikke firkantet kan sige at jo flere paneler en bibshorts har jo bedre, men 6-8 paneler laver man ikke hvis man skal lave en billig buks. Komforten og kompressionen er glimrende i Isadores Climber shorts. Benelastikkerne er en lækker laserskåret gennemfarvet kvalitet, hvor Isadore har trykt et ikonisk bjergmønster på ydersiden, og på indersiden har de lavet deres eget silicone tryk, som holder bukseenderne på plads. Selerne er produceret i et hvidt mesh stof, som er super åndebart. Der er trykt refleksive logoer på siden af begge ben. Bemærk i øvrigt at de er små i størrelserne, så overvej en størrelse større end normalt.

ALTERNATIVE JERSEY KHAKI
Hele Alternativ serien er udviklet med henblik på bæredygtigt design. Jersey’en er syet af to forskellige stoffer, som bla. Er blevet vævet af tråde fra genanvendt materiale. På den måde skulle de være miljøvenlige. Stoffet er blevet behandlet med HeiQ som gør stoffet modstandsdygtigt mod dårlig lugt. stoffet er sublimeret med et lidt utraditionelt design mønster. Om det falder i god smag, vil jeg lade være op til den enkelte at vurdere. Siderne er udført med et mere åndebart stof. Den fungere fint i varmt vejr, da stoffet er tyndt og let perforeret med små huller.

Fittet er komfortabelt – lidt for komfortabelt til min smag.
Fordi fittet på mig er for komfortabelt, sidder trøjen ikke til omkring hoften, hvilket gør at lommerne gynger en smule fra side til side, når man står op. Og de sidder generelt for langt nede over bagdelen, når man har fyldt dem. Er man til den slanke side, er pasformen ikke optimal, eller man skal overveje en størrelse mindre end man normalt bruger. Der er ingen lynlåslomme bag på. Ved godt at jersey’en bliver billigere i produktion, men synes den mangler på en trøje til 139 euros.

På toppen af lommerne hvor de hæfter, er de klogt forstærket med en lille rund lap der er lavet af et stærkt materiale. Det er en glimrende løsning, hvorved man undgår at lommerne trækker stoffet i stykker hvor de hæfter, når man fylder lommerne godt. En cykeltrøjer skal nemlig kunne klare at, der kommer en gilet ind og ud af lommerne når man cykler.

Lynlåsen er den her Vislon type fra YKK. Den virker fint. Den kører let op og ned. Om man foretrækker denne frem for den traditionelle YKK lynlås er lidt en smagssag, men det er moderne at bruge dem. Logoet på højre baglomme er trykt i er refleksstof, så man bliver set lidt bedre, hvis man bliver fanget i uvejr eller mørke.

ALTERNATIVE BIB SHORTS
Er syet på nøjagtig samme måde som Climbers Bib shorts, men i lidt anderledes stoffer, og med at andet inset. Alternative Bib Shorts har, ligesom den tilhørende Alternative Jersey, været udviklet med fokus på at lave et bæredygtigt produkt. Der er brugt 2 forskellige fuldt genanvendelige stoftyper. Selve puden er udviklet hos Elastic, og lavet af genbrugte PET flasker. Det lyder måske ikke komfortabelt men inset’et er en udemærket kvalitet og fungerer efter hensigten. Med et stadigt stigende fokus på miljø og klima, ser jeg en stor fremtid for den her slags produkter.

KONKLUSION

Climbers jersey er en lækker cykeltrøje med et klassisk look og god pasform. Det er en trøje du vil bruge igen og igen. Køb Alternativ jersey’en hvis du godt kan lide et lidt løst fit, er ligeglad med lynlås lomme, og synes den har et fedt design. Både Climbers- og Alternative Bib shorts er rigtige gode. De minder meget om hinanden. Køb Climbers bib shorts, hvis du vil have lidt flere detaljer, og et lidt bedre inset. Køb Alternative bib shorts, hvis du vil have et par gode bib short, hvor der er tænkt på miljøet.