Giro d’Italia i Catania

Tekst af Thomas Opstrup | Foto: James Startt og Thomas Opstrup
Endnu en dag med Giro d’Italia på Sicilien. Efter at have afleveret sønnike i skolen, var det afsted til Catania. Inden da havde jeg dog allerede udtænkt en lille plan. Jeg ville gerne finde en balkon hvor jeg kunne skyde billeder fra højt hævet over Via Etnea, den lange barok allé, hvor dagens start var placeret foran Duomo.
Så for morgenstunden fik jeg fat i et af mine yndlings hoteller i Catania UNA Esperienze. Det var det hotel jeg boede på da jeg mødte min Sicilianske kæreste. De fik en lang historie fra de varme lande om at jeg arbejde sammen med den verdenskendte fotograf, James Startt, og vi havde udset deres hotel som fotospot.

Jeg lykkedes åbentbart rimelig godt med at sælge ideen, for da jeg ankom til hotellet havde de nøglen klar til det rum med den største balkon vendt mod Via Etnea. Da vi ankom til balkonen for at checke det ud, blev James misfornøjet, da Etna i baggrunden var pakket i dis. Jeg prøvede at forklare ham, at så måtte han jo improvisere, da jeg desværre ikke umiddelbart kunne fjerne disen som vulkanen var pakket ind i. Der var stadig tid til starten, og James skulle skyde nogle close-up af nogen af rytternes cykler. Han gik mod startområdet længere nede af gaden – jeg blev på balkonen.

Da jeg kendte hotellet fra tidligere, vidste jeg at de havde en fantastisk tagterrasse på 7 sal. Der var stadig tid, så jeg gik derop. Her er der en fantastisk udsigt over byen og Etna. Nu fik jeg den ide, at hvis jeg skød de første skud fra balkonen på 2. sal, så ville jeg måske kunne når at løbe op til 7. sal, og skyde rytterne fra tagterrassen. Men jeg blev nød til at vide hvor lang tid det ville tage at komme fra 2. sal til 7. sal. Så jeg gik tilbage til balkonen, og satte mit stopur i gang, hvorefter jeg spurtede ud på trapperne, og op mod tagterrassen. Det morede personalet sig en del over. Ca. 1 min. tog det – det var muligt!
Tilbage på balkonen, så jeg til min rædsel, et kæmpe skydække
var begyndt at bevæge sig ind over vulkanen. Så hvis James var utilfreds med disen, så var den jo helt gal nu – der var absolut ingen vulkan at se mere. Uden Etna i baggrunden var tagterrassen ligegyldig, så jeg besluttede mig for at blive på balkonen, og skyde alle billeder derfra.
10 min. før start modtager jeg en besked fra James om, at han kommer tilbage til hotellet – han banker på døren få minutter efter. Han er som forventet gnaven over, at Etna er pakket i skyer.
Vi fik dog et par ok skud i kassen med hele stemningen, farverne, barokbygningerne, og lavabrostenene langs Via Etnea. Rytterne var på vej mod Nebrodi og derefter nordkysten. Jeg var på vej hjem til Danmark.

 

 

Er det noget for dig at cykle på Sicilien, så klik på billedet nedenfor.
Thomas arrangerer cykelrejser for alle cykel interesserede.