Daniel Vestergaard Cyklebanen © Foto: Mbaek.dk
Daniel Vestergaard forsøger at slippe væk, men der var lim på hans baghjul i Lørdags © Foto: Mbaek.dk

Kay Werner 2015: Til cykelløb uden cykel… næsten da

Det er altid en lidt speciel fornemmelse at tage af sted til cykelløb uden at have en cykel med. Fornemmelsen af at have glemt noget vigtigt er svær at ryste af sig, men det er ikke desto mindre vilkårene når man skal til baneløb og arrangørerne er så venlige at stille lånecykel til rådighed for de baneinteresserede, der ikke selv ejer en banecykel.

Af: Daniel Vestergaard Andersen

Vel fremme på cykelbanen i Århus står jeg i tilmeldingskøen og hører, at de to unge herrer foran mig må dele lånecykler med nogle i de andre klasser. Det lod sig heldigvis gøre pga. klassernes og heatsnes sammensætning, men jeg blev lidt nervøs for at det var de to sidste lånecykler, men heldigvis havde redaktøren (eller arrangørerne?) sørget for at redaktørens banecykel stod klar til mig (Det var en kombination Red. ). Mit kompetente mekanikerteam fik hurtigt skiftet pedaler, men kunne konstatere, at gearingen var lidt lav, noget i retning af en junior eller ungdomsgearing, hvilket ikke just er optimalt for en sejtrækker som mig. Jeg har altid haft det svært med høj kadence på cyklen (cyklen er ganske ny, så den er simpelthen bare monteret med den gearing der sad på da den blev købt… Red.).

Kay-Werners-Mindeløb
Mekanikerteamet arbejder intenst på pedalskift

Ingen sprint disciplin i dagens program, det var da altid noget!

Dagens udfordringer for motionsfeltet bestod af 3 afdelinger fordelt på tempoløb (8 omgange med spurt hver omgang om 2 og 1 point), linjeløb (10 omgange klassisk linjeløb) og afslutningsvist et udskilningsløb (hvor bagerste rytter blev udskilt hver anden omgang). Altså ingen ’sprintdisciplin’ som den 500 meter på tid, der kostede mig den samlede sejr i Niels Fredborgs Æresløb, hvilket gav anledning til optimisme.
Optimismen blev drastisk reduceret allerede i det indledende tempoløb, og der var flere årsager hertil; formen var for dårlig og den lave gearing hjalp absolut ikke på dét problem, og mine ’lange’ soloudbrud fra sidste baneløb havde resulteret i en vis opmærksomhed fra de andre ryttere, især de rutinerede CK Århus ryttere sad klistret til baghjulet (ja, altså indtil de spurtede fra mig til sidst). Det lykkedes dog at skrabe point nok sammen til at bliver nr. 2 i tempoløbet efter Anders Dybro.

Et af de mange angreb sættes ind.

Problematikken med ikke at kunne slippe væk samt at være for langsom i en spurt fortsatte i linjeløbet, hvor det blev til en beskeden 5. plads, mens Anders Dybro igen vandt. I udskilningsløbet lykkedes det endelig at komme væk og undgå udskilning, men jeg måtte se mig hentet og forbigået af bl.a. Johnny Franck, hvilket skulle viste sig at koste mig nederste trin på podiet. Jeg vandt dog spurten om 3. pladsen i udskilningsløbet, men der var for langt frem til de to forreste. Samlet sluttede jeg med samme antal point som Johnny Franck, der dog vandt via bedste placering i sidstkørte afdeling. Samme regel gjorde sig gældende øverst på podiet, hvor en velkørende Martin Thusgård via sejren i Udskilningsløbet nåede op på 10 point ligesom Anders Dybro, der altså smed der måtte se sig tidligt udskilt pga. en taktisk fejl. Samlet vinder blev CK Århus’ Martin Thusgård foran Anders Dybro, og Johnny Franck.

Ikke et godt resultat, men aftenen var top hyggelig!

Resultatmæssigt var det altså en dårlig aften for mit vedkommende, men det blev opvejet af den gode opbakning fra min søn, min kæreste, mine forældre samt min gamle træningsmakker fra ungdomsårene, der alle havde debut som tilskuere til baneløb. Deres dom over arrangementet og stemningen var ensidigt positivt, så baneløb på Århus Cykelbane er i høj grad ’family approved’. Et stort klap på skulderen til arrangørerne og så vil jeg straks indlede træningen frem imod en eventuel revanche til Gert Franks Æresløb 27. august.

Resultater fra hele løbet kan ses HER

 

Masser af mennesker og god stemning til Kay Werners mindeløb på Aarhus Cyklebane © Foto: Mbaek.dk
Masser af mennesker og god stemning til Kay Werners mindeløb på Aarhus Cyklebane © Foto: Mbaek.dk