Thomas Opstrup opholder sig en del af året på Sicilien. Hvor han qua varmere himmelstrøg og højere bjerge kan teste ting på anden facon end det er muligt herhjemme i DK. Thomas driver til daglig Black Road Cycling, som arrangerer skræddersyede cykelrejser til Sicilien. Så kom og prøv kræfter med Europas største aktive vulkan Etna – Kun 3 timer fra København.

LaClassica jersey og bibshorts

-Testet på Sicilien af Black Road Cycling

Allerede når man får tøjet fra La Classica kan man se der er tænkt over tingene. Med det samme er forventningerne sat højt.

JERSEY:

Fed fabric kvalitet. Silkeagtig udseende. Meget behagelig mod huden. God stretch i stoffet. Her har LaClassica fundet en god balance mellem stretch og samtidig undgået at jersey lommerne hænger ned over bagdelen. Den sidder til men samtidig er der en fri følelse til at trække vejret, og der er ikke noget der flaprer i vinden – helt igennem god kvalitet.

3 i ramme LaClassica1 uden ramme

Foran er den monteret med to store gummi Sʼer, som er LaClassicaʼs to SS i midten af deres navn. Det virker faktisk ret godt æstetisk. Man kunne måske indvende, at under meget varme forhold, vil de gøre jerseyʼen mindre åndbar på fronten, men til gengæld beskytter de lidt mod vind.

Billederamme 3 billeder 1-2 uden ramme

Højre baglomme er syet sammen, og åbnes med en lynlås, som gør at man ikke rigtig kan bruge den optimalt. Åbningen til denne lomme er beregnet til en Iphone 6. har LaClassica fortalt mig. Den er dog så tight, at det kan være svært at få den ned i lommen, hvis man bruger et cover til sin mobil. Jeg bruger en lille plastikpose til min mobil for at forhindre, at den bliver ødelagt af sved. Med cover og plastik omkring telefonen, er den meget svær at få ned i lommen. Hvis ikke man bruger sin mobil under træningen, så kan det gå an, men selv bruger jeg min mobil til at tage billeder, og her finder jeg ikke denne lomme så praktisk.

Det lykkedes mig at putte nogle barer og en ekstra slange i denne lynlåslomme, men det er besværligt at få adgang til på cyklen. Det kan være dette design virker for andre, men jeg synes at en ʻsikkerhedslommeʼ med lynlås skal sidde udenpå en af de andre lommer i enten venstre eller højre side, eller bagved en af sidelommerne, som man blandt andet ser på nogle af Raphaʼs jerseys. Derved kan man sikre nøgler, kreditkort og penge, samtidig med man har 3 store lommer til alt det man får brug for på cyklen.

Billederamme 2 billeder lomme-bib uden ramme

BIBSHORTS:

Sidder tight på den fede måde. omkring balder, skridt og ben – perfekt. Indsetʼet er placeret godt og giver god støtte uden at være hverken for tykt eller for tyndt. Minder en del om de Cytechs siddepude som man finder i Bibshorts fra bl.a. Rapha, Assos og LaPassione – her har LaClassica ramt den helt rigtige balance.

Enderne på benene er hverken for stramme eller for løse, og samtidig bliver de siddende. De har en let gummificering på indersiden. Ben længden er også helt rigtig – hverken for kort eller for lang. Selerne sidder stramt når man står op, hvilket de skal, for så sidder de helt rigtigt når man sidder på cyklen.

Billederamme 2 billeder bib.bib uden ramme

Hele overdelen er lavet i et fint tyndt svedtrasporterende mesh materiale af god kvalitet. Foran er shortsene skåret så tilpas lavt på maven, at det ikke er nogen udfordring at tage en tissepause.

LaClassica bib bagfra

I det hele taget et par behagelige bibshorts. Herudover er de meget lette, med en vægt på kun 169 g. er det de letteste bibshorts jeg har prøvet. Til sammenligning vejer Raphaʼs Lightweight Bibshorts i samme størrelse 183 g. Så her er tale om en ideel sommerbib.

LaClassica1

PROS JERSEY:
Stof kvaliteten. Super fit. Design.

CONS JERSEY:
Baglomme design.

PROS BIBSHORTS:
God stof kvalitet både i overdel og underdel. Pasform, indset, enderne på benene, vægt.

CONS BIBSHORTS:
Ingen indtil nu.

OM FORFATTEREN:

Thomas Opstrup opholder sig en del af året på Sicilien tæt ved Etna. Her driver han Black Road Cycling. Skræddersyede cykelrejser til Sicilien. Se mere på:

blackroadcycling.com eller Facebook

LaClassica4small