Mont Ventoux 2013 @Photo: Mikkel Fenneberg
Selvfølgelig snupper man lige Mont Ventoux en uge efter man har smadret sit håndled, det kaldes vilje! @Photo: Mikkel Fenneberg

Heldet følger de viljestærke – Mikkel Fenneberg blogger på AltomCykling.dk

Mikkel Fenneberg Cover

Mikkel Fenneberg – kun på AltomCykling.dk

AltomCykling.dk byder velkommen til Mikkel Fenneberg som skribent. Mikkel er netop udtaget til ungdomslandsholdet og er blevet godkendt til støtte fra Team Danmark. AltomCykling.dk synes det kunne være spændende at følge en ung cykkelrytter som Mikkel, hans udvikling og oplevelser og har spurgt om han ikke vil skrive om sine oplevelser og betragtninger bloggen – det vil han gerne, velkommen til, vi glæder os meget!

 

Heldet følger de viljestærke i Cykelverdenen

Mit navn er Mikkel Fenneberg. Jeg er født i 1997, vejer 65 kilo og er ca. 185 cm høj. Jeg går lige nu i 9. klasse i Sønderborg og skal næste år på gymnasium. Jeg kører for Vejen BC denne sæson. Jeg er på ungdomslandsholdet og er for et par uger siden også blevet godkendt til at få støtte fra Team Danmark under min ungdomsuddannelse. Jeg vil fortælle jer lidt om, hvordan livet på toppen af kransekagen, i en sport som nok er mest kendt for doping, er.

Dengang jeg startede til cykling som 12årig, var livet i cykelverdenen et liv i en verden fyldt med udfordringer. Og i sidste ende var det forhåbentlig også en verden fyldt med sejre. Personlige sejre, men også fællessejre. Cykelverdenen er hård og kan til tider være meget uretfærdig. Men i sidste ende giver det næsten altid pote, hvis man har viljen.

For det er lige præcis det der skal til – Vilje. Der er jo ingen der vinder hver evig eneste gang, de stiller op til et løb, men hvis man kan stille sig selv et seriøst og realistisk mål, holde sig til planen og opnå det, så er man allerede nået meget langt.

Det er tre år siden nu, og der er meget der har ændret sig, nu er det ikke kun udfordringer, der skaber modvind. Nu er der krav, større distancer, større felter, mere skole, flere fester, mere træning og mindre fritid. Men det gør ikke noget. For nu er der også meget mere at opnå. Der er landshold, juniorteams, udenlandske løb og meget mere, nu er der noget til at holde en i gang. Det ikke kun løbene man sætter mål, men også i hverdagen. Der bliver stillet krav til, hvor meget jeg træner, hvordan jeg træner og hvad jeg bør opnå. Det generer bestemt ikke mig at andre også bidrager med at sætte mål, for jeg hader selv at sætte personlige mål.

Nu er det ikke kun viljen man skal have. Det hele bliver snævret ind, når man først kommer op i U17 og specielt i junior. Nu skal  man have den rigtige krop, den rigtige indstilling, lidt held (som ofte forfølger de arbejdsomme) og ikke mindst den rigtige familie til at støtte dig. Alle disse krav der bliver stillet til os gør,  at nogle talenter vil falde fra. Kan du hverken opfylde træningskrav eller resultatkrav, så er der ikke plads til dig i toppen. I princippet er det utrolig simpelt, men på den anden side er der også heldet.

Når man er uheldig, skal man vise man har viljen.

Held er bestemt ikke en del af en persons talent, men nogen gange er man bare uheldig og det er der ikke ret meget plads til i cykelsporten. Ikke at man selv kan gøre for det, alle vil på et eller andet tidspunkt være uheldige.  En enkelt skade kan virkelig ødelægge meget. I starten af marts styrtede jeg for eksempel på en træningslejr i Horsens og forstrakte mine ledbånd i mit højre håndled. Dette ødelagde mere end en uges træning, og her er det at viljen kommer ind, for der er jo ikke noget man kan gøre ved det. Ja, det gør da nas af h til, men gør dine ben ikke også det, når du sidder i sadlen? Der er ikke andet at gøre end at stramme op og træne videre, aldrig miste fokus på sine målsætninger. Når du er uheldig har du kun viljen til at hjælpe dig igennem.

Billedet herover er taget på toppen af Mont Ventoux, 2003 meter over havets overflade. Det er taget af mig en uge og tre dage, efter jeg fik min skade. Viljen hjalp mig, som den har gjort det mange gange får. Uden vilje når man ingen vegne.

Mikkel Fenneberg, AltomCykling.dk, Marts, 2013.