Vindere Bakkeloebet 2015 © Foto: Jesper Bjerring // AltomCykling.dk
Vindere Bakkeloebet 2015 © Foto: Jesper Bjerring // AltomCykling.dk

Motionsløbsoptakt: Bakkeløbet 2019

På søndag den 28. april køres det klassiske motionsløb, Bakkeløbet. AoC har de sidste mange år stillet til start på både den lange og den mellemlange distance – med blandede resultater og ben. Igen i 2019 stiller vi op – sikkert med blandede resultater og smerter i ben. Vi får se – det er på søndag.

Af: Søren Kuipers

Som køer på græs

I en tid hvor kvæg slippes ud af de ildelugtende stalde og ud på det grønne græs, da vælter lignende skabninger ud af kældre, udhuse og andre zwift-opsatte fugtrum – med cykler under armen – og ud på den gråsorte asfalt. Foråret er i fuld gang, solen skinner og de fleste motionister fik pløjet en masse kilometre af i påskedagene. Det gjorde vi også på AoC – dog med lidt forskellig indsats og intensitet, men vi er klar til på søndag.

En organisation med styr på sagerne

Redaktoeren Bakkeloebet 2015
De sidste gode råd gives © Foto: Jesper Bjerring Johansen // AltomCykling.dk

Bakkeløbet er garant for er et velstruktureret cykelløb med en flot rute i et varieret terræn med et par rigtig skrappe stigninger iblandt. Hvis du ikke har kørt løbet før, så glæd dig bl.a. til Yding Skovhøj og Bjergvej…der er flere endnu, bare vent. Starten går fra Hørning Hallen lidt uden for Skanderborg. Der er som regel godt inddelte startgrupper med forskellig snittid (væg nu rigtigt J ), der er rigtig god forplejning, der er flagvagter og hjælpere på ruten alle de steder det behøves.

Løbet har tre ruter, én på 120 kilometer der starter klokken 10:00, én på på 85 kilometer der er programsat til at starte klokken 10:30. Og yderligere 30 minutter efter starter 53,3km-ruten.
Et super arrangement, som altid lover at vende tilbage til, og vi holder hvad vi lover. Vores superhelt, Jeppe Tolbøll, flankeres på 120km-ruten af redaktøren, Uggi Kaldan og undertegnede. Tolbøll har slåsset lidt med efterveerne af et styrt, men vi tror stadig meget på ham.

Hr. Kaldan tror han kan slå hullet og holde (i hvert fald de første 1200-1400 meter), og jeg selv håber at kunne hænge på så lang tid som muligt – jeg vil meget gerne med frontgruppen over Yding Skovhøj, hvilket ikke er sket siden 2015. Endeligt stiller vores tidligere konti-rytter, Daniel Vestergaard, op på 85km, hvor han sikkert skal slås med drengene fra Cykelmagasinet – de plejer at slå deres folder der.

Bakkeløbet; en del af et DCU- og DGI-statement

Vi har i år lovet arrangørerne at bringe essensen af det statement, som DCU og DGI er blevet enige om i forbindelse med afholdelse af motionscykelløb. Bakkeløbet er blot én af flere større løbsarrangører, som støtter.
”Motionscykelløb er ikke væddeløb, eller et sted, hvor man kan tilsidesætte egen og slet ikke andres sikkerhed. Uforsvarlig kørsel hører ikke hjemme i motionscykelløb. Derfor vil Danmarks Cykel Union, DGI og de største danske cykelmotionsløb stå sammen om at udbrede den gode cykelkultur, med udvikling af et kodeks for deltagelse i motionscykelløb. Vi ønsker, at motionscykelløb fortsat skal være en god og sikker oplevelse for alle, og vi forventer derfor, at alle deltagere bidrager positivt til dette

1. Overholder færdselsreglerne
2. Rette sig efter løbsarrangørernes anvisninger
3. Vise hensyn
4. Have respekt for andre
5. Kende egen begrænsning

Vi ses på søndag til Bakkeløbet.