Klik på videoen for at se en lille video fra Herning - det ser sgu da fedt nok ud!

Mtb for en begynder – indendørs, kan man det?!

Jeg er fuldstændig nybegynder på de brede dæk – har kun kørt i ca. 1 måned på de lokale spor i og omkring Herning. Vil til at bruge det lidt mere som vintertræning, da jeg virkelig ikke gider sidde på en cykel som ikke kommer nogen steder. Normalt har jeg ligget brak hele vinteren, men nu skal det her Mtb há en chance. Og indtil videre er det sgu meget sjovt.

Af: Henrik “Valde” Nielsen

Men MTB indendørs… er det ik´ lidt fesent?

Jeg hørte første gang om muligheden på arbejdet, igennem en af mine gode kunder, og muligheden for at komme til at køre i tørvejr – tiltaler mig, også selvom det er MTB.

I Herning har en lille gruppe Mtb-entusiaster gjort det muligt for menig mand/kvinde at komme indenfor og køre Mtb. Der kan køres hver onsdag fra kl. 17-21. Den første time er forbeholdt børn og deres forældre. Det hele foregår på Baggeskærvej 6, i Herning.

I onsdags skulle jeg så for første gang prøve kræfter med dette nye tiltag, og “lokkemaden” fra arrangørernes side på dagen var ikke til at tá fejl af – de diskede frankfurter fra grillen og kolde fadøl, 30 kroner for et sæt, så er jeg altså solgt! Forestillede mig at det nok ville bliver stille og roligt, “sporet” er trods alt kun 700 meter.

Ankom ca. kl. 17.30 og kunne se der allerede er godt gang i den. De unge mennesker giver den virkelig gas sammen med deres forældre – kan genkende et par stykker af dem fra landevejen, og de ser faktisk ud til at få sved på panden… hmm beslutter at jeg venter med første sæt fadøl og frankfurter til efter træning…

Så skal vi igang, 700 meter, det er da ingenting…

Jeg kører ud på første omgang, og tænker stadig at 700 meter, det er hurtigt overstået. Jeg bliver hurtigt klogere, allerede efter første omgang, som jeg har kørt i et moderat tempo, er pulsen allerede godt oppe at køre. Kører yderlige 5 omgange og så må jeg altså lige ha en puster. Skal også lige lære banen at kende, og min tekniske kunnen er altså ikke så skarp endnu – så det er ikke fordi jeg kører vanvittig hurtigt. Tror selv børnene var lidt træt af ham den langsomme foran. Det skal for resten nævnes, at banen bliver lavet om fra gang til gang, så det giver masser af mulige variationer og nye udfordringer når man kører – og så er der også lidt forskellige sværhedsgrader, som det ses.
Mtb Indoor 2

Klokken nærmere sig 18.30 og flere folk kommer til, bl.a. er der ca. 20 mand/kvinder der har taget turen fra Bjerringbro for at prøve kræfter med banen – det synes jeg f#¤ er flot, og så på en onsdag.

Jeg blev klogere, det er sjovt og udfordrende og virker ikke “kort”.

Jeg kører yderlige nogle omgange, og synes virkelig det her er en go omgang træning – får i hvert fald svedt igennem. Kl. bliver 19.00, og jeg kan ikke mere. Frankfurterne og fadøllen er klar til at blive konsumeret, alt imens man får sig en hyggesnak med alle de andre som er kommet for at få en go omgang træning.

Mtb Indoor 1

Der er virkelig god stemning og det med at man kan være med uanset niveau – er super fedt. Har man brug for lidt hjælp eller et godt råd vedr. Mtb, så er der masser af hjælp at hente fra de mere erfarne ryttere.

Det bliver en klar anbefaling herfra, har du fået lyst til at prøve noget andet – så prøv det her. Jeg kommer i hvert fald igen.

Du kan finde mere info på MTB Indoor Hernings Facebook side.

Hallen kan i øvrigt lejes til private arrangementer, det koster 1000 kroner og opefter – og der er mange muligheder, så join FB siden og send dem en besked, hvis det skulle have interesse.

Ses på landevejen – og i skoven… og måske i hallen!

Mtb Indoor Herning 2016 © Foto: AltomCykling.dk