Cafe Veloropa Copenhagen 2018
Cafe Veloropa Copenhagen 2018

Off-season cafe besøg hos Veloropa i København

Var et smut i København i dag for at kigge på noget så sexet som en dansk udviklet wattmåler, Zwatt; – ingeniør startup, indiegogo succes og garagestemning a la Apple, Los Altos style, lige i København – den kommer I til at læse meget mere om, når der er stykket et intro artikel sammen om den / dem. Udover det spændende kig på wattmåler, så var vi også lige forbi Veloropa Café.

Af Uggi Kaldan | Foto Uggi Kaldan

(Caféen er desværre lukket i 2019). 

Som det fremgik af skiltet på facaden så var caféen egentlig lukket i dag (tirsdag) – men alligevel var den åben. Ikke kun for os, men for alle kunder der fik sig forvildet ind i caféen trods skiltet i døren. Der var ingen mælk, men rigtige cykelryttere drikker jo alligevel også kun Americano og Espresso. Der var ingen rigtige cykelryttere på caféen i dag, så vi drak vores sorte kaffe… og savnede mælken. Ejeren Kim Plesner forsikrede dog at på rigtige åbningsdage, der går caféen altså ikke ned på mælk!

Glimrende stemning – autentiske omgivelser

Autentisk er sgu lidt et slidt ord, og jeg ved da heller ikke helt om det passer på Veloropa Café, det er jo egentlig forholdsvis nyåbnet. Men gulvet har patina og det kan man vel egentlig også godt sige at medejer Kim Plesner efterhånden har, på den gode måde. Kompetent, venlig og hyggelig betjening, flere gæster der kom ind og satte sig blev mødt med et… vi har jo egentlig lukket, men altså vi kan tilbyde kaffe, uden mælk. Det var der ikke nogen der sagde nej til, måske er verden alligevel ved at være moden til noget andet end Café Latte?

Selv her i off-season var der flere sjove ting at kigge på i caféen hvis man er cykelnørd – ikke et stort udvalg – men få nøje udvalgte lækre varer. Jeg købte selv en Veloropa cykelcap med hjem, men der er også mulighed forat erhverve sig en (måske allerede legendarisk) “special edition” Eros Poli t-shirt!?, eller hvad med smarte strømper fra Fingers Crossed… hipt med hip på.

Når der ikke sker noget i cykelverdenen, så er det godt der sker noget online!

Der blev snakket lidt løst og fast og hvad der sker i cykelverdenen, men der sker jo ikke andet end transfers her i Januar, så samtalen blev hurtigt sporet ind på vores fælles tidsforbrug på diverse sociale medier, vi bruger sgu for meget tid, blev vi enige om, og bevægede os videre til lige at skyde et portræt af Kim, til online brug naturligvis.

Kan varmt anbefales

Café Veloropa byder på afslappet stemning, god kaffe og stille og rolig – ikke så meget pis betjening. Derudover helt autentisk (hehe) inventar med historie. Der er ikke så meget endnu, men det der er, det fundet med omtanke. Magnus Corts rygnummer fra Paris-Roubaix. Billeder af Holm og Matti fra Lars Rønbøgs kompetente hånd, en diskret plakat med reklame for Squadra Molteni. Er du til en lille skarp, så har caféen whiskey fra danske Svanholm og gin fra Njord. En lille perle i hovedstaden. Smut forbi når du er på de kanter. Uanset om du er på cykel eller ej.

Findes her:
CAFÈ VELOROPA
Bispeengen 1
2000 Frederiksberg