På juniorcykel til TST Langelinieløbet 2016

Daniel Vestergaard Andersen har været et smut i Aarhus og køre en nyklassiker, nemlig TST Langelinieløbet, desværre knækkede kranken i sidste uge i Haderslev på hans ellers så trofaste Dolan – så juniorcyklen måtte i brug.

Af: Daniel Vestergaard Andersen

Ja, jeg brækkede jo en pedalarm forrige weekend i Haderslev (kan du læse om her), og de der kender mig ved, at jeg ikke altid er så hurtig til at få den slags fikset. Altså måtte jeg på min gamle juniorcykel igen, den kære, gamle blå GT, da jeg i dag debuterede i et af Århus’ store, klassiske motionsløb, TST Langelinieløbet.

Selvom jeg har boet og cyklet ca. 7 år i Århus har jeg aldrig kørt løbet, men nu skulle det være. Arrangørerne havde i år valgt at erstatte 105 km ruten med en på 90 km og en på 135 km. Jeg valgte at ’nøjes’ med 90 km, eftersom jeg mente at 135 km nok var lige lovligt langt, samt i erkendelse af at der ofte lige bliver kørt en tand eller to hurtigere til motionsløbene i Århusområdet.

Velforberedt, som altid.

Velforberedte som vi er havde vi klædt om, hentet numre og pakket cykler ud præcis 3 minutter før starten gik kl. 10:00, så det var heldigt for os at der blev lagt ud med 3-4 km masterstart, så vi kunne liste os frem i feltet. Så snart masteren var væk kom de første angreb, og der blev virkelig kørt cykelløb på de små veje vest for Tilst og efter sigende var det allerede her dagens stærkeste på de 90 km kom væk, ham så vi ikke mere til før mål.

En større gruppe skilte sig ud, men den blev splittet i flere, da der blev lagt pres på ude på de smalle, kuperede veje fra Galten til Låsby Stationsby, samt igen fra Toustrup til Sorring. Splittelserne sendte min far og jeg i hver sin gruppe, så var det slut med familiehyggen. Her havde vi tilbagelagt ca. 30 km.

Cykelmagasinet læser åbenbart en del AoC…

Jeg fandt mig selv i en stærk gruppe på ca. 8 ryttere, der havde en fint samarbejde, om end nogle mente at nogle andre skulle føre noget mere, men førstnævnte virkede nu overordentligt velkørende ift. sidstnævnte (bl.a. undertegnede). Efter yderligere ca. 30 km med jævn, høj fart ramte vi Borum Eshøj og her blev gruppen delt i 2, hvor jeg udnyttede en af mine forcer, vægten, og kom op til de 3 forreste på nedkørslen til Skivholme.

Herfra fik jeg lov at sidde på hjul af bl.a. Cykelmagasinets 2 yderst velkørende deltagere i gruppen, og det gik egentligt ok. Jeg var ristet på det tidspunkt og det gjaldt bare om at komme med dem så langt ind til mål for at reducere den strækning jeg før eller siden med garanti ville komme til at køre alene i modvinden.

Cykelmagasinets folk læser åbenbart en del AltomCykling, for det var tydeligt at de kendte til min dræbende 700 m siddende spurt, jeg ser i hvert fald ikke andre årsager til at de pludselig skulle køre så stærkt på bakken inde ved Lyngbygård Golfbane ;-) Jeg blev massivt plantet og havde kun lige snøvlet mig op ad den forfærdelige Tingvadbakke før 3 af de ryttere der røg på Borum Eshøj hentede mig, så det passede perfekt med at jeg kunne sidde med dem de sidste 6 km ind til mål (det føltes nu som 15 km) hvor jeg vist nok endte i noget der lignede 8. bedste tid på dagen.

Et rigtigt fint motionscykelløb!

TST Langelinieløbet er et meget velarrangeret cykelløb med virkelig god skiltning. Det fungerer bare godt med gult, ligesom i Touren. Selve ruten, i hvert 90 km’eren, foregik langt overvejende på små veje med yderst sparsom trafik. Der er god mulighed for at få udfordringer, for selvom der ikke er nogen Munkebjerg eller Pøt Mølle, så er terrænet kuperet, det gik hele tiden lidt op eller ned og til højre og venstre.

Det fungerede også fint med de mange små, hyggelige veje, svingene var fejede og der stod adskillige flagvagter på ruten, ikke kun ved krydsene, men også på udvalgte passager med smal vej, skarpe sving og dårlige udsigtsforhold, så et stort plus i bogen for det.

Ud over de nævnte ruter på 90 og 135 km er der også mulighed for at køre 10, 31 eller 54 km, så der er distancer for enhver smag. Arrangørerne havde stablet et dejligt stort og hyggeligt målområde på benene, med muligheder for at købe forfriskninger og sidde og nyde den i teltet. Ydermere var der rigtig gode parkeringsforhold, så selv os der var lidt sent på den kunne få en god plads og nå det hele.

TST er et virkeligt godt, og gennemført løb.

Link til løbets side: HER

Link til resultater: HER