New Rotor INpower released today © Photo: Rotor // AltomCykling.dk
Ny wattmåler fra Rotor, INpower, offentligjort i dag © Photo: Rotor // AltomCykling.dk

ROTOR introducerer ny wattmåler: INpower

ROTOR Bike Components lancerer ny wattmåler i dag, den akselbaserede INpower. Ved diskret at integrere teknologien inde i krankakslen bliver INpower beskyttet mod stød, styrt og fugt samt bibeholder cyklens oprindelige æstetik.

Af: Uggi Kaldan

Den store nyhed: du kan bygge dit eksisterende kranksæt om!

Vi skal ikke ind på en længere diskussion om hvordan man måler power, på den front har ROTOR bevist at de virker, men det er en ægte nyhed at du med INpower, på grund af placeringen inde i akslen, kan konvertere ethvert ROTOR kranksæt til et akselbaseret powermeter. Så nu får mountainbikere, cross ryttere og triatleter samme mulighed for at optimere træningen på en måde som tidligere har været forbeholdt landevejsrytterne.

Med et blik på ROTOR’s flagskib, Q-Rings, kan INpower give pedalanalyser, som hjælper rytteren til præcist at vurdere kraftvariationer i deres tråd.

Pablo Carrasco, leder af research and development hos ROTOR og INpower’s opfinder udtaler: “Vi ønskede at skabe et powermeter, der overvandt aktuelle tendenser i powermeter teknologi og kunne overføres til andre discipliner, samtidig ønskede vi at udnytte fordelene ved Q-Rings og opbygge et sofistikeret powermeter, der er forholdsvis enkelt at bruge sammenlignet med andre wattmålere på markedet.

Innovative funktioner og intelligente målinger

INpower bruger et standard AA-batteri og er udstyret med UBB30 aksel, en 30 mm aksel i diameter, der er kompatibel med næsten alle standard rammer på markedet. Fordi INpower måler data i venstre ben har ryttere, der allerede ejer et ROTOR kranksæt, mulighed for kun at købe den venstre pedalarm og installere det selv med hjælp fra en downloadet brugervejledning.

Når målingen er centreret i krankakslen, opnår INpower renere dataoverførsel og større nøjagtighed via ANT+™ protokollen uden afbrydelser og meget lav følsomhed for temperatursvingninger. Sofistikerede målinger som Torque Effectiveness og Pedal Smoothness viser ‘total moment versus positivt moment’ og ‘gennemsnitlig effekt versus maksimal effekt’.

Udviklet og afprøvet på højeste niveau, fås til alle ryttere

ROTOR’s ambitioner for INpower omfatter brug på elite niveau hos teams som MTN-Qhubeka p/b Samsung, MMR og Rocks & Co. MTB holdet, og en lang række triatleter på eliteniveau, der allerede har testet INpower og givet feedback siden sæsonens start.

Som noget helt nyt har ROTOR præsenteret INpower på en række forskellige platforme, herunder et dedikeret microsite, en autoritativ whitebook med titlen “Technology in training: omkring de fysiologiske gevinster ved watttræning“, og videoer, som kan ses på enten INpower.rotorbike.com eller på ROTOR’s YouTube-kanal.

Den danske importør af ROTOR Lucky Machine oplyser følgende priser på deres Facebook:
ROTOR INpower 3D+ 172.5 BCD110: 6.550,-
ROTOR INpower 3D30 172.5 BCD110: 6.130,-
ROTOR INpower FLOW 172.5 BCD110: 7.280,-
ROTOR INpower REX1.1 BCD76: 6.520,-

Er man interesseret i at opgradere sit eksisterende kranksæt oplyser Lucky Machine at vejledende udsalgspris på en 3D+ venstrearm er 5.360,-

ROTOR / Lucky Machine forventer at kunne levere de første kranksæt i slut maj / start juni 2015, men du skal nok være hurtig til at bestille, vi kunne godt forestille os dette var et produkt der kunne komme “run” på.

Det "gamle" Rotor powermeter med den udvendige måler - forskellen er tydelig © AltomCykling.dk 2015
Det “gamle” Rotor powermeter med den udvendige måler – forskellen er tydelig © AltomCykling.dk 2015