Magnus Cort med perfekt timet spurt © Foto : Mads Hansen

Stjernerne og vandbærerne… det danske landshold til PDR

Sikke en mega – super – vild – fed sejr Cort han tog i PostNord Danmark Rundt i dag. Sådan en sejr kommer ikke af sig selv, og Cort var heller ikke sen til at rose det fabelagtige hold bag ham. PDR holdet er i år virkelig stærkt sat sammen, AoC har snakket med én af vandbærerne. 

Af: Uggi Kaldan

På PDR holdet kører nemlig én af vores hjemmebanedrenge fra Aarhus, Torkil Veyhe, der til daglig kører på CK Aarhus´ nye elite satsning Team AURA – CK Aarhus. Holdet i almindelighed og Torkil i særdeleshed har i den grad kørt hurtigt i år, og er helt uden konkurrence danmarks bedste DCU-team i 2016, det er sindsygt flot! (DCU-teams er niveauet under Kontinentalhold, der er under Pro-kontinental, der igen er under World Tour Red.)

Det blev belønnet da U23 landstræner Anders Lund og sportschef Lars Bonde skulle udtage årets “landshold” til PostNord Danmark Rundt – hele to ryttere fra CK Aarhus var der fuldt fortjent blevet plads til, Torkil Veyhe og Niclas Pedersen. Allerede på første Etape fik Niclas vist nationaldragten frem da han ramte dagens udbrud! (Foto: Jonas Olufson / EB).

postnord-danmark-rundt-1-etape-2

I dag vandt Cort så etapen!

– Vi har spurgt Torkil hvordan de gjorde

UGGI – Hey Torkil fedt du lige har tid til at snakke med os, kan du ikke fortælle hvordan I kørte som hold ind til opløbet i dag? Dig, Niclas og Asbjørn ender næsten sidst kan jeg se, men I har helt sikkert været på hårdt arbejde inden, hvad skete der ind mod opløbet i dag? 

TORKIL – Hey Uggi, klart jeg har tid. Da resterne af feltet kørte ud på de små omgange var vi nogle stykker der var sat. Vi havde hele dagen siddet som hold godt fremme og beskyttet Søren og Cort. Jeg brugte mange kræfter på at køre Cort op, efter han havde mekaniske problemer, så der var lidt udsolgt bagefter. På de små omgange kørte Rasmus Bøgh og Nicklas, Cort frem i en god position og slog op i banen bagefter. Fremme sad Vinjebo, Honere, Cort og begge Kragh brødre. Desværre ødelagde Asbjørn sit forhjul med 2 omgange til mål, men det endte jo med ikke at betyde så meget da Vinjebo og Søren virkeligt fik kørt et super lead-out for Cort. Holdet kørte virkeligt godt i dag synes jeg!

På billedet herunder ses Torkil sammen med Alexander Kamp på første etape, mens Niclas ligger i udbrud længere fremme. (Foto: Jonas Olufson / EB). Team
postnord-danmark-rundt-1-etape

UGGI – Hvordan er det at køre på et helt nyt hold – har I lige skulle finde hinanden og hvordan er det pludselig at være på hold med et par WT ryttere – er de cool nok?

TORKIL – Det fungerer faktisk ret godt selvom vi ikke kender hinanden så godt. Alle opfører sig meget profesionelt og udfører deres rolle under løbet. Der er virkeligt god stemning på holdet og alle vil ofre sig for hinanden – specielt når der er flere på holdet, som kan vinde etaper. For to DCU ryttere som Nicklas og jeg er det fedt og meget lærerigt at køre med WT ryttere, og de er faktisk helt nede på jorden 🙂

UGGI – Kan man forvente at se jer i en aktiv rolle igen imorgen?

TORKIL –  ja, vi skal være med i morgen!

Det glæder vi os til :)

Som en lille krølle på halen udtalte U23 landstræner Anders Lund efter løbet at sportschef Lars Bonde har ventet 15år, på at en rytter fra landsholdet, vandt en etape. Så en flot gestus af Cort til Lars, der stopper lige om lidt hos DCU, så nåede han det lige, mens han stadig var med. Anders Lund ser nu også glad ud :D

2 Etape opløbet i Sønderborg Vinder Magnus Cort Team PostNord Danmark

TEAM POSTNORD DANMARK

National Team Denmark
TEAM POSTNORD DANMARK (PND)
151 NIELSEN Magnus Cort
152 ANDERSEN Søren Kragh
153 ANDERSEN Asbjørn Kragh
154 PEDERSEN Nicklas
155 HONORÈ Mikkel Frølich
156 VEYHE Torkil
157 VINJEBO Emil Nygaard
158 WALLIN Rasmus Bøgh

Se alle holdende HER.