Team AltomCykling.dk til Marselis 2014
I starten af løbet hvor der stadig var nogenlunde samling :) Tine i front, Johanne ude til højre og Jesper bagved.

Vildt, vådt, Marselis!

AltomCykling.dk kørte den Aarhusianske klassiker Marselis, både elite og klassisk

Jesper Larsen beretter fra en våd dag i og omkring Aarhus for en uges tid siden

To af Team AltomCyklings lynhurtige ryttere var yderst uheldige, men det var der flere, der var i dette traditionsrige cykelløb. Filip Steffensen, der stillede op, i form som en skarpsleben skalpel og klar til kirurgiske snit på elitefeltet punkterede to gange inden eliteløbet rigtig kom i gang. Og Johanne Suhr Mortensen var involveret i et styrt 5 km før mål i det klassiske løb. På trods heraf blev kvinderne Tine Rasch Hansen og Johanne Suhr Mortensen henholdsvis og suverænt nummer 1 og 2 i kvinderækken og sammenlagt nr. 17 og 22… rimeligt sejt kørt! På billedet herover ses Tine i front, Johanne ude til højre, og ut. kan skimtes bagved. 

Kanonstart og mastervogn!

Efter start på CK Aarhus Elite Motions Cuppens sidste afdeling Marselisløbet, skulle de ca. 850 motionister som havde valgt 100 km ruten af sted. Til start for Team AoC var Johanne Suhr Mortensen, Trine Rasch Hansen, undertegnede, og så naturligvis Filip der kørte eliten, men måtte udgå (så behøver vi vist heller ikke trampe mere i det hehe). Løbet blev skudt i gang af  et kæmpe kanonskrald og af sted gik det mod Oddervej og 3 km bakke, men med mastervogn, der giver løbet frit på toppen af Oddervej, inden første højresving mod Hørret og Mårslet.

Lille kanon med stort skrald © Marselis Cykelløbet 2014
Lille kanon med stort skrald, her er det eliten der sendes afsted.

Team AoCs piger var klar, det var tydeligt. Fra start indtog de positionen lige bag mastervognen og der blev de hele vejen op af Oddervej – ja faktisk blev de forrest i feltet i næsten hele cykelløbet. Jeg selv måtte kæmpe lidt mere med Oddervej og positionen op af denne og for så vidt i hele cykelløbet. Mine ben føltes egentlig rimelig ok, men et øjeblik kommer jeg til at sidde og tvivle på om positionskampen er det hele værd. Der havde været styrt lige bag mig og min nagende tvivl gør, at jeg automatisk letter lidt på gassen og så er positionen tabt. Efter ca. 30 km kører den forreste del af feltet væk. Jeg var rimelig afklaret med dette og forsøger at holde et konstant pace på 235-240 watt/avg., som var mit mål med løbet – et konstant pace.

Tæt på katastrofen, og super sportsmandsship – Marselis for fanden… kan den rute ikke sikres bedre?

Ca. 50 km ude på ruten kom regnen så småt, den tog til i styrke og varede ved indtil mål. Regn gør vejene våde og glatte. Når sidste del af cykelløbet skal køres gennem Marselisskoven, som er et yndet udflugtsmål for heste, hunde som også kan være løsgående, familier på skovtur, biler og busser, så er det en uomgængelighed, at cykelløbet kan blive farligt. Marselisløbet er et motionsløb, men der er masterstart med frigivelse af løbet og præmie til vinderen! Dette lægger op til at der bliver kørt race blandt de som har denne lyst, hvilket kan indebære stor risiko. Det fik Team Aoc´s rytter Johanne Suhr Mortensen at føle med blot 5 km til mål og netop i Marselisskoven. Her er Johanne´s oplevelse af situationen:

Det var et vildt ræs der desværre endte med at jeg røg ned ca. 5 km før mål, hvor der kommer en bus imod os rundt i et sving og i et i forvejen nervøst felt med yderst glatte veje bliver vi presset over i højre side. Jeg ligger inderst og rammer ind i Tines baghjul, mister balancen og trækker 2-3 mand med ned. Tine undslipper heldigvis, men jeg røg slam ned på siden og kurrede et stykke på ryggen lige forbi bussen! Nåede sgu lige at tænke på min kæreste, men heldigvis kom bussen ikke tættere på. Jeg er sluppet med en ordentlig skraber på ballen, albuen, og lidt på ryggen, et par knækkede briller, en hullede vest og et forhjul der lige skal skiftes. De andre kom også ret hurtigt op igen og mod mål.

Tine kørte simpelthen som en drøm, lå fremme i forreste felt stort set hele tiden og da jeg ryger ned gør hun noget cykelryttere sgu bare ikke gør i et race og hvor alle kun tænker på hvordan de skal vinde spurten. Hun stopper, vender cyklen og tjekker at jeg er på benene før hun kører videre. Tine, ja nok os begge to kunne have ligget på en pæn top 10 hvis ikke det var sket. Det er fedt vi kan køre med de hurtigste, men det var sgu med livet som indsats flere gange og jeg får stadig lidt kuldegysninger når jeg tænker på hvad der kunne være sket hvis jeg var tættere på bussen. Motionscykelløb kan være farligt, pas på! Det er konklusionen på weekendens løb. Men jeg er klar til at vise farverne frem næste søndag til alle damerne”.

Sikkerheden er ikke i orden i den sidste del ind gennem skoven.

Det er vist ikke kun os her på AltomCykling.dk der kunne tænke sig, at den sidste del af cykelløbet gennem Marselisskoven bliver lukket af med det formål, at højne sikkerheden. Ved andre lejligheder er skoven og området om ikke afspærret ved store begivenheder, så advares der i det mindste, således at løse hunde, heste med ryttere, biler og busser er advaret på forhånd. Det er vores fornemmelse, at der ikke var nogen decideret skiltning eller advarsler på ruten. Vi ved godt man stiller op i motionsløb på eget ansvar, men når der er podie og masterbil, så viser man også fra arrangørens side at der skal køres “lidt race” – og så skal sikkerheden være i orden, og det er den ikke.

Kom næsten i mål, med målet.

Efter at have sluppet hovedfeltet, får jeg  “hooked up” med Carsten Læsø omkring 30 kilometer inde på ruten, Carsten har jeg blandt har siddet sammen med på den ene fortræning jeg har kørt til Marselisløbet. Vi får etableret et godt samarbejde og flere ryttere kommer til og fra gruppen. Undervejs møder vi mange ryttere som står i vejkanten med punkteringer og som resultat af styrt. Jeg kommer i mål i tiden 2:50:37 ca. 10 minutter efter vinderen. Mit pace blev 228 watt/avg og dermed lidt under mit mål, som var et konstant pace på 235-240 watt/avg. Normalized Power 268 watt. Max power: 1028 watt.
Sammenlagt blev jeg omkring nr. 55.

I dag er der Tour de Femme.

Team AoC stiller til start med 4 ryttere i Tour de Femme: Tine Rasch Hansen, Johanne Suhr Mortensen, Kristina Thrane og som gæsterytter i Team AoC trikoten, og i sin debut i et cykelløb ”, cykelpræsten” Pernille Hornum.

Redaktøren har desværre ligget syg, men der arbejdes på en kommentar til eliteløbet, som blev vundet i fin stil at Alex Rasmussen fra Riwal / MASH.