Bundgaard MTB Marselis 2017 foto Uggi Kaldan

2 danskere får Wild Card til Cape Epic

I dag skød AoC lidt billeder til Marselis MTB Marathon, og der fik vi en lille snak med Bundgaard, der kunne afsløre at han kører Cape Epic med Benjamin Justesen i 2018! Cape Epic er MTB sportens svar på Tour de France. Løbet strækker sig dog ikke over 3 uger, men 8 dage, og man deltager i par, hvor begge skal gennemføre, og man skal følges ad. Det sætter krav til rytternes indbyrdes dynamik og forståelse for hinanden, ligesom det selvfølgelig kræver at formen er på nogenlunde samme niveau, i hvert fald hvis man går efter et topresultat. 

Af: Uggi Kaldan | Foto: Uggi Kaldan + Privatfoto

Bundgaard & Justesen går efter top 10! 

Det er to erfarne herrer der har fundet sammen og besluttet sig for at gå efter en topplacering i Cape Epic 2018, nemlig vores Aarhusianske hjemmebanedreng Thomas Bundgaard, og den utroligt sympatiske Benjamin Justesen. Benjamin har altid være en smule skarpere end Bundgaard, men lever ikke længere som ren cykelmunk, og så er Bundgaard i øvrigt kendt for at restituere ganske fortrinligt, det kan blive godt.  

Cape Epic Bundgaard Justesen

De to herrer mener i hvert fald at makkerskabet er perfekt timing for dem begge, og de er klar til en stor mundfuld i Sydafrika senere på året. Bundgaard har tidligere kørt en 15. plads hjem sammen med Biking Viking Erik Skovgaard, som totale rock n roll outsidere, da de to helt tilbage i 2012 kørte parløb. De to danskere fik en masse god presse for da de kørte stærkt, men slet ikke var proffer. Erik nægtede også at barbere sine køller, hvilket kun var med til at øge hypen omkring holdet, der dengang hed Racing29ers.

Cape Epic MTB 2012

Arrangører tror på de danske drenge

Det er hamrende svært at komme med til Cape Epic, det er sådan noget med alt for mange der gerne vil, lodtrækning, held og tålmodighed skal der til, eller også skal man sætte et hold, der er så interessant at man får tildelt et Wild Card. 

Benjamin og Bundgaard konstellationen var åbenbart så interessant for Cape Epic at det ikke tog dem mere end 24 timer at sige ja tak og tildele en plads, da der blev spurgt. Det er rocker sejt gået. 

Vi regner med at følge de to drenges forberedelser tæt her på AoC, det er så fedt igen at have nogle danskere med. I 2008 blev løbet i øvrigt vundet af Jakob Fuglsang sammen med belgieren Roel Paulissen, bare som en lille bonusinfo.