Par nummer 9 Marc Hester og Jasper De Buyst kørte stærkt i går og ligger nummer et efter 1. dag i Ballerup Photo: © Photo: Lars Ronbog / FrontZoneSport

6-dagesløb i Ballerup 1. dag : Outsidernes dag

AltomCykling.dk er blevet inviteret til 6 dagesløb og har sendt vores fantastiske, og unge, reporter Mads Fenneberg afsted, det medførte et par sjove episoder på åbningsdagen i går.

Af: Mads Fenneberg

Outsider…

Allerede inden 6-dagesløbets start, havde jeg store forventninger til de yngre danskere, så som Mathias Krigbaum, Elias Helleskov Busk og den yngste rytter i feltet, Daniel Hartvig. Jeg tænkte faktisk er der var en god mulighed for at de unge ryttere skulle ud og stjæle point fra de større par, når de point var mest vigtige.

Daniel Hartvig og hans erfarne makker Daniel Holloway kørte allerede fra start en aggressiv jagt. De kørte med på de ryk der kom fra par nr. 2 og par nr. 7. Det var fedt at se en ung dansker køre så aggressivt, allerede i hans første 6-dagesløb. Det lønnede sig også i sidste ende, de ligger nu på en solid sjetteplads. Så so far har outsiderne levet 100 % op til min forventning om at kunne lave lidt rav i den.

Daniel Hartvig og Halloway til 6 dagesløbet 2015 i København © Photo: Anne Juel // JuelFT.dk

Faktisk var jeg også selv lidt en ung outsider, det er første gang jeg er til 6 dages løb som “presse”, og jeg er åbenbart yngre end de fleste journalister til 6 dagesløbet er vant til, det afstedkom nogle sjove situationer…

Praktikanten blev forvekslet med assistenten…

Nu er det sådan, at jeg er 14 (snart 15 år gammel), og er derved den yngste person med presseakkreditering til 6-dagesløbet. Jeg er selvfølgelig ikke rigtig journalist, nærmere praktikant, men jeg har glædet mig sygt meget til at dække 6-dagesløbet som jeg elsker. Jeg dækker løbet som udsendt for AltomCykling.dk, og fletter små artikler sammen hver dag, (som den her) – og så er jeg aktiv på AoCs Snapchat (#altomcykling), her kan man mere “live” følge med i hvad der sker til 6-dagesløbet – i dag har Daniel Halloway også snapchatten, så følg med, det er sjovt!

I går gik jeg meget rundt med min mobil, da jeg jo var meget aktiv på Snapchat, og det lignede åbenbart at jeg var en form for medhjælper, det tænkte de andre pressefolk til 6-dagesløbet i hvert fald, så de var ikke langsomme til at spørge mig om jeg ikke kunne hente vand til dem, om jeg ikke lige kunne finde et program til dem osv. men jeg måtte skuffe dem og sige at jeg altså var på arbejde, ligesom dem :)

Heldigvis var pressechef Kenneth Møller Kristensen og fotograf Anne Juel søde og sørgede for lige at få mig ordenligt introduceret, så folk kunne forstå at jeg altså ikke er med som tjener for de store kanoner, selvom jeg altså bare er en ung knægt.

2 nye discipliner og en ny Mørkov i par nr. 7, det giver liv!

Selvom jeg er ung er jeg dog ikke helt novice i 6 dages sammenhæng, jeg har de sidste 4 år været inde og se det københavnske 6-dagesløb, og alle 4 år har jeg ikke kunne se den vilde forandring i programmet, men sådan er det ikke i år. I år har de 2 nye discipliner med, og en helt ny par nr. 7 rytter.

Det kan godt være, at det måske ikke lyder af meget, men man kan virkelig mærke på publikum, at ham den nye Jesper Mørkov skal have et ekstra ”lille” råb når han skyder sig selv af sted. Opbakningen omkring par nr. 7 er  klart vokset, Jesper Mørkov er virkeligt populær. Da Jesper rykker med 4 omgange tilbage, kan i selv prøve at høre hvordan salen gik amok i dette lille klip:

R.I.P top 3…

Inden førstedagen, lød min top 3 således:

• Par nr. 7 – Jesper Mørkøv, Alex Rasmussen
• Par nr. 9 – Jasper De Buyst, Marc Hester
• Par nr. 14 – Christian Grasmann, Marcel Kalz

Nu er der sket det, at par nr. 14 ikke var et par hele aftenen… Marcel Kalz blev nød til at neutralisere sig selv, da han havde påført sig et så slemt siddesår, at han skulle en tur forbi lægen. Så Christian Grasmann kørte hele aftenen alene, hvilket selvfølgelig også kan ses på resultatet. De ligger nr. 13, 6 omgange bag ved nr. 1… Så der skal de køre stærkt hvis de skal nå at få 3. Pladsen.

Par nummer 2: Kenny De Ketele/Moreno De Pauw i front på dag af 6 dagesløbet i Ballerup Super Arena © Photo: Lars Ronbog / FrontZoneSport

– og så må jeg vist også hellere indrømme det, jeg har undervurderet par nr. 2. De kører fuldstændig sindssygt stærkt, så efter dag et, får I lige min nye og opdaterede top 3, så må vi se om det holder!

• Par nr. 7 – Jesper Mørkøv, Alex Rasmussen
• Par nr. 9 – Jasper De Buyst, Marc Hester
• Par nr. 2. Kenny De Ketele, Moreno De Pauw

Ekspertens vurdering

11921839_10203504479091567_2272807512250811152_o-757x364

Nu er jeg jo ikke selv nogen ekspert i banecykling, så derfor har jeg har fået fat på Michael Berling, sportschef på Aarhus Cyklebane og tidligere deltager ved københavnske 6-dagesløb, og spurgt ham om hans vurdering af løbet og stillingen indtil videre.

“Åbnings aftenen i København blev som ventet ekstrem hård. Den indledende jagt over 75 min var som altid frygtet af alle, her kan man ikke vinde løbet, men er man ikke 100% så kan man reelt tabe det.

5 par fik skilte sig afgørende ud i toppen, og har allerede slået et hul til det øvrige felt. Det er de tre forhåndsfavoritter i parrene 2, 7 og 9, mens de to stærke outsidere er par nummer 3 og 11, de er også er på 0 omgange. 3 og 11 er allerede så langt bagud på point, at de kommer til at score ikke bare en, men måske hele 2 bonus omgange mindre end de 3 top par.

Det betyder ikke så meget på nuværende tidspunkt at par nr. 9 fører med 1 point ned til 2erne, mens 7erne er 8 point efter. Der kan ske meget de næste 5 dage. Sikkert er det dog at par nr. 2 med banens hurtigste Moreno de Pauw og verdens bedste 6-dagsrytter pt., Kenny de Ketele, er favoritterne.

Bliver man lidt nørdet, så scorer 2erne mange point af gangen, nemlig i jagterne og i omgang på tid hvor de Pauw har været den bedste hele vinteren. 7erne har en fordel i derny med Jesper Mørkøv, men også her kan 2erne matche 7erne i den dobbelte europamester, Kenny de Ketele.

9erne er i front, primært fordi Jasper de Buyst gik ud og scorede mange point i de mindre løb, hvilket over 6 dage normalt koster mange kræfter, men de Buyst er stærk og Marc er feltets mest rutinerede 6-dagsrytter, og de er i front, så kan på ingen måde afskrives.”

Siger altså Michael Berling. Berling står for en række arrangementer på cyklebanen i Aarhus i løbet af sommeren, så tag og følg med på deres Facebook. Aarhus Cyklebane er et super sted at se cykelløb, og det bliver bedre og bedre hvert år!

Stillingen efter dag 1

Stillingen