Par nummer 9 er stadig knebent i front © Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images

6-dagesløb i Ballerup 2. dag : Lær af dine fejl

AltomCykling.dk er blevet inviteret til 6 dagesløb og har sendt vores fantastiske, og unge, reporter Mads Fenneberg afsted, på anden dagen konsoliderede de førende par deres position, men der blev også lurepasset lidt mere end der gjorde på 1. dagen.

Af: Mads Fenneberg

Lær af dine fejl.

Jesper Mørkøv og Alex Rasmussen begik på førstedagen den fejl, at de overvurderede sig selv, og kørte af sted med 4 omgange tilbage. Det kunne feltet jo selvfølgelig ikke tillade, så det lykkedes ikke for par nr. 7. Det blev der på flotteste manér lavet om på da 2. dags jagt skulle køres.

Med 5 omgange tilbage, rykker par nr. 9, i jagten på de vigtige 20 point man skaffer for en sejr, men ligesom det ikke lykkedes for par nr. 7, så lykkedes det eventyr heller ikke for par nr. 9. Denne gang var det Jesper og Alex’s tur til at få succes. Med et perfekt sidste skift, kunne Alex smadre alt og alle på de sidste 250 m. Det endte nærmest med 10-20 meter til par nr. 7… gæt selv hvordan salen reagerede!

Alex Rasmussen Kenneth

Publikum er på.

Selvom fredag ikke er den mest besøgte dag, så formåede det publikum der var virkelig at holde gang i festen. Både når par nr. 7 og andre danske ryttere trådte fra, så gir hele hallen amok. Det var nu ikke fordi der var tomt, her på dag to, hallen var okay besøgt, men jeg forventer der er noget mere gang i den i dag (lørdag), for det er først i weekenden det for alvor går vildt for sig. I dag lørdag køres der både nu (formiddag / eftermiddag) og aften.

Nyt nyt nyt.

Som nævnt før, så er det her 6-dagesløb godt ”renoveret” eller ”opdateret” om du vil. Her på 2. dagen skete der også meget nyt, noget planlagt, andet ikke… Mathias Krigbaum’s makker i par nr.1 er ude, og Marcel Kalz fra par nr. 14 er ude. På den baggrund, tog kommissærerne §10 i brug. Det er den regel der gør at ryttere kan få ny makker, hvis de to pars omgange bliver lagt samme og divideret med 2, og ligeledes med deres point. Så par nr. 1 og nr. 14 fusionerede, og det blev til en tysk/dansk sammensætning. Parret er nu par nr. 1, og er bag ud med 13 omgange, og har 27 point. Det giver det nye par en 13. plads.

2. dag skulle den nye disciplin ”Longest lap” testes. Det er en rigtig tilskuer disciplin. Det sker på den måde, at løbet bliver kørt over 1.5 omgang. Rytterne starter på den modsatte langside end målstregen, hvor det gælder om at stå stille, men samtidig komme så tæt på startstregen så muligt når starten går efter 3-4 minutter, skal man så sprinte den sidste omgang. Det var tydeligt at der var forskellige taktikker. Daniel Holloway tog det stille og roligt, og kom først til sidst op på opløbssiden. For par nr. 7, skulle Alex Rasmussen køre, men Alex skal vist øve sig lidt i at stå stille, han røg ud allerede i det første minut.

Se her hvordan det foregår – her er en video fra London.

Ud af de mange taktikker, var det tydeligt Daniel Holloway havde læst den rigtigt. Da pistolen lød, var der 4 ryttere tilbage, men ingen kunne hamle op med Holloway. Han kørte med sejren, og kunne inkassere 5 point til regnskabet. Feltet.dk har i øvrigt skrevet en sjov historie om debutanten Frederik Schwartz der faktisk blev udtaget delvist på baggrund af hans evner i netop denne disciplin, det er ret sjovt at læse – tjek det ud her.

3 grunde til at komme ind og se 6 dagesløb.

I år er det som nævnt tidligere, et nyt 6-dagesløb. Der er som altid fantastisk stemning og fest, men det er kun en af grundene til at komme herind!

• Jeg har ikke oplevet så tæt konkurrence i toppen som i år, det er fedt.
• Der er nye discipliner, og det Københavnske 6-dagesløb et stadig et af de hårdeste i kalenderen, så rytterne arbejder virkelig for det!
• Du har også mulighed for at se nogle unge talenter i aktion, mange af nutidens stjerner er startet på banen.

Min top 3

Parnummer2

Min top 3 er den samme, par nummer 9 ligger stadig marginalt i front, men Mørkøv og Rasmussen havde en fantastisk 2. dag og er kommet op på en 2. plads. Par nummer 2 er faldet ned på en 3 plads, og er nu også en omgang bagefter, men det skyldes at de ikke har nået 100 point som giver en bonus omgang, den skal vi nok regne med at de når i dag, så de igen er på omgangshøjde. De manglende point betyder dog nok at par nummer 2 ikke kan nå at få 3 bonusomgange (300 point) hvilket er muligt for de 2 førende par, så de 2 stærke belgiere skal ud og vinde en omgang… men det er heller ikke umuligt for dem – det er stadig helt åbent i toppen, men min top 3 ser alligevel således ud.

• Par nr. 7 – Jesper Mørkøv, Alex Rasmussen
• Par nr. 9 – Jasper De Buyst, Marc Hester
• Par nr. 2. Kenny De Ketele, Moreno De Pauw

Ekspertens vurdering

11921839_10203504479091567_2272807512250811152_o-757x364

Igen i dag har jeg fanget Michael Berling, sportschef på Aarhus Cyklebane og tidligere deltager ved Københavnske 6-dagesløb, og spurgt ham om hans vurdering af løbet og stillingen indtil videre. Her kommer Berlings vurdering af løbet.

Hvad lærte vi på dag 2?

Ikke overraskende er det en kamp mellem belgierne i par nr. 2, 7’erne og det førende par nr. 9 Hester / de Buyst, med de to østrigere i par nr. 3 Müller / Graf som hænger på de 3 top favorit par. Par nr. 11, Otto Vergaerde og Yoeri Havik blev sat 8 omgange tilbage, pga. sygdom til Havik, så de er ude af toppen, de kunne ellers godt have overrasket efter en flot 1. dag, så det var ærgeligt.

Løbet bliver en lang kamp om point mellem de 3 par i toppen, alle top par kører efter point i samtlige konkurrencer. Normalt bliver der plads til de mindre par i de små konkurrencer om få point, men i år kører de store par med efter selv de små point, så der bliver ikke plads til mange sejre til de små par, det er fedt konkurrencen er så hård, men også lidt ærgeligt for de mindre par, at de ikke får lov at vise sig lidt frem.

I dag gælder det lørdagens program, hvor der køres eftermiddag og aften, normalt en meget hård dag, hvor aftenens lange jagt kan give indikationer på hvem der er bedst, og hvem der ikke kan stå distancen.

Ser man lidt længere ned i stillingen, klarer de øvrige danskere sig fornuftigt. Især de to debuttanter Frederik B. Schwartz og Daniel Hartvig imponerer. Daniel Hartvig er sammen med makkeren Daniel Halloway på løbets 5. plads, helt sikkert løbets store overraskelse.

Siger altså Michael Berling fra Aarhus Cyklebane.

Stillingen efter dag 2

stillingen dag 2