Jesper Mørkøv og Marc Hester i action lørdag aften, Dag 3 / 6 Dagesløbet i Ballerup Super Arena, Foto © Lars Rønbøg / 6dageslobet.dk

6-DAGESLØB I BALLERUP 3. DAG : Der er mere end blot 3 par…

AltomCykling.dk er blevet inviteret til 6 dagesløb og har sendt vores fantastiske, og unge, reporter Mads Fenneberg afsted, på 3 dagen var der lidt ro i toppen, så vi har taget et lille kig ned i rækkerne. 

Af: Mads Fenneberg

De andre må man ej forglemme.

Vi snakker meget om debutanten Jesper Mørkøv, og den intense kamp mellem de øverste par i det professionelle 6-dagesfelt. Men man må ikke glemme de andre. Junior/ungdom 3-dagesløbet køres også i disse dage, og det er også et spændende løb! Det er synd at de bliver forglemt, for det er de ryttere, i det felt, som skal køre i de professionelles rækker om nogle år.

De to unge ryttere, Peter Busk og Victor Fuhrmann Desimpelaere, kører i de røde ”djævle” par nr. 6 trøjer, og viser virkelig deres klasse i disse dage. Til trods for at de er nogle af de yngste i deres felt.

Jeg spurgte Peter Busk hvordan er det at køre på samme bane, samme dag, som de helt store guns.

Det på en måde lidt vildt! Men helt klart på den fede måde, jeg er lidt vant til det, eftersom jeg har kørt 2 år som mini rytter, og er vant til at gå op og ned langs profferne i kælderen og på banen.. men det er helt klart fedt og noget andet når det er rigtig race

Peter Busk var klar i målsætningen for de kommende dage ”Det er helt klart vi går efter det hele! Vi går efter sejren, med alt hvad vi har, hvis vi kan beholde andenpladsen er det også en flot præstation, det ved vi.. og så specielt som førsteårs, men vi går altså efter at vinde, det skal man når man ligger nummer 2″.

Det førende par i 3-dagesløbet, er par nr. 7, Anders Lilliendal, og Malthe Munch. De er klare forhåndsfavoritter, og har indtil videre levet op til det. De fører løbet, men intet er afgjort, og der er stærke ryttere der stadig er med i kampen, som par nr. 1, par nr. 9, og de røde djævle i par nr. 6.

Så det weekend, men rytterne slapper sgu ikke af!

De første to dage, har opbakningen været overraskende stor, og det har ikke ændret sig her i weekenden. På dag tre kunne rytterne træde igennem, og blive skubbet det sidste af en fyldt arena. Par nr. 7 havde publikum i sin hule hånd. Hallen gik amok så snart par nr. 7 var aktive. Der er en super fed stemning herinde, man kan nærmest ikke beskrive det. Det skal opleves, og jeg håber at i tager ind og ser det. Det er virkelig fedt!

Det er måske weekend for os andre, men rytterne de kører max, alle løbene, både i det lille mini 6-dagesløb, og blandt profferne, bliver der kørt 2000%, selv i de lidt ligegyldige løb, hvor der kun er 5 point at hente, kører topparrende efter. Normalt er det sådan, at de små portioner point, så som de små spurter du får 5 point for, lader topparrende være, da det tager for meget på kræfterne, og der er mange flere point at hente på f.eks. en lang jagt. Men til det her 6 dages løb gælder hvert et lille point, og det kan man virkelig mærke, det er kamp om alle point.

Det her et af de mest spændende 6-dagesløb der længe er blevet kørt, det er fedt!

Min top 3

Marc Hester i aktion under Dag 3 / 6 Dagesløbet i Ballerup Super Arena Foto © Lars Rønbøg / 6dageslobet.dk

Her efter dag 3 må jeg bøje mig lidt i støvet og give op på håbet for par nummer 7 – det ligner par nummer 9 med Marc Hester er trukket afgørende fra efter at Alex Rasmussen og Jesper Mørkøv var lidt uheldige at blive fanget lørdag aften og tabe en omgang til de andre toppar, nu ser min top 3 således her ud.

• Par nr. 9 – Jasper De Buyst, Marc Hester
• Par nr. 7 – Jesper Mørkøv, Alex Rasmussen
• Par nr. 2. Kenny De Ketele, Moreno De Pauw

Ekspertens vurdering
11921839_10203504479091567_2272807512250811152_o-757x364

Igen i dag har jeg fanget Michael Berling, sportschef på Aarhus Cyklebane og tidligere deltager ved Københavnske 6-dagesløb, og spurgt ham om hans vurdering af løbet og stillingen indtil videre. Her kommer Berlings vurdering af løbet.

På en hård lørdag, har Par nr. 9 slået hvad der kan ligne et afgørende hul til par nr 2, mens at 7’erne har sat selv under stort pres, hvis de vil vinde.

Marc hester og Jasper de buyst står lige nu med de bedste kort hånden inden søndags eftermiddags program. De Ketele / de Pauw har simpelthen scoret for få point de første tre dage, så det ligner ikke de når de 300 point vi må forvente 9.erne gør. Dermed skal de tage hele 2 omgange på 9.erne, hvis de vil slå dem. 7.erne tabte en omgang til de øvrige top par i går aftes, og det kan vise sig at blive dyrt!
Mandag aften venter dog løbets længste jagt, den 75 km lange handikap jagt, hvor der kan vindes og tabes mange omgange, så intet er afgjort endnu, men 9.erne ligger lunt i svinget og ser stærke ud.

Stillingen efter dag 3

Stillingdag3