Red Bull Content Pool // For editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Photographer Credit: Pavel Sukhorukov / Red Bull Content Pool

Aske i problemer – TSE 7.etape

I går måtte Aske desværre hoppe af 7. etape fordi hans knæ simpelthen ikke tillod at han fortsatte. Da vi snakkede med Aske umiddelbart efter han var stået af, troede han at det var helt slut, men efter at have sundet sig lidt og snakket med lægerne er han kommet på højkant igen.

Af Uggi Kaldan 

Tour de France er 3540 km. Da deltagerne i Trans Siberia Extreme startede her til morgen klokken 11.00 (o6.00 dansk tid) – havde de cyklet 3322 kilometer, altså ca. Tour de France. Men hvor rytterne i Touren nu ville være på vej i mål, så har deltagerne i TSE 5965km igen. Selvfølgelig bliver Touren også kørt på en anden måde, men de forreste har nu ikke ligefrem fedet den, hvilket en gennemsnitsfart på 33,7 km/t viser!

Aske – nu med blokade

De enkelte ryttere døjer med forskellige skavanker efterhånden, Michael Knudsen har seriøst ondt i røven, men lader til at have det under kontrol. Peter Sandholdt beretter at han bestemt også kan mærke sine knæ, men at det indtil videre ikke er en smerte der giver anledning til bekymring.

Helt så let har Aske det ikke, den korte restitutionstid mellem 6. og 7. etape gjorde det onde ved Askes knæ, og han måtte sidde på hjul, allerede fra etapens start, og melde ud at han ikke kom til at tage nogle føringer lige med det samme. Desværre gik det fra ondt til værre, og til sidste måtte Aske lade sig sætte fra hjul, selvom der kun blev kørt omkring 32 km/t i let medvind.

Her valgte han så at trække stikket, og lade sig fragte til mål. Da vi snakkede med ham umiddelbart efter havde han fået at vide at der var fare for varige mén i hans knæ, og han var derfor ret klar i spyttet om at det ville han ikke risikere, og derfor ville han udgå.

Han må dog have fået en anden besked da han kom i mål, for han er til start igen i dag, efter at have fået blokader i begge knæ. Det er et sats. Det er 110% sikkert ikke risikofrit at fortsætte en benhård belastning som TSE, ved at lamme knæene med binyrebarkhormon. Humøret er dog højt som det ses!

Slået op af Aske Søby – Ultra Cyclist i Onsdag den 26. juli 2017

Drama i front – og Michael Knudsen med overskud

Oppe foran udspillede der sig et helt andet drama, da forhåndsfavoritten og verdensmesteren Pierre Bischoff blev sendt i asfalten af brasilianeren Marcelo. I ren vrede herefter valgte Pierre at sætte et ryk ind, der savede gruppen midt over.

Det er lidt uklart hvis skyld det er – men for nogle etaper siden fik vi lidt indikationer om at Marcelo ikke er super god til at ligge i gruppe, og det godt kan være ret vildt at ligge på hans hjul. Nu ved vi ikke hvad der skete i går, men det er ikke usandsynligt at styrtet har udløst opsparede frustrationer hos Pierre.

I mål lod det hele til at være glemt igen, som det så ofte er på landevejen, Peter og Pierre ser i hvert fald tilfredse ud.

Michael Knudsen lader til at have fundet sig rigtigt godt tilrette med stadig at være med i løbet, med en klar erkendelse af at de forreste 3 ryttere er i en liga over ham. Nu handler det om at komme igennen, og uden at have snakket med Michael om det så tænker jeg da også at han holder øje med om muligheden byder sig til at sætte et angreb ind på Marcelo, så han kan rykke op på en 4. plads.

Det var dog ikke angreb der blev tænkt på da video updaten blev lavet i går – det var nærmere god mad! Godt at se Michael er ved godt humør!

Slået op af Level up Life – Project RAAM 2020 i Onsdag den 26. juli 2017

Tjek i øvrigt også den seneste update fra Michael – hvor han viser sin fine mormor saddel frem, som han har lånt af Aske :D :D

Slået op af Level up Life – Project RAAM 2020 i Onsdag den 26. juli 2017

2 lede etaper inden hviledagen

Dagens 8.etape går fra Novosibirsk til Krasnoyarsk og er 804km og byder på 6495hm. Efter en stille, flad og lige 7. etape, venter to monster hårde 8. og 9. etaper, der både i længde og højde meter ser voldsomme ud. Man må forvente at de 3 forreste vil til at udfordre hinanden på de lange etaper, hvis der ikke går taktik i den.

Tidsplanen for de næste 2 etaper: 

25. Juli 
Dag 11: Krasnoyarsk (Красноя́рск) – 804 km – 6495 hm
Dag 12: Krasnoyarsk (Красноя́рск)
Dag 13: Irkutsk (Иркутск) – 1053 km – 9518 hm
Dag 14: HVILEDAG

Vi kommer selvfølgelig med updates efter hver etape, samt kommentarer fra rytterne.

Stillingen:

1: Alexey Shchebelin – 98:29
2: Pierre Bischoff – 98:32
3: Peter Sandholt – 98:38
4: Marcelo Florentino Soares – 103:54
6: Michael Knudsen – 106:55

IKKE GENNEMFØRT ALLE ETAPER
7: Aske Søby – 104:06
7: Egor Kovalchuk – 120:34
8: Adrian O´Sullivan – 124:26 (UDGÅET)

Følg med!

Du kan selv følge på TSEs APP – men bemærk trackerne sidder i følgebilerne, og er afhængige af mobilnet, så derfor er rytternes placering ofte upræcis.

Du kan finde live trackeren ved at downloade APPen – Red Bull – Trans Siberia Extreme til din iPhone eller Android.

Følg også de 2 andre danske rytteres facebooksider!

Peter Sandholt – Ultra Cycling
Aske Søby – Ultra Cycling
Michael Knudsen – Level up Life