Mathias Kriegbaum og Christian Moberg i parløb på Aarhus Cyklebane 2014 © Photo: Uggi Kaldan // AltomCykling.dk
Mathias Kriegbaum og Christian Moberg i parløb på Aarhus Cyklebane 2014 © Photo: Uggi Kaldan // AltomCykling.dk

Danmarks Mesterskaber på Aarhus Cyklebane

I aften skal eliten for første gang dyste om medaljerne i scratchløbet, mens parløbet vender tilbage til Aarhus Cyklebane efter 14 års pause, men hvad kan vi forvente os af?

Af Michael Berling | Foto Uggi Kaldan 

Scratchløbet

Et flot felt på 21 ryttere skal over 45 omgange dyste om det mesterskabet i scratchløbs disciplinen. En disciplin der til dagligt kaldes linjeløb på danske cyklebaner. Det er et stort felt og alsidigt med flere potentielle vindere, men der er ingen tvivl om at landsholdsrytterne Julius Johansen og Niklas Larsen er dem som skinner mest igennem som favoritter til titlen. Men modsat når mesterskabet er blevet kørt om vinteren, er der langt flere ryttere der vil kunne overraske en aften som i aften i Aarhus. De lokale helte; Aske Vorre, Niklas O. Pedersen, Jakob Frandsen, Jeppe Aaskov Pallesen og Nils Lau Nyborg Broge har forberedt sig til denne aften i håb om at skabe en større overraskelse. Derudover er feltet krydret med continental rytteren Daniel Bligaard Lyhne fra ColoQuick, og de stærke junior landsholdsryttere; Oliver Wulff Frederiksen, Robin Skivild, William Blume Levy, Frederik Wandahl og Victor Fuhrmann. Alt i alt et spændende og forudsigeligt scratchløb, der køres som programmet 3. start.

Parløbet

Parløbet er nok banecyklingens mest spændende disciplin, og har altid tiltrukket sig særdeles stor opmærksomhed, qua det høje tekniske niveau disciplinen gennemføres på. Præcis om i scratchløbet, er der par som på papiret skiller sig ud, men også her er feltet tæt og en overraskelse vil kunne finde sted.

De klare favoritter ligner par nummer 9 med Marc Hester og Niklas Larsen, deres meritter er enestående og sammen er de en skræmmende duo. Det må forventes at den forsvarende mester, Julius Johansen, der kører med den unge Oliver Wulff Frederiksen i par nummer 1, er en stærk udfordre til  årets mesterskab. Men intet er på forhånd givet, hvor også de lokale ryttere vil byde sig til. Par nummer 3 med årets hidtil bedste på cyklebanen, Nils Lau Nyborg Broge, og Jakob Frandsen er et ubeskrevet blad på dette niveau, men to særdeles stærke ryttere i strålende form. Par nummer 7 med Jeppe Aaskov Pallesen, som blev 4’er i G.P. Horsens i søndags, og Nicklas O. Pedersen er et seriøst bud på en medalje i et langt og hårdt løb over 150 omgange. Løbet forventes at starte ved 19.30 tiden og er naturligvis det sidste løb på aftenens program.

Fuldt program med startlister kan hentes her: Program Danmarksmesterskabes Stævne 2018

Husk at første start går 18.00, så kom i god tid.