Der findes kun dårlig påklædning © Photo: Uggi Kaldan (iPhone)
Der findes kun dårlig påklædning © Photo: Uggi Kaldan (iPhone)

Der findes KUN dårlig påklædning…

Redaktøren tog lige en tur til Silkeborg… i sne og slud, dårlig idé!

Nye skoovertræk, nyt fint vintersæt fra Marcello Bergamo… mangler der noget… det skulle da lige være et par vandtætte handsker, og ja dem manglede jeg i den grad i dag… AV fingre… av av AV!!

I morgen flyver redaktøren til Italien, og holder en lille lyn romantisk weekend med kæresten på et lille hyggeligt hotel ca.100 kilometer fra Rom, i den forbindelse skulle jeg til Silkeborg for lige at hente et par småting, og hvem gider at tage toget, når man skal stå og vente på bus, så tog, så gå et stykke osv… når turen til Silkeborg kan cykles på ca. 1,5 time, godt nok var der lidt slud i luften, men hvad gør det, når man er pakket godt ind?

Well – det viste sig at mine udemærkede The North Face hansker fra sidste år, havde mistet en del af deres vandafvisende faktor, og derfor hurtigt blev RET våde, det betød dog ikke så meget, for vinden kom fra øst (medvind), så man kunne sagtens holde køllerne igang og dermed hænderne varme. 45 minutter inde i turen sker der dog det at +1 grad, vender til -1 grad, hvilket betyder at slud pludselig bliver til is på min kæde, hvilket sætter sig i bagkassetten, hvilket betød at gearene begyndte at hoppe… nå, af cyklen, rense gear hurtigt med lidt vand fra dunken, det virkede, første gang.

Anden gang måtte der værktøj i brug, har et lille multitool i min fine “drikke cykeldeleholder dunk” – hvis folk ved hvad det er får én – fungerede fint at få skrabet noget is ud af kassetten, men fingrede blev kolde af pauserne, 3. gang jeg måtte af var jeg tilmed løbet tør for vand og måtte nu til at hælde min medbragte Mathilde kakaomælk ned i kassetten, what a waste, men havde da stadig en banan, så det gik nok.

Det kunne kun ende på én måde.

Nu var fingrene dog blevet så kolde at de ikke rigtigt kunne bøje… hvilket gjorde det ret svært at bremse, vejret blev heldigvis lidt lunere tættere på Silkeborg, så jeg slap for at skulle af cyklen yderligere, og så fandt jeg også en gear kombination (50 / 18 eller 20) hvor gearene ikke isede så meget… fingrene var dog døde og kakaomælken brugt op, overvejede bananen, men kunne ikke fiske den op ad lommen med de kolde fingre. Kolde fingre, sne (så man ikke kan se huller i cykelstien) og tusmørke, kan kun ende på en måde… styrt!

Jeg havde på fornemmelsen det ville ske – heldigvis er jeg efterhånden vandt til at ryge af cyklen (5. styrt indenfor de sidste 12 måneder… jeg presser vist cyklen lige lovlig hårdt) – så jeg slog mig ikke vildt, men mere irriterenede var det at der gik hul på knæet af mine helt nye vintertights fra Marcello Bergamo… kæresten har sagt hun kan sy dem… men stadigvæk, opdagede 5 minutter efter styrtet at jeg nu havde tabt banenen, arj men altså!!

De sidste 10 kilometer blev kørt i ren trods og arrigskab over det dårlige vejr – havde min Vision vindvest på fra Marcello Bergamo, så bilerne kunne i hvert fald se mig, det var da altid noget… det meste af turen foregår dog på cykelsti da jeg valgte den MEGET direkte linie til Silkeborg i dag.

Og så kunne det hele endda have været undgået… næsten!

Det er en eviggyldig sandhed, vejret er ikke dårligere end din påklædning (let modificeret, for jo dårligt vejr findes, men det kan udståes hvis du er klædt ordenligt på) – i dag var mine handsker noget lort, og det kostede, så jeg skal ud og se på et par vandtætte vinterhandsker, for det her var godt nok træls.

– er der i øvrigt nogen der har gode råd til hvad man kan gøre med sådan en til iset bagskifter, udover at rengøre den med tools / varmt væske?

Glemte jeg at pive over hvor ondt det gør at få liv i froststive fingre?

Efter at have besteget bjerge nogle år skulle man tro jeg var blevet vandt til det, og jeg har heller ikke noget imod at det gør ondt, at det er hårdt, at man kaster lidt op osv. men frosne fingre og tæer der tør op, det er bare noget af det mest smertefulde, jeg hader, hader, hader, den smerte, nye handsker er næste investering, det er 100% sikkert… indtil da står den på hjemmetræner eller solskin.

Tur data kan ses her : STRAVA

Vi ses på landevejen!

Redaktøren.