DGI Holdløb 2018 Mårslet

DGI Holdløb i Mårslet – motionscykling på højt plan

Hverdagsræs er totalt undervurderet, specielt når solen skinner, som den jo nærmest gør uafbrudt lige pt. Det er længe siden vi DK har haft så mange dage i streg, hvor man jo nærmest føler sig forpligtet til at komme ud på rammen. Kommer der ikke snart noget regn, så vi kan få en pause fra alt det cykling? 

Af Uggi Kaldan | Foto Uggi Kaldan 

Vi starter ved damptromlen

Blev der råbt ud over forsamlingen, på den lille plads v. en rundkørsel i Mårslet, hvor starten i går gik til DGIs holdløbskoncept. Scenen var sat på en lille grusparkeringsplads, der var rent mord for ens klamper på skoene. Ikke en prangende målzone på nogen måde, men 100% autentisk motionscykelløb. Jeg kan godt li det. 

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]”Vi tager en stille omgang med 34 – 35 km/t og så tager vi den derfra, det holdt ca. 3 minutter…”[/perfectpullquote]

20 hold x 5 personer var dukket op (udsolgt) på den smukke, sommer – solskins – tirsdag – aften, der dannede rammen om den venskabelige dyst mellem motionister. Ruten var en 10 kilometers rundstrækning, der skulle gennemkøres 4 gange og alle ryttere skulle med hjem. Der blev dog givet en omgangs respit v. f.eks. en punktering, hvilket der naturligvis kan spekuleres i, men motionister er jo gentlemen, så det var der naturligvis ingen der udnyttede. (Ingen ironi her!). 

DGI Holdløb 2018 Mårslet

Handicap til både pigerne og “de gamle”

Holdløbet køres som en TTT hvor alle 5 deltagere, som sagt, skal med hjem, og så er der forskellige handicap, som kan ses på billedet herunder. Jeg er f.eks. født i 1977, og får derfor ét bonussekund pr. kilometer, altså 40 bonussekunder der trækkes fra den samlede tid. Pludselig er man blevet én af dem med alders handicap, velkommen i de voksnes rækker. 

DGI Holdløb 2018 Mårslet

Team AoC – med Capitane Kuipers 

AoC havde en blandet flok til start. Ingen af os havde prøvet konceptet før, men glædede os. Jeg varmede helt ekstraordinært op inden løbet (5 km!!). Noget jeg ellers aldrig gør inden motionscykelløb, og jeg kunne da også spore en del nervøsitet hos de andre hold i startzonen, da de så jeg havde en lille svedperle på panden, som vi stod ved damptromlen og var klar til at sætte igang. 

DGI Holdløb 2018 Mårslet

Taktikken blev lagt ca.4 minutter inden vores start gik 18:03; – “vi tager en stille omgang med 34 – 35 km/t og så tager vi den derfra”. Det holdt ca. 3 minutter, så røg farten op på 40. Vi fik kørt lidt rundt i starten, og formåede at holde nogenlunde samling. I slutningen af 1. omgang gik Søren frem, i hvad der skulle vise sig at blive den afgørende føring. 

Her stod det klart at vi havde en enkelt rytter der havde det lidt hårdt på bakkerne og særligt ved accelerationer ud af svingene, men i løbet af 2. omgang fandt vi ind i en rutine, hvor Søren kørte jævnt (og hårdt) i front, og jeg så hjalp bagerste mand, med et lille skub på toppen af bakkerne og ud af svingene, det fungerede perfekt. De andre på holdet lod også til at have det fint med at ligge på hjul af Kaptajn Kuipers. 

På 3. omgang knækkede en af vores ryttere desværre en eger, og var ude. Det blev heldigvis ikke takseret som en DSQ at han ikke kunne fortsætte. Han var vores 2. eller 3. bedste mand, så nogen fordel var det i øvrigt heller ikke for os. 

Det blev derfor Søren der “fik lov” til at trække os hjem. Vi kunne måske have vundet lidt sekunder ved at have givet ham en lille pause i front på de flade stykker, men faktisk tror jeg vi kørte tæt på det hurtigste der var muligt. Stærkt lige at tage 3 omgange i front med 39 i snit Søren! 

Vi endte som samlet nr. 7 ud af 20 hold, med en snitfart på godt 39 km/t hvilket var meget tæt på målsætningen. Vi havde håbet på at kunne gennemføre på 1 time, vi gennemførte på 1:02:17, rimeligt tæt på, selvom 2:28 er en del at skulle hente på kun 40km. 

DGI Holdløb 2018 Mårslet

Et skide godt arrangement. 

Bagefter var der grillede pølser – (ikke kogte røde slapperter som i Hobro i går!!) og mazarintærte, der kunne skylles ned med enten topform eller coca cola kopi, mere klassisk bliver det ikke! Der manglede lige en kold øl, hvis du spørger mig, men måske DGI ikke synes det er så sport med øl efter motion? 

DGI holdløb er et super sjovt koncept, hvor man kan mødes og køre sammen, på mange forskellige niveauer. Det kræver godt samarbejde, men når man får det til at fungere, så er det rigtig sjovt. Det er helt sikkert noget jeg godt kunne finde på at stille op til igen, det var super underholdning på en tirsdag aften, og en anden måde at køre lidt motionscykling på. 

Har du fået blod på tanden, så tjek om der skulle komme en afdeling i nærheden af dig, HER. Jeg vil faktisk mene det er værd at køre et lille stykke vej for oplevelsen. 

VI SES PÅ LANDEVEJEN. 

DGI Holdløb 2018 Mårslet