cof

Du hedder sgu da Johan Museeuw

AoC er på rundtur i Flandern, og kendere har nok bemærket at Flandern Rundt har en særlig plads i redaktørens hjerte. Hvorfor jeg da også hylder løbet hvert år, med Ronde van Borum. Nu er jeg altså i moderlandet, Oudenaarde, Belgien. 

Af Uggi Kaldan | Foto Uggi Kaldan

Flandern museum? Hallo, jeg vil ud og cykle?

Sådan tænkte jeg. Måske fordi jeg for at nå til Belgien, tidsnok til cykeltur – og museumsbesøg, var blevet påduttet en billet fra Billund, klokken 06:45 i morges. Så skal man tidligt op, når man bor i en forstad til Aarhus. 

Egentlig ville jeg helst bare sove, på det glimrende værelse, som Hotel Leopold tilbød.
4 stjerner, og allervenligst stillet til rådighed af Visit Flanders, for at få mig til at skrive en artikel, eller 2. 

Op, kaffe, kørsel, boarding, afgang, flyvetur, landing, baggage claim, køretur, ankomst, tunge øjenlåg, indtjekning, udpakning, afgang, ankomst, museum, Museeuw, træt.  MUSEEUW!

Løven af Flandern

Kommer lige ind ad døren, til museet, og der står han så. Museeuw. Tænk, de har fået ham til at komme og cykle en tur, med os. Det er stort. Normalt spørger jeg ikke om at få lov at tage en selfie, med stjernen. Faktisk er jeg for genert. Men helt ærligt, Museeuw. Jeg gør det. 


Jeg genvinder energien efter mødet med Museeuw, og får set museet. Det er faktisk godt. Jeg vil gerne skrive mere om det, men min kortlæser og dermed mine billeder fra besøget, er utilgængelige, pga. en ufremkommelig kortlæser. Beretningen skal fortælles med billeder, så den må I have til gode. 

Afmystificerede Rolf Sørensen – il biondo

Én ting kan jeg dog lige nævne. Når man ser en hel væg af vindere, derinde på væggen, hvor Flandern hylder sig selv, og sine helte. Museeuw, Boonen, Gilbert, Sagan osv… og så… Rolf. Så kommer man i tanke om, hvad han egentlig udrettede, da han vandt netop det løb, som eneste dansker, til dato. 

Vlaanderen hylder, og husker deres helte, og Rolf, han er altså én af dem. Det glemmer man måske lidt, når han er på tur med Ritter, og er helt folkelig og hyggelig (hvilket er fedt). Men hyggelige Rolf var altså også en verdensklasse cykelrytter.

En helt, på en væg, med andre store helte, og på en brosten. I Vlaanderen. 

En smuk tur på udvalgte stigninger

Efter museet, kører vi ud i landskabet med Museeuw. Han kører ikke med hele vejen. Men Kwaremont vil han gerne cykle med os. Vi skal også have en øl senere, af samme navn, sammen, forsikrer han. Vi får se. 

Vi er en sammensat gruppe af journalister, der bliver sat af cykelpensionisten, i et tåget, næsten mystisk Flandern landskab. En kollega spørger mig om jeg virkelig ville tage familien med hertil? Kan man skrive det?

Det kan man, det ville jeg. Til hver en tid. Flandern er smukt, råt og uspoleret. 

Mere cykling, Cross og 6 dages løb. 

Weekenden er kun lige startet. Vi har cyklet legendariske stigninger, i stjernernes fodspor, med en tidligere stjerne. I morgen står den på udvalgte sektioner af Gent – Wevelgem, hvor Luca Paulini for i 2015 tog en legendarisk sejr. Se den, igen! HER!. Gør det nu bare. 

Nu skal jeg spise aftensmad, og drikke Belgiske øl. Det starter godt, hernede i det tågede Flandern. I morgen aften er vi inviteret til 6 dages løb, og søndag til CX world cup. Max speed på kadencen, og VIP billetter. 

Og cykling, ikke mindst.