Flandern 2021 – Leuven i cyklingens tegn

Gudsjammerligt tidligt afsted mod KBH, og så videre med den genopstandne flytrafik mod Bruxelles, hvorfra det sidste ben af rejsen foregik i tog mod Leuven, målbyen til dette års VM i landevejscykling. Byen emmer allerede nu af cykling, til trods for at festen først for alvor starter på lørdag med kvindernes eliteløb, og kulminerer søndag, med herrernes ditto. 

Af Uggi Kaldan | AltomCykling.dk

Det var en fed ankomst, for jeg landede lige med toget, og så var profferne igang med at inspirere runden i Leuven, der er en noget krøllet affære, men nogle super tricky sving, som nok skal skabe noget drama på dagen, måske særligt i herrenes løb søndag, hvor der er risiko for regn.

Jeg smuttede hen på mit hotel, der ligger 100 meter fra finale strækningen, skyndte mig at tjekke ind, og så ud og så om jeg kunne få taget et par billeder, men her var profferne desværre færdige med deres runder, jeg håber jeg får chancen igen i morgen, om ikke andet satser jeg på at få billeder af U23 finalen!

På tur med Specialized

Fredag har jeg dog også et par andre opgaver, da jeg er inviteret til Belgien af Specialized, der har en mega spændende lancering på vej, som jeg desværre ikke kan skrive om endnu, men det er den jeg er hernede for at  forberede en artikel omkring.

Det store S har bygget et showroom på finale strækningen, med fokus på deres VM triumfer, meget cool faktisk, og når der er VM, så har nogle af deres sponsorerede atleter det med lige at kigge forbi! Mens jeg var forbi i dag kom Justin Williams lige forbi, han er manden der har grundlagt L39ION Cycling Club i LA, Californien, en succeshistorie for amerikansk cykling.

Da der ikke var noget på programmet i dag, fik jeg lov at låne en Creo for at tage på recon på VM runden i Leuven. Jeg havde bare almindeligt kluns på, og sejlersko. Halvvejs inde på rundstrækningen bliver jeg dog overhalet af en større gruppe ryttere der ligger og cykler 34 – 35km/t og dem kunne man jo godt lige hægte sig på ikke?

Ups, til motionscykelløb, i lange bukser, bomulds t-shirt og sneakers…

Jeg troede egentlig bare de var ude og rulle rundstrækningen i Leuven igennem, ligesom mig selv, men jeg kan godt fornemme ret hurtigt at vi kører ud af byen, ikke rundt om, så på et tidspunkt spørger jeg en rytter om hvor vi egentlig er på vej hen…

Han fortæller mig så at vi er igang 60km ruten af “Flanders 2021 rides Leuven“, det sidste løb af en række motionsevents, der er arrangeret i forbindelse med VM festen, og jeg har praktisk talt været med fra start. Nå men når man nu var igang, så kunne man jo lige så godt køre turen færdig.

Det blev “sjov” tur med 30 km/t i snit ca. det var naturligvis fedt med elmotoren på bakkerne, men da den stopper ved 25km/t måtte jeg selv holde den igang på det flade, 12kg og 40mm dæk, så får man lov til at arbejde for sagen når der skal køres 30 i snit i 60km, så nu er benene godt ømme, men det var en fed tur!