Rundt om Fyn på Cykel 2017 med Aske Søby
Rundt om Fyn på Cykel 2017 med Aske Søby

Fyn rundt – for nogen årets 3. tur på landevejen…

Som de opmærksomme læsere nok har bemærket, så har AoC arrangeret en tur rundt om Fyn i morgen, vi har gels og andet godt med fra GUEnergy – og måske endnu mere vigtigt, så har vi indlagt et livsvigtigt depot med forfriskninger hos Refsvindinge Bryggeri, 40 kilometer fra mål! 

Af: Uggi Kaldan

Ingen tur uden benspænd…

Nogle af læserne har måske også bemærket at vi har inviteret ultracyklisten Aske Søby med, som til sommer skal køre Trans Siberia Extreme, 3 ud af 15 deltagere i år danskere… Michael Knudsen fra Sjælland (som vi også kører en lang tur med, bliver annonceret snarest) – Aske Søby, som vi altså kører med i morgen, og sidst men ikke mindst den stærke jyde Peter Sandholdt, som vi også forsøger at arrangere en lang tur i det jyske med! 

Nå, men det er ingen hemmelighed at redaktøren på dette medie på ingen måde er i samme form som hverken Aske, Michael eller Peter, så hvad går man så, når man skal ligge på dæk hele vejen rundt om fyn, og det man er mest bange for er at blive kørt i smadder… 

Man bytter selvfølgelig pulsbælte :P – så i morgen kører Aske med redaktørens pulsbælte, og kører ikke over 160 (og helst ikke puls 160 hele vejen, for så bliver det altså lidt hårdt!!). 

Aske Søby 2017 AltomCykling.dk
Aske ser STADIG helt afslappet ud… Calpe, 2016 © Foto: Uggi Kaldan

Gæster – masser af gæster ser det ud til! 

Vi har i øvrigt inviteret til at man kommer og cykler med, og det er der en god håndfuld ryttere der har sagt ja tak til. Enkelte har udtrykt lidt betænkelighed ved det annoncerede tempo på 32 km/t – men lad os nu se om det holder, og husk nu det er inklusive pauser!  

For dem der ikke er så stærke (som f.eks. mig) så vil der være mulighed for at sidde på dæk det meste af vejen, og det hjælper jo en hel del – særligt når vi som det ser ud til, ikke kun er 2 på tur, men faktisk nærmer os 10! 

De fleste ser utroligt velforberedte ud, og ligner nogen der har trænet godt vinteren over, f.eks. har  2 kvinder meldt sig på banen, en stærk triatlet og en mindst ligeså stærk rytter fra team VéloCONCEPT Women

I den anden ende af skalaen er der så mig selv, og Frej Elbæk Schjeldal (39) Nordisk kommunikationschef for IRONMAN, der også står bag de store Velothon cykelløb i blandt andet Stockholm, Berlin og Hamborg i samarbejde med UCI.

Frej kommer med helt friske ben, således er torsdagens tur, årets 3. for Frej, de to første var henholdvis lørdag og søndag i sidste uge (men han har altså smugtrænet lidt på hjemmetræneren) – for at være ekstra skarp har han også fastet tirsdag og onsdag… det skal nok blive sjovt Frej :D :D 

Frej underspiller naturligvis dagsformen helt vildt, man er vel ægte cykelrytter (det er han tydeligvis som det ses) © Foto: Martin Paldan – GF Munkebjerg 2016

Det bliver en fed tur! 

Uanset hvordan det går, og uanset om jeg bliver nødt til at bide i græsset og stå af inden vi kommer hjem, så bliver det er fed tur, jeg glæder mig helt vildt! For dem der ikke har fulgt med, så er der afgang i morgen, fra “bagsiden” af Odense banegaard klokken 08.00! (v. jernbanemuseet). 

CA. TIDSPLAN:

Checkpoints (ca. tider) – hold øje med AltomCykling på Instagram, vi smider et billede på når vi når de forskellige checkpoints, og forventer at køre ca.32 km/t.  Du kan finde turen online samt downloade GPS track på dette STRAVA link!

09:15 Circle K, Odensevej, Bogense (40 km)

10:30 OK Fåborgvej, Assens ca.10:30 (83 km)

12:00 Circle K, Assensvej, Faaborg (120 km)

13:00 Go On, Nyborgvej, Skårup (155 km)

14:10 Circle K, Dyrehavevej, Nyborg (180 km)

14:45 Circle K, Grønlandsgade, Kerteminde (200 km)

15:15 MÅL ODENSE

* Tidsplanen er foreløbelig, alt kan ske! – så hold øje med vores Instagram hvis du har tænkt dig at mødes med os ude på ruten

** Vi regner med at følge ruten så vidt muligt, men det er ikke 100% vi følger den slavisk, vi kører dog 100% sikkert forbi alle checkpoints! 

FYN RUNDT 2017 AltomCykling.dk