004 Apidura
Foto © Uggi Kaldan | AltomCykling.dk

GEAR: Apidura Expedition – First look

GEAR: Årets første måneder byder på masser af Bike-Packing for mit vedkommende. Der er adskillige ruter der skal cykles igennem, bl.a. 420km Dirty Jutland XL, fra Blåvandshuk til Skagen, 2000km Race Around Denmark ruter, rundt i hele landet og sidst men ikke mindst, 1200km RAD X gravel mix i Jylland!

Vores løb har fået en ny samarbejdspartner ombord, og det er intet mindre en det legendariske cykeltaske firma, Apidura, der netop har sendt os en række tasker til vinterens og det tidlige forårs kommende rutetests.

Du pakker det der er plads til…

Selvom det er mange kilometer, så kommer man aldrig ret langt væk fra civilisationen, i Danmark, så kunsten er at pakke hvad der er brug for, og ikke mere. Planen er ture med én til to overnatninger ad gangen, hvor jeg når så mange kilometer som muligt, om dagen. Det hele skal passe med hustruens arbejdsplan, så det bliver et mix af weekender og hverdage, de næste par måneder.

Jeg kan godt lide at tingene er pakket “tight” på cyklen, og medbringer et absolut minimum af udstyr, hvilket ses på valget af tasker. Skal man på længere eventyr, eller ønsker man at medbringe lidt mere, end absolut minimum, fåes naturligvis tasker der kan rumme mere, meget mere.

Mit “rute-test” set up

Expedition Saddle bag (9 ltr.)

Den er ikke stor, så der skal virkelig pakkes effektivt. Overvejede virkelig 14ltr, men efter at have regnet på det, så BURDE den har være stor stor nok. Jeg forventer at kunne have min “jetboil”, mit lille Lofoten telt fra Nordisk, samt min sovepose i tasken.
Apidura Expedition Saddle Bag

Expedition Handlebar bag (10 ltr.)

En forholdsvist aflang taske, så igen har jeg lavet tricket med at samle den bag på med et “strap” – der i øvrigt følger med, således at tasken komprimeres. Ikke helt fundet ud af hvad der præcist skal pakkes heri endnu, men sikkert en lille dunjakke og noget aftensmad.

Apidura Expedition Handlebar Bag

Race top tube bag (1 ltr.)

Min Diverge fra Specialized har skruer på overrøret, og derfor valgte jeg den har RACE udgave der skrues fast på overrøret, og dermed sidder lidt mere stabilt. Jeg er også kæmpe fan af lukningen, der er en flap i stedet for en lynlås. Jeg plejer at have powerbank, og hurtig energi til at konsumere på rammen i tasken, samt min telefon.

Apidura Race Top Tube Bag

Expedition Frame bag (4,3 ltr.)

Ville gerne have haft 5 ltrs udgaven, men var desværre lidt for stor til min str.56 ramme, så det blev denne 4,3 ltrs, jeg plejer at have alt muligt grej i den her taske, en masse småting, samt en ekstra trøje / tynd regnjakke. Den nye Diverge har det såkaldte SWAT system, så man kan gemme 2 gravel slanger + pumpe, og ale muligt andet, ned i skrårøret, det er mega smart, og frigør en del plads i rammetasken.

Apidura Expedition Frame Bag

Fork bag (4,5 ltr.)

Har bestilt 2 af dem her, ikke sikkert jeg kommer til at køre med dem begge, men jeg forventer at have mit liggeunderlag i den ene. På billedet er den lidt sjovt monteret, det er kun for show, da man skal have et “stativ” der monteres på forgaflen, som tasken så monteres på. Det er bestilt, men ikke ankommet endnu.

Apidura Fork Bag

Første tanker?

Alle tasker var lette at montere, alle straps passe perfekt, og der hvor der var behov for lidt justering (frame bag og top tube bag) – der var der lavet “loops” og ekstra huller, således at taskerne kunne monteres perfekt – uden at skulle bikse med hjemmelavede løsninger.

Kvaliteten virker fantastisk god, jeg kan ikke forestille mig man kan slide de her tasker op på under 10 år, de virker bundsolide.

Nu skal de stå distancen på grus og på landevejen, og så kommer der en anmeldelse om en måneds tid. Det starter godt.

Vi ses på rammen!

Taskerne kan købes i Danmark hos bl.a. Bikestore.dk, eller online direkte hos Apidura.com.

NO PAY POLICY //** AltomCykling.dk modtager ikke betaling for produktanmeldelser. Til denne artikel har vi har fået taskerne stillet til rådighed af producenten, og fået lov at beholde dem efter endt test. Vi anmelder ud fra Devisen:
Hvis du køber et produkt vi har anbefalet, så bliver vi glade,  for så har du nemlig købt et godt produkt, som vi står inde for.