Strømperne gik fint ned i redaktørens sko © Foto: AltomCykling.dk

GEAR: DexShell Ultralite Bamboo vandtætte strømper

Var på nyligt besøg hos gearimportøren ODEX, der blandt andet forhandler mærker som Argon, Aclima, Corima, Inov8 mf. De havde også lige fået de her strømper ind ad døren, og dem synes det jeg skulle prøve, så det gjorde jeg!

Af: Uggi Kaldan

Unboxing

002_DexShell_Ultralite_Bamboo

Dexshell Ultralite Bamboo er super elastiske (4 vejs) strømper der er vandtætte. Ud af æsken virker de ret tykke, men det er dog slet ikke så galt når man først får dem på, ca.⅓ skostørrelse vil jeg mene, så med mindre du har købt cykelsko der sidder fuldstændigt tight, så burde du godt kunne have strømpen i skoen, jeg kunne i hvert fald uden problemer få mine fusser med strømper ned i mine sko, også uden det strammede.

Normalt strammer jeg ikke mine sko så meget om vinteren, for at sikre at jeg ikke får stoppet blodtilførslen, og så har jeg haft succes med indlæg der støtter i svangen, et godt indlæg kan gøre underværker for kolde fødder!

Strømperne er lidt til den korte side i forhold til moden, der for tiden dikterer høje cykelstrømper, i praksis betød det dog ikke noget for mig, de sad som de skulle og faldt ikke ned ad benet, selvom de var placeret udenpå mine vinterbukser, som det ses på billedet ovenfor.

I brug – 2 timer og 40 minutter i dansk efterårsvejr.

Man må jo ofre sig lidt når der skal testes, så jeg tog ca. 3 timer med strømperne på – temperaturen hjemmefra sagde 8 grader, men min Garmin har målt 4 grader i snit på turen (der var også meget vind) – for mine fødder var det lige i underkanten til de strømper her.

MEN – utroligt nok blev fødderne ikke så kolde at de gjorde ondt da jeg kom hjem, så et forsigtigt bud (og det vil jo altså variere utroligt meget fra rytter til rytter) – er at strømperne her har en komforttemperatur omkring 8-10 grader, og til nød kan bruges ned til 4-6 grader, derunder bliver det for koldt, hvis man kører længere end en times tid.

003_DexShell_Ultralite_Bamboo

Er de vandtætte? og bliver fødderne ikke bare våde af kondens / sved?

Ja, de er vandtætte og nej fødderne bliver ikke våde af kondens – bevares efter 3 timer var strømperne let fugtige indvendig, men jeg havde ikke “krøllede tæer” som man kender det når man har kørt rundt med våde fødder nogle timer – og de var som sagt heller ikke iskolde.

De blev udsat for en del vand og rimeligt koldt vejr – og jeg må sige at de bestod testen, de her strømper kan bestemt bruges til forskellige formål, på landevejen er det dog lidt ekstremt at droppe overtrækket, for skoene bliver jo stadig våde og beskidte.

Derimod kunne jeg godt finde på at have dem på under mit overtræk på rigtig våde / kolde dage – som ekstra sikkerhed. Selv de bedste skoovertræk kan have svært ved at holde vandet ude i 3 – 4 timer, så det skal testes om strømperne kan give tørre fødder under de forhold. Derudover tænker jeg at strømperne kunne være et stort hit for særligt Crossryttere, hvor overtræk ikke er ret praktiske.

ODEX kan oplyse om nærmeste forhandler, vejledende udsalgspris er 249,- kroner, så det er heller ikke fordi strømperne her ligefrem vælter budgettet.

Vi anbefaler til ryttere der kører langt, også når det regner og sner, samt til alle crossryttere.

God vintertræning.

DexShell Ultralite Bamboo