cof

Johan Museeuw kommer til Ronde van Borum – og afterparty

Den 3. april kan aarhusianske cykel- og ølentusiaster komme med til cykelfest, når VISITFLANDERS igen viser Flandern Rundt på storskærm på Hantwerk ved Aarhus Lystbådehavn. Både til Ronde van Borum og til efterfesten vil det være muligt at møde cykelstjernen Johan Museeuw. Lørdag den 2. April kan alle komme ud og cykle en tur med Johan, turen starter hos den Aarhusianske cykelbutik, Design Cykler

Pressemeddelelse | AltomCykling.dk

Cykelløb og afterparty

Efter et brag af et event i 2019 gæster turistrådet for det nordlige Belgien, VISITFLANDERS, igen Hantwerk ved Aarhus Lystbådehavn – kun et kvarters gåtur fra midtbyen, i samarbejde med cykelløbet Ronde van Borum.

Efter cykelløbet i Borum I anledning af det ikoniske belgiske cykelløb Flandern Rundt holder Hantwerk ekstraordinært søndagsåbent den 3. april for at vise det legendariske cykelløb på storskærm og lange moules frites og kolde, hjemmebryggede belgisk-inspirerede fadøl over disken. De første 100 øl er på turistrådets regning.

Foruden de mange belgiske – og danske – cykelstjerner på storskærm vil der på Hantwerk også være mulighed for at hilse på et belgisk cykelikon ansigt til ansigt.

Mød Johan Museeuw

Årets event gæstes nemlig af ingen ringere end den belgiske cykelstjerne Johan Museeuw, der har en lang karriere som professionel cykelrytter bag sig (1988-2004).

Han har bl.a. vundet Paris-Tours (1993), Flandern Rundt (1993, 1995 og 1998), Amstel Gold Race (1994) og Paris-Roubaix (1996, 2000 og 2002). Herudover blev han verdensmester i landevejscykling i 1996.

I løbet af dagen vil VISITFLANDERS også organisere forskellige konkurrencer med mulighed for at vinde særligt cykel- merchandise.

– Vi glæder os til igen at holde cykelfest sammen med alle Aarhus’ cykelentusiaster på Hantwerk. Vores første arrangement ved Flandern Rundt i 2019 overgik alle forventninger, og vi har nu glædet os i hele tre år til at kunne gentage succesen, fortæller Dries Verclyte, der er ansvarlig for cykling hos VISITFLADERS, om det aarhusianske event, der både i 2020 og 2021 blev aflyst grundet pandemien.

Ronde van Borum

Vil man tyvstarte cykelfesten allerede om formiddagen, kan man få en smagsprøve på den stemning, der hersker ved Flandern Rundt, til den aarhusianske udgave af det ikoniske cykelløb. I Skivholme, der ligger knap 20 km udenfor Aarhus, samles 200 cykelentusiaster nemlig traditionen tro kl. 10.00 for at hylde Flandern Rundt med dens danske pendant, Ronde van Borum, der hvert år afvikles på samme dag som sin flamske storebror. Her cykles ti runder på en 7,4 km lang rundstrækning – med i alt 900 højdemeter undervejs.

En vaskeægte cykel-nation
Flandern Rundt er kendt over hele verden, og mere end 800.000 cykelfans samles hvert år langs ruten for at huje og heppe på rytterne. Men faktisk kan cykelkulturen i det nordlige Belgien opleves hele året. Ud over at prøve kræfter med de ikoniske stigninger og brosten fra regionens verdenskendte cykelløb kan cykelfans, der besøger Flandern, også blive klogere på regionens cykelhistorie på en af cykelmuseerne samt nyde særlige cykel-øl på de lokale bryggerier og barer.

Praktisk information

VISITFLANDERS inviterer cykelfans til at se Flandern Rundt på storskærm hos Hantwerk den 3. april.

Dørene åbner kl. 11.30. Nærmere information om eventen findes snart på Hantwerks Facebook-side: www.facebook.com/HantwerkAarhus 

Læs mere om cykelmulighederne i Flandern på www.cyclinginflanders.cc 

Skal du med ud og cykle, kan du tilmelde dig Ronde van Borum her: http://rondevanborum.dk