Christian Moberg fra Team Cult Energy Vital Water klar til start ved Kay Werners mindesløb på Aarhus Cyklebane 2014 © Photo: Uggi Kaldan // AltomCykling.dk
Christian Moberg fra Team Cult Energy Vital Water klar til start ved Kay Werners mindesløb på Aarhus Cyklebane 2014 © Photo: Uggi Kaldan // AltomCykling.dk

Johannes Ollerup Sahl beretter fra en fantastisk aften på Aarhus Cyklebane

Fantastisk aften i Aarhus med masser af stjerner til start til Kay Werners Mindesløb!

Smilets by viste sig fra sin absolut bedste side da der tirsdag aften blev kørt Kay Werners mindeløb på Aarhus cyklebane, både tilskuere og vejr var helt i top.  Der var lagt op til det helt store væddeløb, med af de stærkeste parløbsfelter set på banen i mange år. Det stærke program var heller ikke gået offentlighedens næse forbi. Over 500 tilskuere havde fundet vej til cyklebanen for at overvære det spændende cykelløb! 

Johannes Ollerup Sahl er primus motor bag revitaliseringen af Aarhus Cyklebane, med sommerarrangementer som i gamle dage (Hvor banecykling var en sommersport red.). Det er stille og roligt ved at gå op for både de lokale og københavnerne, at der faktisk er noget at komme efter, når der bydes op til dans på den gamle betonbane ved Aarhus. Det er kanon af arrangmenterne, Kay Werners Mindeløb, Niels Fredborgs Æresløb, Jørgens Leths Æresløb og Gunner Asmussens Æresløb, som Johannes Ollerup Sahl begyndte arrangere i 2011, nu for alvor begynder at trække folk ud på banen. Fra i år er Michael Berling også trådt til som arrangør, begge med god opbakning fra CK Aarhus´ formand Johnny Franck, der også her en fortid som wattmonster på banen.

Michael Berling giver den sidste briefing © Photo: Uggi Kaldan // AltomCykling.dk

Michael Berling briefede dagens ryttere om aftenens program, i nostalgiske rammer. Der er noget fedt at over at se topsportsmænd sidde i et gammelt træskur midt på en ældre cyklebane, det mindre mig om dengang jeg startede med fodbold for 20 år siden – hvor det handlede mere om seje præstationer end moderne rammer… det holder 100%!

Christian Moberg fra Team Cult Energy Vital Water klar til start ved Kay Werners mindesløb på Aarhus Cyklebane 2014 © Photo: Uggi Kaldan // AltomCykling.dk

Cristian Moberg tog 1. position til linjeløbet, dagens første event linjeløb. Mobergs makker på dagen var det unge talent Mathias Kriegbaum! De var oppe mod overmagten, men kørte alligevel forbandet godt! Man skal ikke lade sig narre af Mobergs tynde rytterstatur, han har “smugtrænet” med Michael Berling i sine unge år, på banen i København.

Mathias Kriegbaum og Christian Moberg i parløb på Aarhus Cyklebane 2014 © Photo: Uggi Kaldan // AltomCykling.dk

Herover er det Christian Moberg og Mathias Kriegbaum der er igang med at hente den omgang ind som Martin Mortensen og Marc Hester fik hentet i starten af Parløbet.

Alex Rasmussen tager teten og kører i front © Photo: Uggi Kaldan // AltomCykling.dk

Allerede efter den første disciplin stod det klart at der blev kørt meget stærkt i elite klassens parløbs-serie. I Schratch løbet gik Alex Rasmussen fra par nummer 7 frem og tog en føring i et hæsblæsende tempo, som bevirkede at feltet blev splittet.

I udskilningsløbet kom rutinen hos den lokale mand Michael Berling, til sin ret og han kunne besejre den unge Hollænder, Patrick Kos, i en meget tæt spurt. Herunder ses Berling på hjul, på sidste omgang, han tog til sidste Patrick Kos i en spurt hvor det var dækket der afgjorde sejren… sådan skal den skæres!

Michael Berling ligger rutineret på hjul på Andreas Kos © Photo: Uggi Kaldan // AltomCykling.dk

Inden parløbet så det ud som om at løbet skulle afgøres mellem tre par. Par nummer 7 med Alex Rasmussen/ Martin Franck, par nummer 3 med Brødrene Patrick og Christian Kos, samt par nummer 9 med Martin Mortensen/ Marc Hester. Allerede fra løbets første meter blev der angrebet og hele parløbet igennem blev der kørt i et meget højt tempo. Flere par lykkedes med at hente omgange på feltet. Halvvejs i løbet var det de orange hollændere fra par nummer 3 som førte løbet, uheldigvis satte et grimt styrt den ene halvdel a 3érne, Patrick Kos, ud af spil. De resterende 30 omgange måtte brormand Christian Kos kører løbet på egen hånd, efter en tapper indsats måtte Christian Kos dog erkende at dette var for stor en opgave og par nummer 3 kunne sluttet løbet på en flot tredjeplads.

Christian Kos måtte erkende at uden sin makker var spillet tabt © Photo: Uggi Kaldan // AltomCykling.dk

Med hollændernes styrt stod det klart at sejren skulle afgøres mellem par nummer 7 og par nummer 9. Med den spurtstærke Alex Rasmussen som en del af parret havde 7érne et godt udgangspunkt for en samlet sejr. Men med flot taktisk overblik lykkedes det 9érne at hente endnu en omgang på feltet med cirka 10 omgange tilbage af løbet. Selvom par nummer 7 på dette stadie af løbet var foran på point, ja skulle der altså en vunden omgang til for at hive den samlede sejr hjem. Alex Rasmussen go Martin Franck kæmpede en brav kamp og med fem resterende omgange så det faktisk ud til at det kunne lykkes 7érne at hente den nødvendige omgang på feltet. De sidste fem omgange blev en hæsblæsende jagt og til slut kunne 7érne ikke hente feltet og måtte tage til takke med en andenplads i aftenens parløb. Dermed kunne par nummer 9 med Martin Mortensen og Marc Hester køre den samlede sejr i Kay Werners mindeløb i hus efter en hæsblæsende aften med højt tempo og flot cykelløb.

Marc Hester på vej mod samlet sejr til Kay Werners Æresløb i Aarhus 2014 © Photo: Uggi Kaldan // AltomCykling.dk

Marc Hester og Martin Mortensen kørte sejren hjem efter de fik taget omgang nummer 2!

Martin Mortensen på vej mod samlet sejr til Kay Werners Æresløb i Aarhus 2014 © Photo: Uggi Kaldan // AltomCykling.dk

Resultater

Elite Parløb:

Linieløb:

1. Patrick Kos
2. Marc Hester
3. Nicklas O. Pedersen

Patrick Kos vinder linjeløbet til Kay Werners Mindeløb 2014 © Photo: Uggi Kaldan // AltomCykling.dk

Udskilningsløb:

1. Michael Berling
2. Patrick Kos
3. Kaspar Schjønnemann

Berling vinder udskilningsløbet til Kay Werners Mindesløb 2014 © Photo: Uggi Kaldan // AltomCykling.dk

Samlet resultat:

1. Marc Hester / Martin Mortensen 08 point
1 omgang efter:
2. Alex Rasmussen / Martin Frank 20 point
3. Patrick Kos / Christian Kos 19 point

Podie Kay Werners Mindeløb 2014 © Foto: Jesper Bjerring // AltomCykling.dk
4. Christian Ranneries / Kaspar Schjønnemann 14 point
5. Nicklas O. Pedersen / Andreas Gylling 14 point
6. Christian Moberg / Mathias Krigbaum 10 point
7. Jesper Mørkøv / Jacob Mørkøv 06 point
2 omgange efter:
8. Michael Berling / Johan Langballe 05 point.
9. Erik Lahm / Frederik Schwartz 03 point.
3 omgange efter:
10. Johan Ollerup Sall / Michael A. Larsen
4 omgange efter:
11. Lasse Borch / Florian Sneider

Johannes Sahl i dagens TV udbrud © Photo: Uggi Kaldan // AltomCykling.dk

Senior B Omnium:

1. Eskil Vammen CK Århus 10 point
2. Svend Helleshøj Buch CK Århus 08 point
3. Jens Hesse Thomsen CK Århus 08 point

Eskil Vammen gav ingen gaver og vandt sikkert sejren i "D" feltet © Photo: Uggi Kaldan // AltomCykling.dk

B & U Omnium:

1. Ruban Zilas Larsen CK Århus
2. Frederik Bjørn Sørensen CK Århus
3. Mads Almstrup CK Århus

Ruben Larsen til Kay Werners Mindeløb i Aarhus 2014 © Photo: Uggi Kaldan // AltomCykling.dk

Veteran Sprint:

1. Jens Jørn Jensen
2. Peter Tranbjerg
3. Bjarne Simonsen

 Jens Jørn Jensen tager spurten i Veteran klassen til Kay Werners Mindesløb 2014 © Photo: Uggi Kaldan // AltomCykling.dk