Lækre sommerdage i Hamborg, optakt til Cyclassics

Så er det i morgen den står på 160km sjovt ræs i Hamborgs gader, helt afspærret og med mange tusind deltagere. Det glæder jeg mig mega meget til. Jeg har familien med, vi ankom i går, og har haft en super hyggelig lørdag! 

Tekst & Foto Uggi Kaldan

Sydlandsstemning, 340km fra Aarhus

Fredag eftermiddag, da ungerne var hentet i skole og institution, stødte vi til pølsen af fredagstrafik der flød sydpå, ja velsagtens flyder i alle retninger. Det føles som om der er flere biler på vejene end nogensinde, måske har jeg endda læst i en avis for nylig, at det faktisk forholder sig netop sådan.

Hverken hurtig eller langsom vil jeg betegne rejsen. Med 2 børn på 7 og 3 år, bliver  længere bilture alligevel aldrig noget eksprestog. Så skal den ene tisse, så skal den anden. Så skal man strække ben, og så er det tid til frokost.

På cyklen snakker man om “stay on the bike” når en høj gennemsnitsfart er målet. Man kan snakke om “stay in the car”, når det handler om køreture med børn i bilen, hvis det skal gå stærkt. Man kan også bare slappe af, og tage den tid det tager. Det gjorde vi, og turen tog 5 timer.

Hurtig check ind hos vores AirBNB vært, i en hyggelig ferielejlighed, ikke noget fancy, ikke særligt centralt, men dog ikke længere end 9km fra staten af Cyclassics i morgen, så jeg kan stå op og rulle til start, mens familien kan boble videre. Perfekt.

Hele dagen i dag har vi hygget i 30 grader, og det har føltes som at være 1000km længere sydpå, men det er altså kun Hamborg. Selvfølgelig har vi også være heldige med vejret, men jeg kan alligevel ikke lade være med at tænke på, at det er alt for lidt man besøger denne fantastiske storby, syd for grænsen.

Korte rør fra morgenstunden

16 grader fra morgenstunden i morgen, og 26 til 30 grader hele dagen, Tørt, og stort set ingen vind. Det bliver nogle hurtige og ikke mindst varme 160km jeg skal ud på i morgen. 100% sikkert i kort / kort, og med en ekstra dunk på ryggen!

Det bliver også den sidste test af det fine sæt tøj jeg har modtaget fra danske Pas Normal. Faktisk har der ikke været meget, “ægte” kort / kort vejr i Danmark de seneste uger synes jeg, men det ændrer Hamborg på i morgen.

Når nu det tyske vejr arter sig fra sin bedste side, så tænkte jeg at hvide strømper også var et must. Jeg har valgt et par fra tyske Fingers Crossed, det er næsten oplagt, når man nu er i Tyskland og cykle ikke?
Både sko og cykel er også blevet pudset, så jeg er ready to go.

Cyklen kender faste læsere af bloggen, det er den helt fænomenale S-Works Tarmac AXS. En fantastisk fartmaskine, som jeg virkelig nyder at cykle på, og som bare ser hamrende fræk ud i den hvide / sølvgrå lakering, synes jeg i hvert fald!

Cyclassics, hvad er forventningerne?

Ærligt? Ingen. Jeg er i startgruppe A – altså hurtigste startgruppe, og så må vi se hvad der sker. I 2017 kørte jeg Berlin udgaven af løbet, hvilket var en fed oplevelse, Berlin er OGSÅ en fed by, og det var et sjovt løb.

Jeg blev sat af de hurtigste omkring 40km inde i løbet, men kørte nu fint i gruppe 2, og blev samlet nr.57 ud af et par tusind deltagere, så det gik jo godt. Jeg tror der bliver kørt hurtigere og feltet er skarpere i Hamborg, så jeg aner ikke hvad jeg skal forvente placeringsmæssigt.

Jeg kører med det jeg har, så må vi se hvor langt det rækker. Målsætningen er at få en sjov dag på rammen, have overskud til at tage lidt føringer i den gruppe jeg ender i, undgå at tage unødige risici, og i det hele taget bare have en god dag på rammen.

Tysk kvalitets arrangement

Der er en fin lille goodiebag man får ved start, og tysk orden på numre og indskrivning, er det ligesom Berlin, så forventer jeg i det hele taget knivskarp afvikling, det er lidt en kliché, men altså, tyskere er altså gode til at have styr på tingene, de skuffer indtil videre ikke i Hamborg.

I mål er der øl, pasta, og kører jeg hurtigt nok, kan jeg også lige fange et heat af det single speed race der også bliver afviklet, og som plejer at tiltrække nogle sjove cykelrytter typer, med masser af tatoveringer, og rock n roll attitude, den slags elsker man jo som fotograf.

Fuld beskrivelse af oplevelsen i morgen, på mandag, jeg regner faktisk med også lige at nå at hygge med familien i en park, og se et slot på vejen hjem, cykling og familietur i skøn forening. Når destinationen er så tæt på som Hamborg, så er det alle tiders idé!

Nu vil jeg i seng, glæder mig til i morgen!