Specialized Headquarters AltomCykling

Length of Sweden – næsten en spirituel oplevelse

AoC var til premiere på en en lille film Specialized har produceret. Det var det danske / nordiske hovedkvarter der faktisk ligger lige lidt udenfor Aarhus der inviterede, og tak for det, det var en rigtig fin aften, og ikke mindst en ganske glimrende film, som du faktisk kan gå ind og se på nettet med det samme, hvis du lige har 30 minutter. 

Tekst og Foto | Uggi Kaldan

Som det ses på coverbilledet er Specialized lokaliseret på en gård, og det var et ganske hyggeligt og uformelt arrangement de havde inviteret til i fredags, for at vise deres nye film, og give almindelige dødelige mulighed for at kigge lidt på de nye produkter der kommer ud nu her. Naturligvis cyklen der er baggrunden for hele filmen og arrangementet, den nye stålramme Sequoia, men der var også mulighed for at se et par topklasse MTBs og så hang der også en Venge, med ret mange spacere under styret… den er til en hvis Peter Sandholt, der skal ud og køre noget der hedder Trans-Siberian Extreme. Det er stadig til votering om RAAM eller TSE er verdens hårdeste ultra cykelløb… begge dele lyder ret hårdt! 

Specialized Sequoia AltomCykling

Peter Sandholt Specialized Venge Vias for TSE Trans-Siberian Extreme © Foto: Uggi Kaldan

En fed, men også speciel film

Nå men der var disket op med super hyggelig hjemmebif, strandstole, burgere, sodavand og øl ad libitum, med andre ord så blev dem der havde nået at sikre sig en plads (der var kun 25 pladser og fuldt hus) forkælet, både før, under og efter den lille filmfremvisning – lad os håbe Specialized laver mere af den slags, det en fed måde lige at opleve lidt nye produkter på, som ellers normalt kun er journalister og indkøbere forundt. 

Selve filmen er en artsy sag, det handler næsten ligeså meget om den psykiske udfordring ved at skulle køre over 2000 kilometer på 7 dage, som det handler om at gennemføre og måske endda komme først – det er et MEGET low tech løb, hvor deltagerne står for stort set alt selv, og de skal selv slæbe alt deres grej. Altså ingen følgebil, mekaniker og så videre – man må dog gerne købe mad undervejs. 

Hele stemningen i filmen bliver understreget af at man faktisk ikke ser deltagerene køre i mål, men i stedet ser et lille ritual de slutter med bagefter, det er meget fedt, i de her resultatorienterede Strava tider. 

Det var et fedt arrangement, og jeg kan på det kraftigste anbefale at se filmen, der er nogen som den ikke vil sige en skid, og så er der andre der vil se den og tænke – det der – det gad jeg godt… jeg hører altså lidt til de sidste. Det lignede en rigtig hård og sjov udfordring. 

Du kan kun se den indtil i morgen på nettet, så brug de 30 minutter hvis du synes det lyder interessant – du kan se filmen : Length of Sweden Movie