Værelserne tildeles på Ågård Efterskole hvor vi overnatter i nat - det er måske ikke 4 stjernet luksus, men skolerne har altså lagt sig i selen og disker op med kvali mad og god organisering! Stor ros.

Når solen skinner er livet bare sjovere! – Post Danmark Rundt Motion 2. Etape

I dag har den stået på den længste etape i dette års Post Danmark Rundt, og dermed også for os motionister der kører motionsafdelingen af selvsamme. Start i Ringkøbing og mål i Aarhus – motionisternes rute var dog kortet en smule så vi endte på 205 kilometer, og ikke 235 som profferne, det gjorde nu ikke noget, vi blev trætte alligevel.

Af: Uggi Kaldan

Efter regnvejrshelvedet i går var det dejligt at vågne til en vejrudsigt i dag der lovede tørvejr, og mindsandten om det ikke holdt stik – der var tørt fra start til slut. Post Danmark Rundt Motion køres i 3 grupper, med hver deres kaptajn og hver deres “snithastighed” der skal overholdes. Vi skal jo gerne nå frem til målbyen og køre en enkelt runde på den afsluttende runde, inden profferne dukker op og viser hvor stor forskellen faktisk er på dem og os… den er stor! :)

Grupperne kører henholdsvis 25, 27 og 30 kilometer i timen i snit, og man starter så naturligvis på lidt forskellige tidspunkter, hvor dem der kører 25 km/t i snit naturligvis starter først. Jeg har kørt 30 km/t i snit de to første dage og det har været fint for mig – vi er jo ikke store grupper da Post Danmark Rundt motion kun består af ca.50 deltagere, så man får lov at arbejde i front på skift det meste af dagen. (10 – 20 mands grupper ender man typisk med, i dag var vi 12).

Det gør ikke noget – og er faktisk hyggeligt – men det er faktisk bare for at forklare at 25, 27 og 30 i timen måske ikke lyder af så meget, men man får nu lov at arbejde for det, og når det så er flere dage i træk, så kan det mærkes!

Dagens Etape

Kort summet op – utroligt meget mere underholdende end i går, og det var ikke bare fordi der var solskin, selvom det naturligvis hjalp gevaldigt på det. Noget af det mest imponerende ved dagens etape var faktisk at vi kørte, fra Skjern til Aarhus, stort set uden at køre på hovedvej, små hyggelige veje, dejligt fri for biler – velkommen til landet – hvor var det fedt! Ruten startede fladt så her kørte vi med lidt ekstra fart, da vi godt vidste at de mange bakker på de sidste 100 kilometer, ville køre det svært at ramme 30 i snit (og dermed vores seneste ankomst i Aarhus) – hvis vi lagde for stille ud.

Vi endte med præcis 30 i snit, men de mange bakker til sidst på dagen gjorde at organiseringen i vores gruppe lidt gik i fløjten, så jeg tror godt vi kunne have kørt noget hurtigere hvis vi havde været lidt mere organiserede (der gik lidt rigeligt bakkespurt / forhjulslir i den), men vi kom da i mål, og de fleste var faktisk rimeligt friske.

Jeg vil tro jeg formmæssigt ligger i midten af gruppen, men jeg synes nu alligevel jeg havde ok overskud i mål, rigtigt trætte ben, men ikke kørt HELT i hegnet… og heldigvis for det… der venter jo en ny etape i morgen.

I Aarhus hvor jeg bor, kom min lille familie i øvrigt og heppede (bemærk junior i AoC cykeltrøje) og der var tid til en lille is inden jeg skulle videre mod Vejle.

FamilySelfie
En hurtig selfie med familien :)

Blev jeg ikke helt træt i dag – så bliver jeg det nok i morgen!

#KONGEETAPEN uak! – med ca.400 kilometer i benene bliver det første gang jeg skal prøve kræfter med Kongeetapen (det bliver 4. gang i alt) – hvor jeg er lidt nervøs for Kiddesvej til sidst… de sidste 3 år har jeg ingen problemer haft med den lille stejle satan der kommer som rosinen i pølseenden, jeg er bange for at i morgen bliver noget helt andet, godt jeg har 36 / 27 og det er tørvejr… så går det nok, bare jeg undgår kramper :)

Jeg har også valgt (mod sædvane) at hoppe i en startgruppe der kører lidt langsommere gennemsnitsfart, nemlig 27 km/t – vi kan jo altid sætte tempoet lidt op hvis benene er mega gode, eller hoppe på nogle af de hurtige der kommer bagfra hvis benene er VIRKELIG gode – men vil jo helst gennemføre, så derfor denne sikkerhedsforanstaltning.

Nu vil jeg simpelthen hoppe i seng! vi skal nemlig rocker tidligt op i morgen – vi ses måske i Vejle til kongeetapen, en hjul eller et venligt puf på bakkerne modtages gerne :)

Tjek redaktøren STRAVA fil fra i dag HER