Simon Zdrenka ny CX / Cross skribent på AltomCykling.dk, Photo © Mikkel Bech // AltomCykling.dk
Simon Zdrenka ny CX / Cross skribent på AltomCykling.dk, Photo © Mikkel Bech // AltomCykling.dk

NYTNYTNYT: Zdrenkas CX Sektion

Der sker ting og sager på AOC redaktionen.

En kort intro fra Redakøteren: 

AoC opruster endnu engang, denne gang på “vinterdelen”  af siden,  med en skribent / redaktør der skal dække den hastigt voksende cyklecross sport i DK. AltomCykling.dks redaktør har, trods nærmest ingen egen erfaring, en stor forkærlighed for Cross, så jeg er totalt glad for at kunne præsentere Simon Zdrenka som ny ankermand på vores spritnye Cross Sektion. Uden yderligere forsinkelse giver jeg hermed ordet videre til manden selv. 

Hvem er jeg, Simon Zdrenka?

Ung mand, 25 crosssæsoner “gammel”.
Holder til i Aarhus og omegn.
Bliver som regel bare kaldt Zdrenka…. og det udtales “Strængka”

Cross en sport i udvikling!

Mange har måske lagt mærke til hvordan cyklecross sporten har skudt frem de seneste år og ikke lader til at skifte til lille-klinge lige foreløbig. Sæsonen er bredere og mere proppet med løb af stadig højere kvalitet. Der popper muligheder for træninger op flere og flere steder, og nye cross orienterede tiltag træder i kraft hele tiden. Interessen er så stigende at jeg selv i lang tid har følt at der mangler et vindue til denne verden af ”mud, sweat and tears” så erfarne, nye og ikke-cross orienterede cyklister har mulighed for at få indblik i en ikke særlig mediedækket cykelsportsgren. Dette vindue vil jeg forsøge at skabe på AltomCykling.dk og derfor har jeg sagt ja til at stå i front for Zdrenkas CX sektion, hvor undertegnede kommer til at anmelde løb, teste crossgrej og nye tiltag indenfor Cross.

Zdrenka Bunnyhopper, Photo © Jesper Bjerring // AltomCykling.dk
Det er sværere end det ser ud med puls 180, Photo © Jesper Bjerring // AltomCykling.dk

Cross er en relativt ny sport for mig. Jeg har kørt det i snart tre år, og har et umiddelbart talent for det tekniske aspekt i sporten. Jeg var hooked fra første træning til Onsdag Cross på Aarhus Cykelbane (som er gratis!), hvor jeg i denne sæson er blevet fast træner. Den her lidt tossede sport er noget jeg begyndt at gå op i med liv og sjæl. At nørde de tekniske aspekter i alt fra bunnyhops til dæktryk og disc vs canti er en absolut yndlingsbeskæftigelse. Min glæde ved at nørde kommer helt naturlig, eftersom jeg er uddannet Maskiningeniør og ret analytisk anlagt. En del af mig selv jeg næppe kommer til at kunne skjule i mine indslag. Og nå ja… Så kører jeg singlespeed.

Første sæson med licens. Tid til at få tæv.

Denne sæson bliver min første som licensindehaver. Sidste sæson kørte jeg i den forreste del af motionsløbene, og det gik støt fremad. Jeg havde ved siden af cyklingen utrolig travlt med mit studie så træningen var sparsom tidsmæssigt, men meget intensiv. Perfekt når man skal rotere et kranksæt i en time med en nogenlunde form. Til DM var der også en motionsafdeling tidligt på dagen og det gav mig mulighed for efterfølgende at sammenligne min pace med de bedste (bortset fra at eliten kørte i længere tid). Hvis vi antager at jeg kunne holde min pace i 15min længere ville jeg have havnet omkring nr. 13-14 stykker på dagen. Ikke sindsoprivende, men i den gode halvdel og taget min træningsmængde i betragtning ganske fornuftigt.

Zdrenka Training Hard, Photo © Mikkel Bech // Bechbox.dk
De små sejre, Photo © Mikkel Bech // Bechbox.dk

På den baggrund har jeg denne sæson sat mig det mål, at jeg til DM vil havne i top 10. Det lyder måske ikke voldsomt ambitiøst når det på papiret drejer sig om 3-4 placeringer, men hvis man kigger på hvor mange nye ansigter der er i eliteløbene, så begynder det at spidse til. Der er stadig flere hurtigere ryttere fra MTB og landevej der har fået øjnene op for cross’en, som den glimrende vintersport det er. Jeg har ikke engang nævnt, hvor meget bedre folk hele tiden bliver til cross. Det er klart at jeg derfor heller ikke kan forvente at komme sovende til resultatet. Jeg har gjort en del ud af min træningsplan og formen her i starten af sæsonen viser også gode tegn med en 18. plads til UCI C2 cross i Kronborg, som heldigvis for mig havde en del udlændinge i top 15 ;). Nu står mit mål jo også her sort på hvidt til verden at skue på, så det kan jeg nok også drage nytte af.

Hvad skal der ske på Zdrenkas CX sektion?

Man kan måske allerede fornemme at den nye CX sektion kommer til at blive subjektivt anlagt. Foruden anmeldelser af selv løbene kommer jeg også til at fortælle mig egen oplevelse og forhåbentlig gradvise personlige udvikling. Det bliver ikke mig der vinder løbende, men forhåbentlig ham der havner et sted i den gode ende af feltet hvor menigmand også kan komme til at kører med, hvis man øver sig lidt. Allerede denne weekend skal jeg hjælpe til til det første kvindelige Cyklecross-Intro event. Sporten mangler seriøst nogle flere seje tøser, så hvis du er en af dem så tjek det ud! :) Det kommer jeg til at dække i en opfølgende artikel.

Dagen efter står den på ÅMK’s anden afdeling af Postcup’en, med efterfølgende løbsanmeldelse. Tilmeldingen er åben til d. 29 okt. Kom gerne og sig hej, hvis I svinger forbi!
Vi kan altså allerede nu love masser af artikler, så vi kan kun opfordre til at følge med! Det bliver lidt spændende.

Coverphoto: Mikkel Bech // Bechbox.dk