Mikkel og Micheal fra Optour - perfekte værter og guider! © Foto: Uggi Kaldan // AltomCykling.dk
Mikkel og Micheal fra Optour - perfekte værter og guider! © Foto: Uggi Kaldan // AltomCykling.dk

Optur med Optour… fantastisk tur til Nice!

Redaktøren var inviteret til Nice med rejsebureauet Optour, det var årets absolut sidste “træningsindsats” for mit vedkommende, men sikke en tur. Det er virkelig et fantastisk “set up” de to gutter og grundlæggere Michael og Mikkel har stablet på benene, der er tænkt på det hele.

Af: Uggi Kaldan 

Afgang og ankomst – det spillede bare!

Der var tidlig afgang fra Kastrup Lufthavn. Optours tur til Nice, er en slags forlænget weekend af den slags, der uden de store sværdslag kan sælges på hjemmefronten, hvis man er en mand med familie og i forvejen bruger en del tid på rammen (dem er jeg så én af). Afgang torsdag morgen, med cykling på programmet allerede første dag og hjemkomst søndag aften. 3 overnatninger og 4 dages cykling, det er et super koncept. Først skulle vi dog lige afsted.

Jeg tog ingen billeder i Kastrup, der var mødetid “allerede” 6:20 – jeg havde været oppe klokken 04, så der skulle lige nogle kopper kaffe og en flyvetur til, inden jeg synes det var rimeligt at begynde at fotografere gæsterne på turen. Vi var 18 afsted og det var perfekt, der er plads til 20 deltagere.

Der var hurtig ekspedition i Nice lufthavn, ud til bussen, der hurtigt blev pakket af en kompetent chauffør og så afsted mod hotellet Auberge des Gorges du Loup, et virkeligt hyggeligt “auberge” ca. 1 times kørsel væk. Her har Optour virkelig fundet et fantastisk sted, med top service og en nærværende, engageret vært. På servicefronten må man bare konstatere at Frankrig har rykket sig helt enormt de sidste 10 år. Der er langt mellem sure franskmænd, der mener at service er… ja, det er der vist ingen grund til at uddybe. Det er blevet meget bedre!

Der var 100% styr på ankomsten, bussen ventede og der var en lækker frokost klar - Photo © Uggi Kaldan // AltomCykling.dk
Der var 100% styr på ankomsten, bussen ventede og der var en lækker frokost klar. Photo © Uggi Kaldan // AltomCykling.dk

Ingen tid at spilde – frokost – og så afsted ud på rammen, klasse!

Efter check-in skulle der samles cykler, det kunne man naturligvis få hjælp til, ligesom Optour havde en aftale med en lokal cykelmekaniker, hvis der skulle være sket noget med ens cykel på rejsen, som de ikke lige kunne fikse på stedet. De fleste af os havde vores egne cykler med, nogle havde også lejet cykler lokalt, og de stod klar ved ankomsten. Det var ok BMC rammer i mellemklassen, dog med lidt tunge træningshjul, bestemt brugbart til træning, men ikke lette bjergcykler.

Efter en lækker sandwich, check in, og cykler der var pakket ud, var klokken blevet lidt over middagstid og vi fik stukket “første etape” i hånden. En kort rute på 64 kilometer der dog startede med en lang stigning på 12 kilometer, nærmest lige ud for hotellet. De to guider Mikkel og Michael delte os op i to grupper og så gik det ellers derudaf, mod indlagt kaffestop og for mig, helt nyt terræn. Helt kort beskrevet – det er noget af det fedeste cykellandskab jeg har besøgt.

Jeg er ikke udpræget bjergrytter med mine +85 kilo, men jeg elsker alligevel udfordringen ved at køre opad – og her passer Nice bare perfekt til mig, stigningerne er lange, men gradienterne er lige 1 – 2% under hvad man møder i Alperne, det gør det hele lidt mere spiseligt og fantastisk at træne i.

Optour_002
Efter frokost fik man lige sådan en fin rutebeskrivelse her i hånden, der er tænkt på detaljerne. Photo © Uggi Kaldan // AltomCykling.dk

Forlænget weekend med masser af kilometer og bistroer i særklasse!

Hver dag, en ny etape, de to grupper kører naturligvis forskellige etaper, og guiderne er top fleksible i forhold til at justere på programmet, således at begge grupper får præcis den udfordring de ønsker på de 4 dage. Der er altså styr på cyklingen og guiderne der har cyklet her i 10 år, kender området som deres egen bukselomme, hvilket naturligvis også giver muligheder for hurtig variation af dagens etape, hvis der pludselig skulle opstå lyst til eventyr.

Det gjorde der ofte. Se lige billedet herunder, det var svært ikke at køre rundt på sin cykel og være begejstret, hvilket naturligvis gav lyst til lige at smutte op af en ekstra stigning, særligt når man vidste, at der både til frokost og til aften var sørget for at der blev kræset om én.

Udsigten en fænomenal på flere af stigningerne i området, det er virkeligt sundt for sjælen at cykle her (og godt for formen...) Photo © Uggi Kaldan
Udsigten er fænomenal på flere af stigningerne i området, det er virkeligt sundt for sjælen at cykle her – og godt for formen. Photo © Uggi Kaldan // AltomCykling.dk

Optour har fundet en håndfuld bistroer i området som man besøger gennem de fire dage, alle sammen med deres eget særpræg – og historie. Om aftenen er der klassisk fransk mad på hotellet, alt sammen i super kvalitet og til absolut spiselige priser samtidig.

De 2 guider og grundlæggere af Optour, Mikkel og Michael, beretter begejstret når man stopper til frokost om hvorfor de har valgt netop denne bistro eller dette kaffestop. De virker oprigtigt til at nyde at guide én rundt, det smitter! Man kan mærke at arrangøren vitterligt er stolt af arrangementet og har gjort sig umage, det giver oplevelsen af at være med på en rejse, der udvikler sig med nye ideer og indslag, mens man står midt i det. Den dynamik kommer naturligvis af at Optour er forholdsvist nye, og derfor rider på en masse god energi og drive.

Deres udfordring vil være på sigt at holde fast i den pionerånd, man føler, når man er afsted. Lige nu er den der, og derfor kan AltomCykling.dk kun anbefale en tur med dem, for du får en helt særlig oplevelse med Optour som arrangør. Det håber vi også du gør om 2 år, men det kan læse om til den tid, for turen til Nice ligger højt på redaktørens ønskeliste over arrangementer der skal prøves igen.

En glad redaktør på toppen af Col de Vence
En glad redaktør på toppen af Col de Vence – kort / kort – ej det var altså godt! Photo © Uggi Kaldan // AltomCykling.dk

INFO: PRIS OG TILMELDING

HVAD ER INKLUDERET?

 • Direkte fly T/R.
 • Transfer fra lufthavn til hotel T/R.
 • 3 overnatninger på et 3* hotel
 • Halvpension (morgenmad og aftensmad).
 • Aflåst cykel opbevaringsrum.
 • Guider med på hele turen også cykelturerne om dagen.
 • Briefing hver dag om morgendagens strabadser og vejr.
 • Guidebøger med alle ruterne

HVAD ER IKKE INKLUDERET?

 • Frokost på lokale bistros.
 • Drikkevarer.
 • Cykelkuffert med i flyveren (Optour ordner det gerne for dig til faktisk omkostning ca. 750 DKK T/R).
 • Leje af cykel (Optour bestiller gerne for dig hos den lokale cykelhandler i Vence).

DATOER FOR 2016
14-17 April.
21-24 April.
26-29 Maj.
16-29 Juni.
15-18 September.
22-25 September.

PRIS
5.350,- pr. person i delt dobbeltværelse
1500,- tillæg for enkelværelse
(begrænset antal)

Læs mere på Optour.nu