Praktikanten – dag 2 – Rundt i Aarhus

Hjemmeskolen dag 2. Vores praktikant, Siri på 8 år, er taget på rundtur i Aarhus, for at besøge steder hun holder af. Steder hvor der normalt er en masse mennesker, men i dag var der næsten helt tomt og ret lukket. Alligevel var det spændende at udforske byen, at opleve den “udefra” og prøve at huske hvorfor Aros, Domkirken og ikke mindst DOKK1, er yndlingssteder at besøge. 

Af Siri Kaldan Heuser | Foto © AltomCykling.dk

En tom by

Storetorv er en kæmpestor plads, midt i Aarhus. Vi var nede ved domkirken, der var ingen mennesker i sigte. Vi var kun os to, mig og min far. Der var brosten at cykle på, og der var en skulptur man kunne cykle rundt om, vanddragen hedder den vist?. Vi cyklede rundt og rundt i ring, det var mega sjovt. Domkirken ringede meget højt, det larmede rimelig meget, så vi besluttede os for at tage hen til et af mine andre yndlingssteder, DOKK1.

Dejlige DOKK1, helt lukket

Der var helt lukket over det hele, trapperne var spærret helt af. Jeg kan ellers godt lide DOKK1, der er en rigtig sjov legeplads, og der er alle mulige klatreting, man kan klatre i, og jeg elsker at klatre rundt. Det er også sjovt at være indenfor, der er både børnebibliotek, klædudtøj og et minidukketeater. Man leger rigtig godt, men jeg kan bedst lide at være udenfor, for der er det sjovest.

Der var heller ingen mennesker ved AROS

Jeg kan godt lide Aros fordi der er en mega flot regnbue, den sidder helt oppe øverst på Aros, og så kommer der farver over det hele. Det er som om man kan gå lige ud igennem den, men det kan man ikke, det ville være meget farligt. Inde på Aros kan jeg også godt li det, der er boy, som er rigtig stor og flot, og en masse kunstværker jeg synes er sjove. Der er også et kunstværk med to der holder i hånden og har fået en masse ting ned over sig, også et klaver. Det er lidt uhyggeligt, men det er også flot.

Og så er der hvalen udenfor, den er også rigtig sjov, man kan kravle op på ryggen af den, eller ind i dens mave, det ligner lidt en blåhval, der er udstoppet og lavet til en helikoptor, men det er altså en unge. Det sjoveste ved Aros er at det hele er så flot og sjovt. Jeg elsker Aros.

I morgen siger min far, vi skal lave voxpop?