Rapha Store NYC - her har de sjæl © Photo: Rapha

Rapha Store Copenhagen

For et par uger siden åbnede Rapha Store i København, vi nåede desværre ikke forbi til åbningen hvor der ellers både var bobler og hygge, men vores udsendte rejsende reporter Thomas Opstrup er tilbage i hjembyen København efter sommerens cykeleventyr på Sicilien, og han har lige kigget ind forbi med mobiltelefonen. 

RAPHA COPENHAGEN
img_2841

Butikken er lokaliseret i hjertet af København på Kristen Bernikowsgade 7, og byder både ryttere og cykelfans velkommen i en super hyggelig atmosfære hvor de kan opleve de nyeste produkter fra Rapha, samt nyde en lille snack og / eller en kop kaffe. Der vil også blive arrangeret fællesture på cyklen og events, med udgangspunkt i butikken.

Som altid med Rapha er butikken top stilet indrettet, men måske er “konceptet” også butikken i Københavns udfordring, man savner noget sjæl. Der står godt nok en ældre cykel og der ligger lidt memorabilia rundt omkring i form af et par gamle trikoter og billeder, men man får ikke fornemmelsen af at det er genstande der specifikt er bundet til butikken i København, man føler sig næsten som statist i en kunstig kulisse. Bevares butikken er også kun lige åbnet, men alligevel kan man godt savne et par indretningsmæssige beslutninger, der gav Rapha Store Copenhagen, et “Københavnsk særpræg”.

Dog skal det lige nævnes at cyklen på billedet faktisk er Brian Holms originale Basso fra 1991, det er meget fedt – mere af det – også gerne på indretningsfronten!

img_2840

Kasper Basse, ejeren af Joe and the Juice har for nyligt udtrykt at hans største bekymring ved kædens snarlige ekspansion på det amerikanske marked, er at kæden skal miste sin særlige ånd (nogle vil mene at det ikke vil være et tab…  dog ikke her på redaktionen) – men uanset hvad man skulle mene om juicerne hos Joe and the Juice, så har de stået for noget originalt, og det mangler man måske lidt i den her Rapha store – det unikke touch.

Udfordringen med indretningen / sjælen har ganske givet sine rødder i at butikken jo ikke er et iværksætterprojekt, de vil bare gerne ligne lidt at de er det. Men her har de haft det hele fra dag ét, og netop manglen på “opbygning” kan gøre det svært, for hvad er man så en del af, som personale og butik? Det bliver udfordringen fremadrettet at få skabt den oplevelse af “sjæl”. Kigger man på andre Rapha Stores i udlandet, så er næsten alle butikkerne præget af unikke features i indretningen, der gør netop denne butik særlig, rå vægge, blankpolerede gulve, indendørs cykelparkering, det kan også lade sig gøre i KBH, vi glæder os til at se hvordan det udvikler sig.

Butikken er i den grad et besøg værd, vi håber de på sigt får skabt deres egen profil, der i højere grad giver KBH butikken sit eget særpræg, det fortjener tøjet.

img_2842

Åbningstider
Mon-Fri: 8:30 – 18:00
Sat: 9:00 – 16:00