Sæsonoptakt 2016: Dimension Data

Det helt store nummer for det sydafrikansk baserede hold var at hente Mark Cavendish ind op til denne sæson. Det er en satsning, som i nogen grad har flyttet fokus fra holdets pan-afrikanske profil til et mere regelret og traditionelt eurocentrisk. 

Cavendish har fået håndgangne krigere som Bernie Eisel og Mark Renshaw med sig ombord og sammen med folk som Theo Bos og Tyler Farrar skulle der være basis for et fornuftigt tog til den 31-årige brite.

Talentfulde Louis Meintjes (nu Lampre, red.) valgte at forlade et hold, som i etapeløbssammenhæng ser lidt tyndt ud i truppen med mindre Kanstantsin Siutsou finder sin anden ungdom. Der er dog uomtvisteligt talent at finde i den eritreanske duo Merhawi Kudus og Daniel Teklehaimanot og så har man fyldt op med tjenende spanske ånder som Omar Fraile og Igor Anton, der ikke har skudt farten i efterhånden en årrække.

Edvald Boasson Hagen har tidligt på 2016 sæsonen lignet det gamle århundredestalent fra HTC og den første sæson på Sky og det vil være velkomment på et hold, hvor der er langt mellem stjernerne.

IND: Mark Cavendish (Etixx-Quickstep), Mark Renshaw (Etixx-Quickstep), Bernhard Eisel (Sky), Igor Anton (Movistar), Kanstantsin Siutsou (Sky), Omar Fraile (Caja Rural), Cameron Meyer (Orica-GreenEDGE), Nathan Haas (Cannondale-Garmin), Mekseb Debesay.

UD: Gerald Ciolek (Stölting), Louis Meintjes (Lampre), Matt Goss (One), Andreas Stauff.