Sæsonoptakt 2016: FDJ

Det franske traditionshold, FDJ, er så udpræget fransk som Eiffeltårnet, croissanter og Renault og det kan ses i en trup, hvor man ikke fornærmer mange andre end den allernærmeste familie ved at fremhæve Thibaut Pinot som den altoverstrålende profil på det hvidklædte mandskab. 

Af Lars B. Jørgensen

Den 25-årige etapeløbsspecialist vandt Tour-etapen til Alpe d’Huez sidste år og stemplede sig igen ind i bevidstheden hos det franske cykelpublikum. I det hele taget var det en ganske løfterig sæson for Pinot, der ser ud til at være kommet ud på den anden side af den fobi for nedkørsler, som for tre år siden bremsede hans udvikling, sådan ganske bogstaveligt.

FDJs koleriske, men også vildt medlevende og konservativt anlagte team-manager, Marc Madiot, vil muligvis ærgre sig i alle tricolorens farver over at have valgt den tidligere U23-verdensmester Arnaud Démare til fordel for Nacer Bouhanni (nu Cofidis, red.), da de to sprintere stod ved en skillevej. Démare har ikke rigtigt været noget troværdigt vinderbud overfor de tunge sprinternavne i efterhånden lang tid og spørgsmålet er, om det 24-årige talent måske skal redefinere sig selv i retning af klassikerne, hvor han af og til har vist gode takter.

FDJs sæson afhænger i uhyggeligt høj grad af Pinots evne til at levere, men hold for en god ordens skyld øje med Kenny Elissonde, Alexandre Geniez og den Sylvain Chavanel-lignende Arthur Vichot.

IND: Ignatas Konovalovas (Marseille), Daniel Hoelgaard (Joker), Odd Christian Eiking (Joker), Sebastien Reichenbach (IAM Cycling), Jeremy Maison, Marc Fournier.

UD: Francis Mourey (Fortuneo-Vital Concept), Arnold Jeannesson (Cofidis), Anthony Geslin (karrierestop), David Boucher (Crelan), Jussi Veikkanen (karrierestop).