Sæsonoptakt 2016: IAM Cycling

Selv om IAM Cycling har hørt til i cykelsportens superliga i efterhånden tre sæsoner, er det et gennemgående anonymt og ansigtsløst hold. 14 sejre blev det til i 2015 og dermed hører holdet da også til i bunden af World Tour-holdenes hierarki. 

Af Lars B. Jørgensen

Der er heller ikke meget at skrive hjem om i truppen, hvor en del rytterne (Häussler, Coppel og Zaugg) over middagsbordet vil kunne tale højt og længe om, at de kørte stærkt. Engang. Men, bevares, Matteo Pelucchi leverer en højeksplosiv spurt, når det hele arter sig og den tidligere timerekordholder Matthias Brändle kan også brænde en habil enkeltstart af.

Mathias Frank kørte sig i top 10 i Tour de France sidste år, som var han en skygge i løbet. En af den slags præstationer, der leverer næring til udsagnet om, at ingen husker de sekundære placeringer i verdens tørste etapeløb med mindre man har pekuniære interesser i et managerspil.

IND: Oliver Zaugg (Tinkoff-Saxo), Oliver Naesen (Topsport Vlaanderen), Leigh Howard (Orica-GreenEDGE), Vegard Laengen (Joker)

UD: Jerome Pineau (karrierestop), Thomas Degand (Wanty-Groupe Gobert), Sylvain Chavanel (Direct Energie), Patrick Schelling (Team Voralberg), Sebastien Reichenbach (FDJ)